Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Dojenček in zeliščni čaji

Dojenček in zeliščni čaji

Spoštovani!
Znašla sem se pred zelo veliko zadrego, ki je ne znam sama rešiti. Imam dva meseca starega dojenčka, ki ga samo dojim. Zelo lepo napreduje, sama se prehranjujem zdravo in zaenkrat ni bilo nobenih težav s kolikami ali krčki in podobnim. Sklenila sem, da mu bom začela dodajati hrano, ko bo sam pokazal potrebo po tem oz. po nasvetu pediatra.

Tašča pa, ki goji zelišča in jih tudi suši in nato iz njih kuha čaj, me prepričuje, da je dojenček žejen (čeprav ne joka!) in da mu moram dajati zeliščni čaj. Sama mu je že enkrat brez moje privolitve skuhala kamilice in mu jih dala po žlički.

Zdi se mi, da je zdravemu dojenčku nepotrebno karkoli dodajati, še posebno ne zeliščnih čajev. Lepo prosim, če napišete svoje mnenje o tem in mi tako pomagate rešiti problem.

Vnaprej hvala,
Katarina.

Spoštovani!

Problema s taščo vam ne bom mogel pomagati rešiti, ker je to problem, ki zahteva soočenje mnenj. Če jo uporabljate za varovanje in druge usluge, se morate zavedati, da vam bo hodila v zelje pri vzgoji, tako kot bi vam vsaka druga ženska.

Če ima otrok v redu prebavo, ne poliva pretirano in je sploh zdrav, potem imate prav, da ne potrebuje dodatnih tekočin, čeprav mu nekaj žličk kameličnega čaja ne bo škodilo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

lep pozdrav

Joj in spet joj te tašče,vedno se morajo nekje vmešavat.Jaz mojemu sinčku dajam hippov čaj in ga kar pije.Prvo sem mu dajala komarčkov čaj,pa ga ni hotel, sedaj mu dajam zeliščni čaj od kamilice,melise,mete,janeža,timijana in janeževega olja.Moram povedat,da ga kar pije.Sinček ima tri mesece in pol in se še vedno lepo doji,čeprav mu vsaki dan skuham zjutraj svež čaj,tako,da mu čez dan dam.

lep pozdrav

Spoštovani!

Če otrok želi piti ali je žejen, bo to tudi počel. Kaj dodamo v tekočino ni tako bistveno. Kumina, janež, komarček… vplivajo na manj vetrov in manjše napenjanje, kamilice, majaron… pomirjajo itn. Izogibati se je potrebno pijačam, ki jih moramo močno sladkati, da jih lahko pije in dodajanju sladkorja na sploh.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close