Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo dojenček in bruhanje

dojenček in bruhanje

Pozdravljeni

Moj soncek je star 1 mesec. Ga dojim plus se aptamil, ker imam premalo mleka. Že 13 dni opažam, da ko poje lepo podre kupčka s tem nimamo težav. imamo pa težavo, da veliko bruha sploh moje mleko pobruha ves po jedi. to bruhanje traja ves cas od obroka do obroka. Spusca tudi taksne glasoven kot delfincek, sploh ne vem zakaj. Pri prvem otroku tega nismo zaznali.
Včeraj je bruhal , da sploh ni prišel do sape. Sva ga z možem morala obrniti in dvigniti. Še dobro, da je ta trenutek ko se je to zgodilo mož bil v sobi pri njemu, da je videl. Kaj bi lahko bilo če nebi videl.
Ne vem kaj naj, posvetovalnico imamo čez 3 dni ampak me vseeno prewj zanimajo odgovori.
Naj se omenim, da jemljem eltroxin za ščitnico.
Glede hrane se kar čuvam, da ne jem nekaj kar bi lahko bil vzrok temu. Patronažna mi je rekla da naj dam mlečne izdelke iz jedilnika, da verjetno zato bruha, ampak ni to.
prosim za odgovor.

Lepo pozdravljeni

Pozdravljena!

Zanimalo bi me, kakšno je mnenje izbranega pediatra.

Jaz bi ob opisanem razmišljala o delovanju želodčka in primernih položajih za pestovanje in spanje. A kot že rečeno, kaj o stanju meni pediater?
Pričakujem Vaše sporočilo.

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Pozdravljena!
Stvar se razlikuje v tem ali bruha v loku, kar sigurno ni v redu lahko pa poliva. Polivanje pomeni da nima razvite mišice zapiralke kot bi odprl steklenico in jo obrnil na glago steče. Sama imam dvojčici stari 2,5 meseca in obe polivata ravno tako pa je polivala tudi večja hči. Prva stvar ki jo moraš narediti, otrok mora imeti vzdignjeno vzglavje. Mi smo to zadevo po nasvetu pediatrinje rešili z Aptamilom AR. To je mleko ki ga pripraviš kot vsako drugo, nato ga pustiš mirovati 7 minut. Mleko nabrekne, zgosti. Otrok poje in skoraj 100% nebo več polival. Če ga boste kupovali je najugodnejša cena v mullerju 2200 sit, dm 2700 sit, kolinska 2790 sit v lekarni pa je verjetno še dražji. Cene so v sit ker mi evro še ne leži. Veliko uspeha in čim manj polivanja.

zanima me imam 10 mesecev starega otroka in mi bruha 2 krat na dan po malo in 2 krat na dan driska kaj naj naredim

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close