Najdi forum

V kolikor potrebujete obrazec “Vloga za izdajo odločbe za oprostitev plačila letnega povračila za uporabo cest” mi prosim pišite zasebno sporočilo, da vam obrazec posredujem.

Vlogo se vloži na UE skupaj z “Odločbo CSD-ja za dodatek za nego”. Nekateri tudi zahtevajo potrdilo o upravičenosti oprostitve plačila osebnega pediatra. Vloga je na UE tudi takse prosta.

Naši SRČKI so pravi "borci" dajejo nam zgled, kako se boriti za življenje! Lep pozdrav, Mateja

Imam 11-letnega otroka s posebnimi potrebami. Razvrščen je kot dolgotrajno bolan otrok, diagnoze pa so hiperaktivnost z motnjami koncentracije, začetne vedenjske motnje, čustvena manjzrelost, zaostanek v rasti, razvoju in teži. Zanima me, če mi pripada dodatek za nego?

Vrtnica,

odvisno je zakaj se pojavlja zaostanek v rasti in teži in kakšna so odstopanja. Sicer pa glede na ostalo teževe, vam dodatek za nego ne pripada.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Mateja 2006

Prosim, če nam napišete kako ste uredili, da ne plačujete RTV prispevka, kaj ste poslali na RTV?

Hvala za vaš odgovor

Na RTV pošlješ obrazec za oprostitev plačila RTV in odločbo za dodatek za nego iz CSD.

V kolikor te bodo domov klicali jim ne smeš povedati diagnoze, ki jo otrok ima. Reči jim samo, da vse piše v odločbi (razvrstitev glede bolezni). Drugega ne rabijo! Ni pa nujno da ti bodo odobrili, ker so izredno izredno izredno asocialni!!!!

Tudi v pogovoru pazi kaj govoriš!

Naši SRČKI so pravi "borci" dajejo nam zgled, kako se boriti za življenje! Lep pozdrav, Mateja

Mene pa zanima ali vse otrokom s PP pripada oprostitev plačila RTV prispevka?
Ko gledam zakon, so to le 100 ali manj % invalidi, torej mi, ker imamo cevko za hranjenje, ne spadamo sem. Ali se morda motim?

LP

ŠE ZAKON:

18. člen

Plačila naročnine so oproščene naslednje skupine naročnikov:
– invalidi s 100% telesno okvaro,
– invalidi z manj kot 100% telesno okvaro, če jim je priznana tudi pravica do dodatka za postrežbo in pomoč,
– osebe, ki so trajno izgubile sluh,
– ustanove za varstvo otrok, šole, bolnišnice, domovi za ostarele, invalidske organizacije in invalidske delavnice za sprejemnike, ki so namenjeni vzgojnemu procesu oziroma razvedrilu varovancem, učencem, oziroma bolnikom,
– diplomatska in konzularna predstavništva na podlagi recipročnosti.
Naročniki, navedeni v prvih treh alineah prejšnjega odstavka, lahko uveljavljajo oprostitev naročnine le na podlagi odločbe Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije.

Jst sem bila med prvimi, ki je to dobila. Ker otrok s PP nima določene invalidnosti zato pusti ta zakon pri miru in pošlji zgolj odločbo CSD in ne govori kakšne težave ima. Če ti bodo odobrili na podlagi odločbe CSD je super, v večini tudi tega ne odobrijo, ker zvohajo kakšne težave ima otrok. Oni se sklicujejo na to, da naj bi otrok po njihovo imel težke motnje v telesnem razvoju, da bi mogoče pripadalo. Za duševno pa ne!
Andreja197, mislim, da imate odločbo za nižji dodatek, glede tega ki si navedla, a poskusiti ni greh, kaj ne?
Jaz državi ne pustim nič, če pripada mojemu otroku. V vsakem primeru pa poskusim. Ne grem pa z glavo skoz zid.

VPRAŠANJE
Pozdravljeni mene pa zanima, če gre otrok v vrtec vrazvojni oddelek in če jaz prejemam dodatek za nego otroka ,če mi to pomoč vzamejo.Ker je otrok s pp.Hvala za čim prejšen odgovor.

Jaz imam otroka v centru – v dnevnem centru za otroke s pp in imam dodatek še vedno. Zakaj bi ti ga pa vzeli, saj imaš popoldan otroka doma in čez vikende tudi….

CP, kot pravi “najina ljubezen”se dodatke ne vzamejo, če je otrok v dnevnem varstvu (ali v vašem primeru v razvojnem vrtcu).

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Obrazec za oprostitev plačila cestne takse lahko dobite na tem linku:

http://www.shrani.si/f/3M/tm/MdSAKcB/vloga-za-oprostitev-cest.doc

če otrok hodi v vrtec ali si upravičejn do dodatka ali ti ga ukinejo?

Misliš do dodatka za nego otroka.

Ne vem točno. Moj otrok je v vrtcu po 6 ur in za ta čas ni noben problem.

Vem pa, da če je otrok v bolnici ali zavodu več kot 30 koledarskih dni, je možno, ta ti ukinejo.

To pa piše v Zakonu o starševskem varstvu in družinskih prejemkih:

82. člen
(dodatek za nego otroka ne pripada za otroka)

Pravice do dodatka za nego otroka nima eden od staršev za otroka, ki je zaradi zdravljenja, usposabljanja, vzgoje ali šolanja v zavodu, v katerem ima celodnevno brezplačno oskrbo.
Ne glede na prejšnji odstavek se prizna pravica do dodatka za nego otroka, če se dokaže, da tudi v tem času materialno skrbi za otroka. Center mu v tem primeru lahko prizna pravico za dobo od 3 mesecev do 6 mesecev na leto. Za koliko časa se prizna pravica do dodatka za nego otroka, je odvisno od tega, kolikšno je letno število dni, ki jih otrok preživi v družini.
Pravice do dodatka za nego otroka nima eden od staršev za otroka, ki je v rejništvu.

Ne.
Dodatek za nego se ukine samo v primeru,če se otroka vključi v zavod, kjer ima celodnevno oskrbo (otrej tam tudi spi) oz. se obračuna sorazmerni delež (kot navaja Mateja 2006).

HVALA OBEMA !!!!

Pozdravljene.SEM ŠE ENA OD MAM KI SE BORI DA BI OTROK DOBIL DODATEK ZA NEGO IN POTEM ŠE VSE OSTALO KAR NAM NEKAKO PO ZAKONU PRIPADA.NA ZAVODU ZA ŠOLSTVO V KOPER SEM DALA VLOGO O USMIRJANJU ŽE 03.12.2008 Z MOŽEM SVA BILA VABLJENA NA RAZGOVOR 07.01.2009 VENDAR TUDI PO TREH MESECIH ŠE VEDNO NISEM DOBILA ODLOČBE IN TAKO NE MOREM UVELJAVLJATI NOBENIH PRAVIC.SIN GLEDE NA DIAGNOZO IN ZDRAVLJENJE NE OBISKUJE POUKA(2.LETNIK SR. ŠOLE)KER NIMAMO ODLOČBE PA NAM TUDI ŠOLA NE NUDI POMOČI NA DOMU IN SICER 3. URE TEDENSKO KOT MI JE REKLA SVETOVALNA DELAVKA NA ŠOLI.ZANIMA ME V KAKŠNEM ZAKONSKEM ROKU NAJ BI ZAVOD ZA ŠOLSTVO IZDAL ODLOČBO?V POGOVORU Z DRUGIMI MAMICAMI SO ODLOČBO DOBILE V ENEM MESECU.HVALA ZA POMOČ.

Megi,

postopek lahko traja tudi do 6. mesecev.

Upam, da vam je jasna razlika med odločbo o usmerjanju (s pomočjo katere otrok dobi pomoč v šoli ) in odločbo o dodatku za nego. Z odločbo o usmerjanju lahko uveljavljate le nekaj pravic, ne pa vse, ki vam pripadajo po odločbi za dodatek za nego.
Zahtevek za nego oddate skupaj z izvidi na CSG.

Predvidevam, da je sin bolan in se še zdravi. Imajo v bolnici, kje se zdravita bolnišnično šolo? Bi obstajala možnost, da se učitelji bolnišnične šole povežejo z matično šolo in se zagotovi potreben tok izobraževanja?

Petra hvala za odgovor,ravno danes smo dobili odločbo o usmirjenem izobraževanju.Sin obiskuje bolnišnično šolo ko sva na kemoterapiji,vendar pa naša matična šola ni bila pripravljena sodelovati upam da se bo sedaj kaj premaknilo.prosim če mi napišete kakšne pravice lahko uveljavljam z vsako odločbo.Odločbo iz centra še nisem dobila.

Še enkrat hvala,lep pozdrav in lep dan MEGI.

Megi,

z odločbo o usmerjanju je pravic “bolj malo”: da se npr. uveljavljati dodatni dopust, popuste za obiske muzujev. Z odločbo za dodatek za nego pa je pravic nekaj več – http://med.over.net/forum5/read.php?126,5265097.
Vse kar se tiče šole vam bo prijazno razložila na oddelku Martina ali učitelj iz bolnišične šole.

sedaj se pa res sprašujem, če je od zavoda za šolstvo do zavoda za šolstvo različno, kdaj izdajajo odločbe… jaz sem jo oddala vlogo lanskega junija in v oktobru sem jo morala dopolnit, ko sem v januarju klicala, so mi dejali, da naj je ne pričakujem pred pričetkom novega šolskega leta… smo pa iz Celjske regije…

ali se lahko kam pritožim?

lp

Jane Doe

New Report

Close