Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja “dobra” voda – analize, kje?

“dobra” voda – analize, kje?

Pozdravljeni

Ker več glav več ve, me zanima, če kdo ve, kje bi lahko našla analize ustekleničenih vod.
Seveda vsi delajo reklamo, da je njihova voda – najboljša. Spomnim pa se pred časom, da so dali različne vode na analizo, po različnih laboratorijih. Rezultat porazen, vsak laboratorij, drugačen rezultat.

Če že kupim vodo, potem, bi vsaj rada vedela, katera ima najmanj “dodatkov”, ker drugače, jo lahko nalijem kar na pipi. Je pa naša voda doma zelo trda, tako, da nebi rada dobila kakšno poapnenje.

O.K., če ima kdo info o tem – hvala.

Hallo!!

pika*, mi smo ravno zadnjič gledali teste vode v zadnji številki revije VIP!
Trenutno je nimam zraven, vem pa, da je po testih najboljša voda Jamnica, tudi Radenska ( negazirana ) je v redu, najslabša pa je Zala in tudi za Odo, testi niso bili ravno najboljši. Presenetilo me je, da tudi Julijana ni dobila tako dobrih ocen, pa je nekaj časa veljala za eno boljših vod.
Natančno lahko preverim še kasneje, če te zanima, vem pa da je sigurno po testih najboljša Jamnica!!
Imaš pa dve! Zelena je gazirana, modra pa je negazirana! Toliko v vednost!!
Upam, da sem kaj pomagala in lep dan vam želim!
Vallery!

Prosim za rezultate, tudi mene bi zanimalo.
Hvala vnaprej

Tezka bo, ker razlicni testi razlicno pokazejo. Pred kaksnim letom so bile v Nedelu objavljene analize glede – tocnega izraza se ne spomnem, vsebuje pa ???+toksicnost – takrat je bila kot najboljsa ocenjena Dana. Pred nekaj meseci so bile objavljenje neke druge analize (vsebnost razlicnih snovi) v Delu&Dom, kjer je bila Dana med najslabse ocenjenimi, na prvem mestu pa Sparova voda, dobro oceno je dobila tudi Julijana.

Bogve kaj bodo oz. so pokazali spet drugi testi.

Evo!!

Najprej popravek!
Anelize so bile objavljene v reviji Kapital ( 31. 5. 2004 )
Naslov članka je ” Slovenska nafta “!

NEZAŽELJENA SESTAVINA: Nitrati v vodi niso zaželjeni, saj se lahko s pomočjo mikrobioloških procesovreducirajo v nitrite, ki ovirajoprehod kisika po telesu. Zapisana vrednost po evropskih predpisih za vode ne sme presegati 10 mg/L.

VODE RAZVRŠČENE GLEDE NA KOLIČINO NITRATOV:

ZALA ( pitna voda ) 8.50 nitratov ( mg/l )
ODA ( pitna voda ) 4.87
BISTRA ( pitna voda ) 2.20
JULIJANA (mineralna voda ) 2.00
DANA ( izvirska voda ) 1.76
TIHA ( izvirska voda ) 1.30
EVIAN ( mineralna voda )1.00
IZVIR ( izvirska voda ) 0.90
BAD REDKERSBURG (mineralna voda ) 0.50
Voda SPAR ( pitna voda ) 0.40
TEMPEL (mineralna voda ) 0.00
RADENSKA CLASSIC (mineralna voda ) 0.00
VODA (mineralna voda ) 0.00
JAMNICA ( mineralna voda ) 0.00
JANA ( izvirska voda ) 0.00
H2O ( pitna voda ) 0.00

KORISTNA SESTAVINA: Magnezija, sodeluje pri prenosu živčnih impulzov, uravnava presnovoin aktivira delovanje encimov.Pomanjkanje povzroča omotičnost, srčne aritmije, večja je nagnjenost h krčem, slabi se krvni obtok.

VODE RAZVRŠČENE GLEDE NA KOLIČINO MAGNEZIJA:

BAD REDKERSBURG ( mineralna voda ) 206.00 magnezija ( mg/l )
TEMPEL ( mineralna voda ) 107.40
RADENSKA CLASSIC ( mineralna voda ) 91.00
VODA ( mineralna voda ) 83.00
DANA ( izvirska voda ) 43.80
TIHA ( izvirska voda ) 35.90
JAMNICA ( mineralna voda ) 34.70
JANA ( izvirska voda ) 32.50
ODA ( pitna voda ) 30.00
IZVIR ( izvirska voda ) 28.00
EVIAN ( mineralna voda ) 24.00
JULIJANA ( mineralna voda ) 21.00
H2O ( pitna voda ) 19.60
ZALA ( pitna voda ) 19.20
Voda SPAR ( pitna voda ) 13.75
BISTRA ( pitna voda ) 11.90

No, tako!!
Upam, da kaj pomaga, saj sem se kar malo namatrala! ;))
Mi zdaj kupujemo Jamnico ( modro ) in moram reči, da mi je okus kar všeč. Čisto malo spominja na gazirano ( čisto malo ) in je res ni težko piti niti same. Pa tudi moji bubi jo dam in ni problemov!!
Lep dan!
Vallery!

Hvala še enkrat

Zala je naravna neklorirana pitna voda brez kakršnihkoli dodatkov. Tanja2 napisal:

> Hvala še enkrat

vav, tole pa imate naštudirano. – super, hvala lepa za trud.

Oprostite, ampak po teh analizah je najboljša voda H2O in res ne vem, zakaj bi kupovali Jamnico, ki je po vrh vsega še dražja.

LP

Kot srečna uporabnica Najboljše vode lahko povem, da je ta voda navadna voda iz pipe, prečiščena vseh nečistoč, zagotovljeno. Priporočam, da si ogledate video kako deluje na najboljsavoda.si. Zadnji mesec že testiram to vodo in se počutim veliko bolje.

Lp

Tole… je zlata vredno, hvala!

templa ne kupujem ker se jim ne ljubi napisat sestave na nalepko, kje si podatek sploh dobil?
najlepsa hvala za trud in srečno 🙂

New Report

Close