DOBRA igrača za 15-mesečnika
Naš sine je pri teh mesecih imel najraje kakšen lonec za kuhanje, pa po možnosti še kakšno kuhlo ali žlico za tolčenje (bolj mu je bila všeč žlica, ker je bolj ropotalo). Ko sem mu kupila takšen lep plastičen set za kuhanje, je le-ta obležal v kotu, nadaljevalo se je brskanje med mojimi lonci. Pa naš je imel in ima rad duplo lego kocke. Pa en čas je bilo aktualno vse kar proizvaja zvoke (sintesajzer, kmetija z zvoki, knjigice z zvoki). No, sedaj je star 22 mesecev in je aktualen peskovnik, avtomobilček, ki ga sam poganja z nogami, knjige so predvsem za trganje, razni avtomobilčki za igranje, zelo rad ima igrače iz Mc Donaldsa in hčerine ta male zadeve od Barbie (razni kozarčki, čeveljčki). Za hčerko se pa več ne spomnim-je stara že devet let.
LP, Meti
Verjetno sama najboj poznaš svojega otročka in zato lahko izbereš njemu zanimivo igračo.
Naš mali se je pri 15-ih mesecih na veliko igral z avtomobili, s seti orodij, helikopterji, delovnimi stroji, preprostimi sestavljankami, rad je kuhal (plastični lončki in prava hrana, plastične žličke- ker sem vedela, da nikoli ne bo dal ničesar usta, kar tam ne sodi-in to velja še danes), lepil, slikal, silno rad je imel slikanice (še vedno obožuje knjige) in zvočne igrače. Hit je bila garaža za avtomobile v nadstopjih in z avtopralnico, črpalko,…! Res zanimiv mu je bil helikopter, ki se ga lahko razstavi. Vedno je bil aktualen tudi avto poganjalec! Da igranja v peskovniku sploh ne omenim. Aja, pa da ne pozabim igranja z vodo-prelivanje, škropljenje,…. Še dobro, da je bilo poletje 🙂 Prav so prišle tudi kocke, da sva gradila garaže in hiške. Skratka-zanimive so mu bile igrače, s katerimi je lahko posnemal resnično življenje.
Jaz sem brala en zanimiv članek o tem: https://magnetnatabla.si/magnetna-tabla-za-otroke/