Najdi forum

Dober terapevt Maribor

Pozdravljeni,

že pred letom in pol mi je bila postavljena diagnoza burn out, z vsemi pripadajočimi simptomi, ki so pa dejansko trajali že kar nekaj časa, v različnih intenzivnostih bi lahko rekla, da že nekaj let.

Tako sem lani poleti pričela s psihoterapijo, najprej individualno, nato z istim terapevtom nadaljevala v skupini. Po 15 mesecih sodelovanja sem tam zgodbo zaključila, ker sem tako čutila, razvila sem odnos, ki zame ni bil ok, želja po tem, da ustrežem pričakovanju terapevta in istočasno občutek, da jih ne morem, me je vodil ravno v nasprotno smer. Občutek po terapiji je bil ne dober in osvobajajoč, ampak ponovno nemir. Sem pa potrebovala kar nekaj mesecev, da sem to ozavestila, na začetku seveda to ni bilo tako. Ne glede na to, sem se skozi terapijo ogromno naučila in naredila velik napredek na vseh področjih svojega življenja, predvsem pa ozavestila občutke in vzorce, od kod vse to prihaja.

Zavedam pa se, da moja pot še zdaleč ni končana, potrebovala bom še podporo, verjetno še kar nekaj časa, da bom dovolj stabilna. Zato iščem novega terapevta, oziroma raje terapevtko, ki bi me lahko spremljal naprej. V Mariboru. V redu bi mi bilo tako individualno delo kot delo v skupini, če je skupina vodena s strani terapevta in je skupina namenjena “izgorelcem” oz. vsaj podobni strukturi.

Prosim za priporočila.

Najlepša hvala za pomoč.

 

 

Pozdravljeni,

večkrat se znajdem v dilemi, ko me kdo vpraša za napotitev k terapevtu na drugih koncih Slovenije kot v okolici Lj. Enostavno ne poznam nikogar v Mb ali okolici dovolj dobro. Tako, da bom hvaležen za povratno informacijo, če boste imeli dobro izkušnjo, ker bo to koristno še za druge. Če vem ni moteča terapija preko video povezave, je stvar veliko bolj enostavna. Sam imam trenutno kliente v Srednji Ameriki, Skandinaviji in na Nizozemskem. Tako, da tudi Mb ni predaleč 🙂

Lep pozdrav,

Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

Hvala za odziv, ja, sem razmišljala tudi v tej smeri. Sicer mi ni jasno in ne morem verjeti, da pri tako široki ponudbi res nihče v MB ne “štrli ven”. Sem pogledala vašo spletno stran in ja, sama moram reči, da mi veliko pomeni osebna izkušnja, ki jo imate. Pa čeprav drugi trdijo, da to ni pomembno, sama vidim pri svojem delu, da to je pomembno, ker človek začuti še drugače kot zgolj znanstveno in teoretično.

Kakšno pa je vaše mnenje glede menjave pristopa – npr. iz transakcijske in geštalt na psihoanalitičen pristop ali obratno, sredi procesa oziroma sredi zdravljenja?

Hvala vam še za ta odgovor.

Lep pozdrav

New Report

Close