Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje do kdaj folna in kaj potem?

do kdaj folna in kaj potem?

Pozdravček!

Ker vas je tukaj kar nekaj, ki ste že pred mano, vas prosim za nasvet.
Prebrala sem že ‘kilometre’ napisanega o tem, pa še kar ne vem.
Jutri vstopam v 12 teden in do sedaj sem jedla (in bom vsaj še to škatlico do konca) Centramed mami. Nazadnje pa mi je farmacevtka-teta v lekarni rekla, da je dobro po (ali v) tretjem mesecu zamenjati za kaj, kar vsebuje (tudi) omega3, kar naj bi pomagalo razvoju možganov.
Sedaj pa ne vem, ali naj s folno (Centramed mami) že čisto preneham in jem potem nekaj drugega (kaj?) ali oboje skupaj…?
Berem, da imajo punce veliko pohval za Elevit. Je to ok oz po vašem mnenju/znanju tisto pravo, kar nam pride ‘najbolj prav’?
Tega je zares toliko, da se mi zdi skoraj kot loterija pač izbrati nekaj…
Kaj ste torej jemale/še jemljete ve?

Hvala in lep dan!

T.

No, evo, ko jih je toliko, sem se še sama zmotila.
Mislila Neovin in ne Elevit.

Uh… 🙂
T.

Jaz sem se v prvi nosečnosti na začetku trudila s Tifolom in Centrum materna, ampak mi je bilo tako slabo, da potem tudi tega nisem dolgo jemala. Druga nosečnost je bila presenečenje, zato smo bili za folno že prepozni, drugih dodatkov nisem jemala, sem samo jedla pestro hrano. Zdaj, v zadnji tretjini imam predpisano železo, pijem pa še magnezij (po nasvetu ginekologinje zaradi otrdevanja trebuha). Sicer pa – če vprašaš Pušenjaka – zdrava nosečnica z normalno prehrano ne potrebuje nobenih dodatkov, tako da je pretirano poglabljanje v različne dodatke, ki so na trgu, nepotrebno (gre pa seveda zelo na roke farmacevtskim podjetjem, ki mastno služijo na račun prestrašenih nosečnic…).

New Report

Close