Najdi forum

Za kaj vse se uporablja divji kostanj? Vsako leto vidim ljudi, ki ga na veliko nabirajo – pa sem prepričana, da ne delajo vsi figuric iz njega…

Divji kostanj je dober za krčne žile – mazilo. Eni pa ga dajo tudi v platneno vrečko in imajo ponoči noge na njej. Baje, da pomaga.

Znjim hranijo tudi divje živali. Nekateri ZOO-ji ga odkupujejo.

nova
Uredništvo priporoča

Jaz divji kostanj narežem in namočim v žganje…S tem si masiram noge,ko so težke in boleče in mi veliko bolj pomaga,kot vsi kupljeni pripravki za ta namen skupaj.

Jaz ga dam vsako leto v omare. Od takrat nimam več moljev. Mogoče to res pomaga. Velikokrat pa ga dajejo tudi zraven računalnikov, ker baje nase vleče sevanja. Če je pa to res pa nevem.
lp

O, super! Jaz sem pa vedno razmišljala, na kak način bi se dalo doma naredit kostanjevo mazilo. Koliko časa pa mora bit namočen? Oziroma… to zadevo potem precedite, ali pustite kar tako, s kostanji vred, kot npr. borovničevec?

Sicer pa, kolikor se spomnim, so včasih farmacevtske fabrike odkupovale divji kostanj za izdelavo mazil proti utrujenim nogam. Verjetno ga še zdaj?

Imam globoko vensko trombozo. Slišala sem, da divji kostanj pomaga za zdravljenje žil. Naribala in posušila sem olupljeni plod divjega kostanja in ga nato še zmlela. Baje se ga namoči v žganju, vendar ne vem v kakšnem sorazmerju in koliko časa se ga pusti na žganju oz. kdaj se ga odcedi.
Slišala sem tudi, da je posušena kostanjeva moka

Tukaj vam lepo piše.
http://www.njena.si/zdravje/nasveti/jesen_je_cas_za_kostanj/menu_id_54.html

Moje izkusnje z divjim kostanjem, za vene na nogah,utrujene noge…

200 dkg moke divjega kostanja, 200mil svinjske -ne- soljene masti,damo zgreti, ko sv, mast zapeni.dodamo moko div. kostanja,premesamo,pustimo na ognju,da se snovi prepojijo,odstavimo in naslednji dan damo na oganj, samo zgrejmo, da postane tekoce,precedimo,ohladimo.

hranimo na hladnem.

Bolecine v kljucnici- ramenih izgznejo, ce vpesteh drzimo divji kostanj. probajte in se sami prepricajte.srecno. Divji kostanj namakamo v zganjo, vporabljamo proti revmi. lp

Imam vensko popuščanje….noga zateka in proti večeru boli! Zdravila iz lekarn so predraga in zato nedostopna zato moram sam kaj skupaj sklamfati!

Rad bi vedel kdaj se to mora divji kostanj nabirati. Da slučajno ne bom zamudil pravega časa za to?! Hvala lepa

Ko leži na tleh. Če ga bo še kaj!

Ne morem verjet kako izčrpen odgovor. In zdaj Parafino sigurno ve, kdaj ga mora nabrati, kajne???
Bog pomagaj!

lp

A je kdo že probal spečti diji kostanj-je užiten?

Divji kostanj je zelo zdrav za ožilje – vene , zato ga nabirajo, da izdelujejo tinkturo za težave z ožiljem, kreme za ožilje, nekateri z njim odganjajo molje v omarah.

Kako pripraviti divji kostanj namočen v žganju, ki lajša bolečine v nogah?

imela sem veliko krčev pa nogah-obeh-ponoči. Tako me je grabilo in tudi krči so kar nekaj časa držali, bolelo je pa zelo. Potem sem pa po nasvetu neke stare domačinke dala v dve platneni vrečki okoli 30 divjih kostanjev in jih dala v posteljo k nogam. Dve leti je od tega, krč me sedaj zagrabi mogoče enkrat na pet mesecev, pa to majhen, prej sem pa vedno kar tulila od bolečine. Priporočam

New Report

Close