Najdi forum

Dispraksija v odraslosti

Pozdravljeni,

Ali kdo ve, če kje obstaja kakšen strokovnjak, ki bi me lahko dobro pregledal za učne težave? Že zelo dolgo (od otroštva) opažam pri sebi, da imam čisto vse znake dispraksije. V preteklosti so mi to sicer neuradno povedali, napisali pa nikjer in si zato s tem ne morem nič pomagati. Zanima me kam se lahko obrnem, da bi dobila kaj bolj uradnega oziroma vsaj, da opravijo kak pregled glede na to, da mi to povzroča težave pri vsakodnevnem življenju. Sicer sem že odrasla oseba, imam 25 let. Ima kdo kakšne izkušnje glede tega?

Hvala za vsak nasvet.


Verjetno boste morali iti v tujino, ker pri nas v Sloveniji odraslih z učnimi težavami očitno ni. V zaposlovalni zakonodaji jih ni (so pa gluhi in naglušni, slepi in slabovidni, gibalno ovirani). Oseb z učnimi težavami pa ni. So pa v tujini. Pojdite v tujino.

Lepo pozdravljeni!
Morda bi vam znali pomagati v svetovalnih centrih… Pozanimajte se na Ministrstvu za šolstvo… Na zavodu za šolstvo. Morda vam bodo tam znali svetovati. Še vedno ste v času, ko lahko pridobite kak status, v kolikor se še izobražujete.

Morda obstaja tudi kak zasebni zavod, kjer izvajajo kake verodostojne preiskave.

Iščite, kličite… In našla boste. Zagotovo niste osamljen primer.

Sicer pa bi priporočila tudi kako napotitev k specialistom, v kolikor se vam to dogaja šele zadnje čase, sploh če se stopnjuje, ker lahko nakazuje na kako zdravstveno oviro…

______________________________________________ Zlo na svetu zmaguje takrat, ko dobri ljudje ne ukrepajo.

New Report

Close