diskretnost zdravnika

Zdravo!
Imam vprašanje glede diskretnosti zdravnikov in sicer:
Pred kratkim sem zbolela z neko trebušno infekcijo in grem v tem mesecu na odvzem krvi. Šla bom v laboratorij kjer bom morala dati kri ter urin. Zanima me ce bo zdravnik komentiral to da bo v moji krvi najverjetneje thc. Sem mladoletna zato me zanima če bo kontaktiral moje starše itd.

Upam da nisem postavila preveč neumnega vprašanja ampak me res rahlo skrbi. Hvala že vnaprej za odgovore

THC bo našel, če ga testiral, ampak ti greš na drugačne vrste pregled in to naj ne bi iskali.
Zdravniki so zavezani k diskretnost in v tem primeru bi se pogovoril najprej s teboj, tudi če bi ocenil, da je potrebno obvestiti starše. Vsaj tako naj bi bilo, razen v primerih, ko je ogroženo zdravje in življenje. Takrat pridejo na vrsto drugačni postopki.

Mimogrede pa en nasvet. Ne počnite ničesar kar nočeš, da bi izvedeli drugi. Torej bodi odkrita s starši ker lahko se zgodi, da zvedo tudi na drugačen način. In takrat boš morala prevzeti odgovornost za vsa svoja dejanja. Če so dobra ali slaba. Zato premisli, kaj delaš in bodi zvesta sebi. Naredi tisto, kar veš da je prav in boš lahko zagovarjala.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close