Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Dimeljska bezgavka

Dimeljska bezgavka

Pozdravljeni,

sploh ne vem kaj me zanima pravzaprav, mogoče si želim samo prebrati kakšno izkušnjo, ki mi bo vlila optimizma, ki mi ga zdaj manjka.

Stara sem 29 let. Do sedaj večjih zdravstvenih težav nisem imela, razen gastritisa in par polipov na debelem črevesu (odstranjeno l. 2017).

10. decembra sem pri tuširanju opazila povečano dimeljsko bezgavko na desni strani.
Bezgavko sem nenehoma tipala in opazovala. Sprva je bila velika kot en fižol, zdela se je bolj trda kot mehka, premakljiva in neboleča.
Po prb. 10ih dnevih je začela boleti. Z bolečino je tudi postopoma otekla, da se jo je videlo navzven.
Ko me je bolečina že zelo nervirala tudi pri hoji in sedenju, sem se po kakšnih 7ih dneh odpravila k dežurnemu zdravniku, kjer mi nihče ni vzel krvi, le potipali so jo in mi napisali Amoksiklav na 12 ur po 1 tableto, 5 dni zapored in Lekadol. Vročine ali rdečine nisem zaznala. Svetovali so kontolo pri ginekologu (čeprav nimam nikakaršnjih težav).
Po 5ih dneh je bolečina ponehala, oteklina tkiva se je zmanjšala, bezgavka pa je ostala po mojem mnenju enaka (navzven izgelda velika za manjši oreh), tipljive pa so postale še ostale okoliške bezgavke, vendar nimam občutka da bi še naprej rastle.
Kmalu po začetku jemanja antibiotika se mi je na zadnjici spustil tur (1x1cm).

Danes sem zaradi bezgavke obiskala osebno zdravnico, ki me je poslala na kirurgijo za predrtje tura in mnejnje za bezgavko. Napotnice za krvno sliko spet nisem dobila.

V UKC so tur predrli, kirurga sem povprašala ali je bezgavka morda posledica le-tega, pa je rekel, da ni možno, da bi se zato povečala.

Pri sprejemnem zdravniku sem dobila tudi napotnico za punkcijo bezgavke, saj se mu je zdela „nesimpatična“.

Zapisal je: „Desno ingvinalno: tipna 3x2cm velika bezgavka, trde konzistence, premakljiva. Bolj prox. je tipnih več manjših bezgavk, prav tako levo ingvinalno. Zaradi povečane bezgavke gospo napotimo na punkcijo- izdam napotnico (standardni citološki pregled).

In zdaj obračam internet, guglam kot nora in imam slab občutek. Razneslo me bo od skrbi in še tazadnja plat me boli 😀 .

Drugih znakov, značilnih za limfom mislim, da nimam. Občasno mi je zjutraj slabo, ampak ko kaj pojem je spet ok.

Od pojava bezgavke je sedaj minilo že 25 dni, in očitno ne bo nehala rasti. Je lahko kljub temu, da ne začenja plahnet še kaj drugega krivo da se je sploh pojavila in toliko zrasla? Koliko časa po prenehanju jemanja Amoksiklava bi morala začeti plahnet oz. se manjšat?

Punkcija me čaka šele čez 4 dni. Preden bodo rezultati bo še en čas minil.
Strah me je punkcije, strah me je rezultatov.

So v UKC MB profesionalni kar se punkcij tiče?

Čisto sem sesuta, ne vem kaj si naj mislim, rada bi samo, da je vse to čimprej za mano in da bo na koncu vse ok.

New Report

Close