Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja dijaške malice – so se tudi pri vas poslabšale?

dijaške malice – so se tudi pri vas poslabšale?

Prvi teden je bilo super. Danes so dijaki jedli kislo zelje in klobaso (polovičko para), pa sok zmešan z vodo. Brez kruha ali krompirja. Krompirja sploh še niso nikoli jedli. Kruha ne dobijo več, tudi če je enolončnica. Porcije so majhne. Od sadja so ostala samo jabolka. Vsak dan je manj. Imam občutek, da bodo en dan hodili samo mimo kuharic – s praznim pladnjem.

Za 2,42 E bi verjetno lahko dobili tudi košček kruha. Pa saj bi ga tudi primaknili še kakšen evro, če bi kalkulacija pokazala, da ne pridejo “skozi”.

A je to malica ali kosilo? Če je malica, potem je v redu. Tudi obilnost je za malico primerna. Kaj manjka jabolku?

moja pupa hodi v srednjo šolo v lj.pa hodi kao na toplo malico, ki jo organizira šola..zjutraj poje zajtrg tam topel obrok-pravi, da je zelo zanič, krompir instant..še tisto kar je dobro je premalo, tako, da vsak dan kupi še v merkatorju kakšno šemljico in sok..u glavnem na dan zapravi še 2eura, saj mi ni problem ta dva eura, problem je da so vsi nezadovolni, pa nihče nič ne ukrene..jst ne vem če je država naredila kaj v prid srednješolcev, ker še vedno hodijo lačni okrog, čeprav je kao poskrbleno za to..mi starši bi mogli kaj naredit za to, da se ta stvar premakne..

naša hči se ne pritožuje, res pa je, da nimajo še toplega obroka, še vedno so na suhi malici-sendviči, ker še rešujejo prostorski problem jedilnice.. ona poje sendvič in pravi da ima dovolj.. včasih si vzame samo solato ali jogurt in kako makovko… mislim da je dovolj, se pa bojim, da ko bo malica topla, ne bo jedla NIČ,ker je zelo izbirčna in kakega zelja ali zelenjave sploh ne bo pokusila…

lp

če so mulci izbirčni in gredo namesto na brezplačno malico na sendvič, to ni krivda države. Moj je s toplo malico ob 10. zelo zadovoljen, zaleže mu do 15. ure, ko pride domov. Samo moj pač ni izbirčen. Ima pa par sošolcev, ki se tudi zmrdujejo nad krompirjem, pa nad omako, pa nad vsem pravzaprav. in starši jim veselo dajo denar za sendvič ali pizzo. Seveda potem ne bo šel na toplo malico.

Mi mamo super. Vsak dan drugačen jedilnik, mesni in vegeterijanski. Porcije so ogromne, vedno je dovolj, ker kuharice res dajo dost. Kruha lahko vzameš kolikor hočeš, prav tako naliješ razne sokove ali vodo z okusom breskve. Res je fajn

Ker je ta obrok od 11. do 12. ure je ob času za kosilo, pa naj ga imenujemo kakorkoli že. Jabolku ne manjka čisto nič, ne more biti pa cel mesec vsak dan samo jabolko.
Ne vem, če si 18 – letni fantje lahko vsaj za silo najejo brez koščka kruha in brez krompirja.

Me veseli, da je pri vas ok. Saj se ne pritožujemo, da ni dobro. Hrana je sicer okusna, le ne razumem zakaj toliko varčujejo.

Če doma zajtrkuje in ima po šoli doma kosilo, je malica samo malica. Če pa nadomešča redne domače obroke, potem je to seveda premalo. Sadje? No, kaj pa bi sedaj lahko? Ananas, pomaranče, mandarine, breskve (že malo puhle), banane… Jabolko je zagotovo najprimernejše. Sicer pa eno jabolko na dan, odžene zdravnika stran.

Vsi mogoče ne bi imeli tega evra, da bi ga primaknili, potem pa bi spet bile pritožbe.

Za malico je opisan obrok čisto primeren – ni mišljeno, da je otrokom to glavni obrok.

In kaj narobe s sokom zmešanim z vodo?

Zakaj ne? Jabolko je dodatek in ne vem zakaj bi bilo eksotično sadje bolj primerno kot jabolka? Jaz si ga vsak dan nesem v službo za malico. In nisem edina 🙂

No, pri nas je v času malice, pred 10. uro. Moj se še ni pritoževal, da je premalo. Ob 14.30, ko pride domov pa dobi še kosilo ali pa gre na kosilo sam v mestu (seveda ga plača). Zadeva ni mišljena tako, da naj bi nadomestila kosilo. Tudi če je malica ob 11.30, je še vedno malica, saj nimajo dveh odmorov za malico do takrat. Mladostniki pa bodo seveda ob 15. uri že lačni, tudi če ne vem koliko pojedo ob 11. za malico.

Se pa strinjam, da bi jim lahko primaknili še kaj kruha.

Pri nas je zelo dobro in velika večina dijakov tudi vse poje. Kuhar je prijazen in vedno ustrežljiv. Imamo udi celp šolsko uro, da v miru pojemo.Skratka, pri nas je OK. Poglejte še primer jedilnika, ki 100% drži: .

Ajd, no, k enolončnici ali zelju in klobasi pač sodi še kruh. Se strinjam, da bi vsaj kos kruha lahko dobili. Sama imam dobrih 50 kil, pa tudi rabim kruh zraven, da se najem. Srednješolci zagotovo rabijo več kot jaz.

ko moja pupa pride domov, pač nismo iz lj.recimo ob pol štirih najprej..ima doma vsak dan kuhano kosilo, ta topel obrok pa imajo vsak dan ob drugi uri enkrat celo ob 13h, menze na šoli nimajo, tko, da hodijo par min.stran, očitno pa je da je različno od firme katera prevzame prehrano..

ak se mene spituva sve sama lopovščina…pogotovo ako je preko spja organizirano..ovaj gleda samo kako si napunit džepove…za dijake ga boli k..kupuje najjeftinije sestavine za kuhanje..

New Report

Close