Stara sem 29 let. Že od nekdaj me moti presledek med prednjimi zobmi. Do konca srednje šole sem hodila k zobozdravniku, ki mi ni nikoli omenil možnosti, da bi se to dalo popraviti. Zdaj hodim k zasebni zobozdravnici, ki mi je sicer zelo lepo popravila zobe, glede presledka pa ni bila nič navdušena, da bi mi kaj pomagala ali svetovala. Nekako sem izvlekla iz nje, da se to še vedno da popraviti, ampak da ona tega ne priporoča (?!). Povedala mi je še, da imam diastemo zato, ker mi dva zoba v gornji čeljusti nista nikoli zrasla in mogoče tudi zato, ker imam med sekalcema predebelo kožico.
Kaj mi svetujete vi, naj zamenjam zobozdravnico?

Spoštovana Maja,

ne razumem, zakaj želite zamenjati zobozdravnico.
Če že iščete krivca za nastalo situacijo, potem je zadeva stvar preteklosti, ko ste bili še upravičeni do ortodontskega zdravljenja na stroške ZZZS.
Diastemo lahko odpravi ortodont ali pa vam naredijo prevleke. Za izdelavo prevlek je potrebno brusiti zdrave zobe, kar verjetno moti tudi vašo zobozdravnico.
Brez pregleda je težko svetovati. Naročite se še na pregled k ortodontu, ki bo ocenil, ali je vaša napaka odpravljiva z ortodontskim zdravljenjem.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close