diastaza

Pozdravljeni,

zanima me, če je možno diastazo popraviti tudi endoskopsko in kje. Razmaka imam od prsnice do malo pod popkom v širino 2,5 cm, sem že 8 let po porodu, razmak je vsako leto bolj moteč. S telovadbo stanje sicer vzdržujem, vendar mišica ostaja enako razmaknjena. Nimam skoraj nič odvečne kože in skoraj nič maščobe na trebuhu. Kakšen poseg mi predlagate?
hvala za odgovor

pozdravljeni
distaze se žal ne rešuje endoskopsko, za endoskopijo se trebušno votlino napolni z plinom, tako da se votlino razširi, v prsnem košu je situacija drgačna, ker je razprt zaradi reber, enako je potrebno razpreti mehur s tekočino…podkožje pa se ne napihuje s plini. Poleg tega bi se samo ob korekciji distaze izkazalo da imate nekaj preveč kože ( vsaj 2.5 cm kot je široka diastaza.)
Najbolj elegantno je da se naredi mini abderoplastika in se ob tem korigira tudi diastaza.
Upam da sem kaj pomagal…
lp Andrej Testen

Hvala za odgovor.

Zanima me še, kaj se zgodi s popkom v mojem primeru, kjer je diastaza nad popkom. Se naredi rez tudi okrog popka, ko se privzdigne kožo ali se kožo skupaj s popkom privzdigne? Koliko okvirno lahko računam za tak poseg pri vas?
hvala in lep dan

pozdravljeni
popek se dvigne nato pa se ga ponovno všije, po posegu pa je potrebno nositi kompresijsko oblačilo ( podobno kot pri liposukciji).
Cena posega je 1.900€, možnost obročnega odplačevanja z american express ali diners kartico.
lp Andrej Testen

New Report

Close