Najdi forum

Imate izkušnje s tem? So res kaki rezultati glede žil, se zmanjšajo, izginejo?

Hvala za vsako informacijo.

Lp

Namen Detralexa ni v tem da žile zginejo, pač pa se učvrščuje žilna stena in najbrž dolgotrajno jemanje pripomore k temu, da se stanje malce izboljša..

Za nastanek krčnih žil sta krivi dve stvari: zastajanje krvi in vnetja, ki nastajajo zaradi zastajanja krvi, s tem postanejo žile ohlapnejše in kri še bolj zastaja, … in tako imao začaran krog. Zastajanje preprečimo oz. omilimo s povijanjem (ali s posebnimi nogavicami), tablete pa preprečujejo vnetja.
Izgled se NE bo poravil, bo pa pomagalo preprečeti napredovanje bolezni (vodi lahko do nastanka razjede, ki je zadnji stadij bolezni).
Hemeroidi nastanejo podobno kot krčne žile le na drugem mestu, zato pomaga tudi pri tem.
Moja teta je bila frizerka (je že v penziji) in vemo da frizerke ogromno stojijo. Bila je dvakrat operirana zaradi žil. V zadnjih letih je začela jemati te tablete, ker jih je potrebno plačat je rekla poleti jih bom jemala ker se ne morem povijat, pozimi pa bom mal prekinla, ampak so jo po enem mescu začele tako noge bolet, da jih je spet začela jemati. Večini ljudi pomagajo (mojemu možu, dediju, kolegici za hemeroide, kar nekaj kolegic jih jemlje zaradi žil, vključno z mano in nam je vsem pomagal). Pravijo pa da če ni izboljšanja (manj otekle in boleče noge) v 1 mesecu da verjetno ne bo pomagalo.

Več o tej problematiki si lahko prebereš na http://www.bolezni-ven.si

nova
Uredništvo priporoča

Spoštovani,

tudi sama imam hude težave s hemeroidi. V lekarni so mi povedali za etralex tablete, ki so mi že po par dneh čisto uredile hemeroide. Samo potrebno je očino dolgotrajno zdravljenje, saj ko preneham s tableti se spet pojavijo hemeroidi, tako, da jih sedaj, kar neprekinjeno jemljem po 2 x 2 na dan. Strah me je strankih učinkov, če bi kdo kaj vedel o tem, prosim, če mi sporoči.
Lep pozdrav,
Sabina

Pozdravljeni,
Detralex tablete jemljem že več let. Priporočala mi jih je moja osebna zdravnica že kmalu, ko so se pojavile na tržišču. Vmes sem večkrat prekinila z uživanjem, da “ugotovim”, kako bo stanje. Po mesecu, mogoče dveh, so me noge spet začele boleti. Dokončno sem se odločila, da bo Detralex stalni spremljevalec v mojem življenju!!
Pri 40. letu moje “mladosti” sem bila tudi operirana. Brez potrebe!!! Če bi Detralex začela jemati preje, sem prepričana, da tudi operacija ne bi bila potrebna. Kmalu bom dopolnila 48 let.
Vene sicer ne izginejo, niso pa vnete in ne bolijo. Tudi edemi so se mi že pojavljali, po jemanju tega zdravila se je stanje umirilo. Občutno izboljšanje sem opazila po priblino enomesečnem rednem jemanju tablet: zjutraj eno, zvečer eno.

Priporočam ga vsem z bolečinami v nogah, ki jih povzročajo bolne vene, resnično pomaga!!

Bodite zdravi, pozdrav, milena

Imam hudu bolečine v okončinah, predvsem v nogah od kolen navzdol. Vrelišče bolečin je v stopalih. Pekoče, otekle,niti stopiti ne morem, majbolj mi paše hlad, tako doma hodim bosa. Ponoči imam noge do kolen nepokrite. stara sem 57 let imam MS. hodil le z opornicami. zdravila Sirdalud, Tramal, Leksaurin.
Ali bi mi DEtralex pomagal, ali ga v tej kombinaciji lahko uživam?
Lepa hvala!

Ali zaužijete tudi kaj alkohola, ko jemlete zdravilo, so kakšni stranski učinki?

Hvala

Spoštovani,

V rubriko vprašanja in odgovori (https://www.moja-lekarna.com/detralex-tablete-30-36-60-ali-120-tablet) smo zapisali najpogostejša vprašanja in odgovore glede zdravila Detralex.

Sicer pa na hitro: kombinacije zdravil in alkohola se raje izogibajte. Več na gornji povezavi.

Ekipa Moja-lekarna.com

New Report

Close