Dermatolog in sumljivo znamenje
Po enem letu sem bila ponovno na pregledu pri dermatologu. Ker imamo v družini maligni melanom in vsi zelo veliko znamenj, res redno hodim na pregled.
Leto dni nazaj me je dermatolog opozoril na eno znamenje, naj ga malo opazujem. Meni se ni zdelo nič sumljivo, veliko je 3 mm, je pa res bolj sivkaste barve kot ostala znamenja.
Znamenje sem opazovalo in nič sumljivega se ni zgodilo.
Zdaj sem bila ponovno na pregledu, dermatolog pravi, da se znamenje ni spremenilo ali povečalo, da pa bi ga vseeno izrezal.
Do sem vse ok.
Problem pa je v tem, da mi zaradi dopustov in polnih urnikov znamenje lahko izreže šele oktobra!!! Meni se zdi to ful daleč in me skrbi, kaj se v teh parih mesecih vse lahko zgodi. Zdravnik pravi, da se ne mudi, a ne vem, če to ne reče samo zato, ker enostavno termina prej nima?!??
In zdaj ne vem, ali naj čakam te pol leta in živim v strahu, ali naj zaupam zdravniku in mirno živim naprej, ali pa naj poiščem privatnega dermatologa, ki mi bo znamenje izrezal že prej?
Skušam se tolažiti, da če se znamenje v enem letu ni nič spremenilo, najbrž res nisem nujno za pod nož… ampak zaenkrat mi ta tolažba ne pomaga.
Kaj mislite vi?
Mogoče kdo ve, koliko stane samoplačniško odstanitev znamenja in seveda tudi histološka analiza tega? Najbrž ni poceni… :(((
Dober članek o diagnosticiranju melanoma: http://med.over.net/klinicne_stroke/onkologija/index.php?pcat=178&stran=1&n=14779