Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Dermatitis

Dermatitis

Moja splošna zdravnica meni da imam perioralni dermatitis. To je ugotovila po pol leta, ko mi je predpisovala različne tablete proti alergijam, ki seveda niso pomagale. Sedaj mi je predpisala kremo, ki vsebuje kortikosteroide, ki je nočem uporabljati, ker jo vsi zdravniki povsod odsvetujejo, ker baje tanjša kožo. Že dalj časa jo prosim za napotnico za dermatologa, ki mi je noče dati, ker pravi da ni tako nujno. Prosim vas, pomagajte, ker se mi zdi, da če sem vsa pikasta in lišajasta po obratu, da je nujno.
Sama pa sem ugotovila, da se stanje vsake toliko časa umiri in se ponovno pojavi, če sem živčna ali pod stresom.

Zanima me s čim se zdravi perioralni dermatitis?
Najlepša hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

Z omenjeno kremo. Če je koža prekrita z drobnimi mozoljčki, pa lahko poskustie tudi s klindamicinom ali metronidazolom, a bo še vedno najverjetneje najbolj ustrezalo kortikosteroidno mazilo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Meni je ugotovila podobno…pikice po celem obrazu, še posbej okrog ust, nosu in oči…Obraz pa čisto rdeč in če ga pokriješ s pudrom zgleda vse grozno. Tudi jaz sem mislila, da gre za alergijo. Zdravnica mi je dala napotnico in ko me je dermatologinja videla v obraz, mi je predpisala Clinofug 50, brez da bi me pošiljala na testiranja za alergije. Po 14-ih dnevih jemanja je bilo vse brez problema. Pojasnila mi je, da gre za izpuščaje, ki nastanejo ob večjih stresih in “norenju” hormonov. Še posebej pogosto se pojavljajo pri mlajših ženskah. Vprašajte osebno zdravnico ali bi vam lahko predpisala te tablete in kaj vam priporoča ona.
Želim vam čimprejšnje okrevanje!

New Report

Close