Depresivno-anksiozne motnje

Pozdravljeni

Prosim, če mi lahko kaj več pojasnite o depresivno-anksioznih motnjah, kaj vse vpliva na pojavljanje, v kakšnem času se lahko pojavijo in kako poteka zdravljenje le teh ?

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

Anksiozno-depresivna motnja je psihična motnja pri kateri se prepletajo anksiozni in depresivni simptomi, pri tem pa ne anksiozni ne depresivni ne prevladujejo in zato ni možno dati diagnozo depresivne motnje ali anksiozne motnje.
Motnja nastaja pri osebah ki imajo neko prirojeno ali pridobljeno dovzetnost (genetska predispozicija, hude telesne bolezni in invalidnost, zgodnje travme itp.) ter se nato pojavi sprožilec (življenske situacije ki izrazito povišajo stres).
Zdravi se s kombinacijo psihoedukacije, farmakoterapije (zdravila) in psihoterapije. Načrt zdravljenja se določa individualno, tako bo nekdo jemal samo zdravila, drugi se odločajo samo za psihoedukacijo in samopomoč, tretji za psihoterapijo. V hujših primerih bomo uporabili vso troje hkrati.

Lep pozdrav,

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si

New Report

Close