depresija, anksioznost

Pozdravljeni, spoštovani dr. Rejec !

Star sem 47 let. Pred približno letom in pol so se začele moje zdravstvene težave, povezane s prebavili, za katere se je po vseh preiskavah izkazalo, da so psihičnega izvora. Začel sem doživljati tudi napade tesnobe in strahu. Poiskal sem ustrezno psihiatrično pomoč, diagnoza se glasi “depresivno anksiozna motnja”. Terapija : eglonyl, 2×0,5 mg dnevno, helex po potrebi.
Eglonyl sem tako jemal približno pol leta, od tega zadnji mesec le enkrat dnevno po 0,5 mg. Helex sem vzel le izjemoma.
Pred tremi tedni sem zaradi boljšega počutja zdravljenje opustil, po predhodnem posvetu s psihiatrinjo, vendar so se težave začele vračati (tesnoba).
Lepo Vas prosim, da mi odgovorite na naslednja vprašanja :
– Ali sem z jemanjem zdravil nehal prehitro ?
– Ali je eglonyl primerno zdravilo za tovrstne težave ?
– Ali jemanje eglonyla vpliva na libido ? V času jemanja je bila namreč moja spolna
sla izrazito zmanjšana, sedaj je zopet normalna.
– Ali lahko upam na popolno ozdravljenje, ki ne bo odvisno od jemanja zdravil ?

Lepo Vas pozdravljam.

Spoštovani Vladimir,
na prva tri vprašanja moram odgovoriti pritrdilno, na zadnje pa pogojno pritrdilno.Kljub temu, da boste morda itzgubili vse neprijetne simptome, ni mogoče jamčiti, da se težave čez leta ne bodo ponovile, prestana anksioznost namreč ne pušča imunosti.Povsem možno je,. da bodo ob ponovnem pojavljanju težav učinkovitejši zaviralci prevzema serotonina ali zaviralci monoaminooksidaze.Vaš psihiater bo med njimi izbraltistega, ki mu po izkušnjah najbolj zaupa.

Hvala za odgovor.
Nad zdravili v principu nisem najbolj navdušen, saj ima vsako stranske učinke.
A tako je, brez njih v mojem primeru očitno ne gre. Vendar je tu še avtogeni trening, ki ste ga že marsikomu priporočali. Ali je uspešen tudi pri zdravljenju anksioznosti ? Nekoliko sem že poskusil z Lindemannom, a nisem vztrajal.
Prosim še ostale forumovce za njihove izkušnje.

Lepo Vas pozdravljam.

Spoštovani Vladimir,
izkušnje uspešnih so pokazale, da je za učinkovito obvladovanje in izkoriščanje avtogenega treninga potrebno vaditi najmanj tri mesece( vendar le po enkrat na dan), ne preskočite vaje, pri kateri niste dosegli sprostitve, ampak jo ponavljajte po potrebi tudi več dni zapored vse do zaželenega učinka in šele nato začnite z novo vajo.

Spoštovani Vladimir

Moja mama je stara 53 let in je imela pri 30 letih bolezen, ki se danes imenuje Panične motnje. Takrat jih je “zdravila” z zdravili in avtogenim treningom, ker drugega ni poznala. Pri 53 letih je bolezen ponovno izbruhnila, ker se vzrok ni nikoli pozdravil, temveč se je zadeva s pomočjo zdravil prenesla na kasnejše obdobje. Tudi sama sem imela pri 33 letih to bolezen in sem jo uspešno ozdravila brez uporabe zdravil. Če vas zanima še kakšna drugačna oblika zdravljenja, ki uspešno zdravi ta stanja brez uporabe zdravil mi pišite na moj mail.

Lep dan želim vsem udeležencem tega foruma.

Darja

Pozabila sem pripisati e-mail:

[email protected]

New Report

Close