Pozdravljeni!

Mene pa zanima čemu je vzrok da pri petindvajsetih letih še vedno nimam
veselja do nobene stvari in da ne najdem stvari ki bi me osrečila ?
Jemljem antidepresive.

LP

Pozdravljeni!

Mogoče lenoba (premajhna vztrajnost) in neuspeh na večini področij?

LP

No jaz sem star 20 in se mi je tudi to dogaja, s tem da me je napadla tesnoba, pa volje nimam , pa brez energije, sem jemal antidepresive, blizu treh mescev pa morm povedat da mi niso niti malo pomagali, nevem kaj opaziš da ti je z antidepresivi lažje, katere pa jemlješ?

Nisi edina. Jaz sem bil depresiven 10 let. Seveda nisem jemal antidepresivov ker sem potreboval trezno glavo (in jo še vedno;). Osebno tudi nimam najboljšega mnenja o teh zadevah, saj podobno kot alkohol in droge samo odvračajo misli od srčike problema in ga ne rešujejo. Da se vrnemo k tebi. Veselja se podobno kot večino čustev ne da kupiti, temveč ga moraš zaslužiti. Če ničesar ne delaš in ne dosežeš, potem se jasno nimaš kaj veseliti. Če bi npr. študirala 4 ali več let in bi s težkim delom pridobila diploma, bi bila vesela, srečna in ponosna sama nase. Vsaj kakšen dan;) Z drugimi besedami: začni se že z nečem ukvarjati. Zelo verjetno ti večino stvari ne bo všeč, a nič hudega, poskušaj dokler ti nekaj ne bo resnično všeč. Potem pa v tem vztrajaj. Rezultati ne bodo prišli čez noč, a ko bodo potem boš našla t.i. veselje o katerem pišeš. Saj veš: brez muje se še čevelj ne obuje;).

Vse v redu, sam jest sem fant !!!

Pozdravljeni,

na zastavljeno vprašanje nimam odgovora. Takšno stanje je lahko stalno ali ponavljajoče se. Lahko nima jasnega začetka, lahko pa imate v spominu obdobja, ko ste bili drugačni in predvsem brez teh težav.
Če jemljete antidepresive se vsiljuje misel, da je depresija vzrok za vaše težave. Vsekakor se o tem posvetujte z zdravnikom, ki vam predpisuje antidepresive.

lp

New Report

Close