Imam velik problem. S punco sva skupaj 5 mesecev. Pred dvemi leti je koncala s fantom, ki jo je tudi tepel, nato je imela se splav. Zelo se obremenjuje s tem in zaradi tega obcasno zapada v depresije. Zadnji mesec mi govori, da ne vidi vec smisla v zivljenju, da je vsaka druga misel pri njej le se smrt. Mislim da je vedno huje. Bojim se da si bo kaj naredila.
Imam jo zelo rad in tudi ona ima mene rada. Rad bi ji pomagal pa ne vem kako. Ce jo tolažim, če ji hočem prikazati smisel življenja, mislim da dosežem ravno nasprotni učinek. Strokovno pomoč zavrača.
Kaj naj naredim ?

Spoštovani Tomaž,
poskusite se pogovoriti z njenim splošnim zdravnikom, stistim torej,ki ji piše napotnice in predpisuje zdravila.Ta bi ji lahko ob naslednjem obisku predlagal in tudi predpisal katerega od antidepresivov, ki dandanes niso več izključna domena psihiatrov, ampak so b rabi vse več tudi v splošni zdravniški praksi.Zdravnik bo tudi presodil, ali je stanje tako resno, da ga sam ne bi mogel obvladati in bo ustrezno ukrepal.Kadar se pojavijo samomorilne misli, dajanske tovrstne nevarnosti ne smemo podcenjevati! Vsekakor poskrbite, da prijateljica ne bo sama vse dokler še resno omenja misel na smrt!S tem da so zdravila lahko nujna se morate pač sprijazniti,saj si učinkovitega zdravljenja dspresivnosi resnega obsega ne moremo niti zamisliti brez kombnikacije psihoterapije in zdravil.

New Report

Close