Najdi forum

Živjo.

Sem na zahtevnem faksu, ki zahteva v popvprečju 10 ur dela na dan (predavanja + učenje) za nek soliden napredek (kakšen dan več, kakšen dan manj kot 10). Ko je gužva, se učim tudi cele vikende.

Torej, zanima me, kako priti do vira denarja, ki niso starši, za sprotno življenje (najem sobe + stroški, hrana, nujni sprotni stroški me pridejo cca 400€/mesec). Štipendije ne morem dobiti (nimam pogojev, sem poizkusil tako pri državi kot pri firmah), za delo pa nekako ni časa (cca 10h fax, če bi še delal 8h, kar pa je bolj realno za študenta 10, ampak recimo 8, torej skupno 18h, mi ostane 6h na dan za spanje, prehranjevanje, prevoz itd, kar ni realno).

Je še kakšna možnost kako dobiti vsaj teh 400€ na mesec?

Študentski kredit mogoče. Baje da to obstaja

Odvisno kaj znaš/študiraš.
Običajno je tako, da nas je večina malo “slackala” na faksu in zraven smo delali. Ker smo na takem področju, kjer so izkušnje bolj cenjene kot študij, smo zato mogoče imeli nižje povprečje ali pa potegnili kakšno leto.

Iz tvojega opisa nekako sklepam, da si vpisan na naravoslovni ali pa tehnični faks. Če ravno nisi programer, bo verjetno bolje, da se posvetiš študiju. S kakšnimi znanji lahko dosti zaslužiš z remote delom: upwork, fiver ipd.

Če si v študentskem domu lahko dežuraš – slednja so namreč plačana. Mogoče najdeš kakšno študentsko delo, ki traja dve uri na dan ali pa nudiš inšteukcije. Drugače pa žal brez pomoči staršev ne bo šlo. Ti povem iz lasntih izkušenj.

New Report

Close