Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Delo in stalež

Delo in stalež

Pozdravljeni !

V lanskem letu sem si poškodoval zapestje desne roke. Zdravljenje se je skomliciralo z sudeckovim obolenjem. Posledice so, da ne morem gibati zapestja roke, prav tako z bolečino stisnem prste roke v pest in jih ponovno iztegnem.V staležu sem bil več kot leto dni (15 mesecev). Decembra sem poiskusil delo s skrajšanim delovnim časom 4 ure. Delo sem opravljal v obliki pisanja z desno roko, ker dela nisem zmogel sem odšel ponovno k zdravniku , kjer so poslali dokumentacijo na zdravniško komisijo in ponovno odobrili stalež. Glede na to, da imam tudi fizično delo, ki zahteva obremenitve desne roke, menim da ponovno dela ne bom zmogel. Delodajalec pa zame nima lažjega dela, čeprav mi je tudi osebni zdravnik dal potrdilo, naj mi nudijo dela, kjer mi ne bo potrebno dvigovati bremen. Delodajalec mi je to rekel osebno.
Zdravniška komisija me pošilja na delo s polnim delovnim časom in brez kakršnih koli omejitev. Travmatolog, katerega sem imel po odgovoru zdravniške komisije meni naj mi omogočijo delo s skrajšanim delovnim časom 4 ure, ki pa naj ne bo fizično zahtevno. Zanima me, kam se naj obrnem glede na to, da dela resnično ne zmorem. Imel sem že invalidsko komisijo, katera je glede na to, da je travmatolog mnenja, da se bo stanje izboljšalo oziroma postalo bolj ali manj trajno potrebno vsaj šest mesecev ( marec 2002). predvidela obravnavo na invalidski komisiji junija 2002. Kam se naj obrnem, če dela ne bom zmogel in na podlagi kakšnega zdravniškega potrdila mi mora delodajalec omogočiti lažje delo.
Najlepše se zahvaljujem za vaš odgovor!

Spoštovani!

Delodajalec vam na podlagi zdravnikovega potrdila ni dolžan preskrbeti drugega dela, kot ga imate v opisu del in nalog, tj. dela, ki ga normalno opravljate. Če vam priskrbi lažje delo, oziroma vas razporedi na delo, kjer kljub zdravstvenim omejitvam lahko delate, je to njegova dobra volja. Če niste sposobni za delo, bi morali biti v bolniškem staležu, če pa lahko delate, potem ne potrebujete omejitev. Vaša odsotnost z dela se namreč nanaša na delo, ki bi ga drugače opravljali, če ne bi bili bolni ali poškodovani. Spremembo delovnega mesta vam lahko zagotovi le izrek invalidske komisije, ki je obvezujoč za delodajalca, saj tudi zagotavlja kritje razlike v plači, ki nastane zaradi vaše zmanjšane delovne sposobnosti, oziroma zaradi opravljanja manj zahtevnega (slabše plačanega) dela. Vse ostalo je nakladanje in cufanje živcev vam, vašemu osebnemu zdravniku, vašemu delodajalcu in še komu.

Ste v pat položaju. Kaj posebnega ne morete storiti, kot čakati na mline zdravniške in invalidske komisije. Poseben problem pa predstavlja ugotavljanje vaše sposobnosti za delo, za katero se prepogosto zanašamo zgolj na nek nedefiniran vtis.

Žalostno je, da je to tako, a na nobenih volitvah še nisem slišal nobenega vprašati kandidate vseh kalibrov, kdaj se bodo neposrečeni predpisi s tega področja spremenili tako, da bodo bolni v bolniškem staležu ali invalidsko upokojeni, zdravi pa delali. Letos bo prva možnost.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close