Najdi forum

delno plačilo za izgubljen dohodek

Zdravo,

Zanima me kdo je upravičen do delnega plačila za izgubljen dohodek?

Pozdrav in hvala.

Balkica,

starši otrok z težjo in težko motnjo v razvoju oz. tisti,ki imajo priznan “višji” dodatek za nego.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Hvala.

Lep pozdrav.

Pozdravljeni. Malo bi vas popravila. “višji” dodatek za nego ni pogoj za pridobitev delnega plačila za izgubljen dohodek. Do tega so upravičeni starši, ki imajo otroke s težko motnjo v razvoju in težje gibalno ovirane otroke. Moj sin ima perthesovo bolezen na obeh kolkih in jaz sem dobila delno nadomestilo zaizgubljeni dohodek za eno leto, kljub temu da nimam “višjega” dodatka za nego.

lep pozdrav

Poliyka,

nihče ne govori, da je pogoj za pritobitev delnega plačila za izgubljen dodeke višji dodatek za nego. So pa ogoj iza dodelitev višjega dodatka za nego in delnga plačila za izgibljen dohodek si zelo podobni. Zato običajno rečem, če je kdo upravičen do višjega dodatka za nego, bo njabrž zadostil tudi pogjem za izgubljen dohodek.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Se opravičujem, ker vpadam v temo, vendar bi vseeno vprašala… recimo, da oddam vlogo za izgubljen dohodek… v primeru, da mi je odobren, ali si lahko tudi premislim?

hvala za odgovor

Doe,Jane

Seveda!

Naši SRČKI so pravi "borci" dajejo nam zgled, kako se boriti za življenje! Lep pozdrav, Mateja

Mene pa zanima v čem je razlika med statusom negovalca, ki prav tako potegne za sabo pravico do osnovne plače in pravico do delnega nadomestila izgubljenega dohodka? Ti v drugem primeru teče delovna doba ali ne?

Še eno vprašanje; ali mora delodajalec odobriti skrajšanje delovnega časa po zakonu, če je le-to oddobreno, ali je to njegova dobra volja?

se opravičujem, vendar res ne vem, na koga naj se obrnem pri teh vprašanjih?

lp

Doe,Jane

Delodajalec samo izvrši odločbo CSD in nima pravice odločanja!!! Seveda je prej potrebno pri delodajalcu skrajšati delovni čas, in šele potem izda CSD odločbo o nadomestilu za izgubljen dohodek (vsaj pri nas je tako). Vendar delodajalec MORA ugoditi tvoji prošnji o skrajšanju delovnega časa zaradi koriščenja tega nadomestila.

Naši SRČKI so pravi "borci" dajejo nam zgled, kako se boriti za življenje! Lep pozdrav, Mateja

Mateja 2006 – hvala za odgovor…

Doe Jane,

res je, da delodajalec mora ugoditi vaši prošnjo, res pa je tudi, da se za čas koriščenja skrajšanega delovnega časa mora skleniti tudi nova pogodba o delu (običajno je taka praksa).

New Report

Close