Delno plačilo za izg.dohodek
Ste vedeli, da tisti ki prejemamo delno plačilo za izg.dohodek, da se nam je z novembrom povečalo?
http://www.dz-rs.si/index.php?id=101&mandate=-1&unid=SZ%7CC12563A400338836C12577C2002619BE&showdoc=1
V uradnem listu je bilo pa mislim, da objavljeno konec oktobra, tako, da je novembersko plačilo že večje, vendar, kot vedno kadar se gre za naše otroke smo zadnji na vrsti.
Najprej je bilo rečeno, da bodo izplačila v januarju in poračun, sedaj so že prestavili na februar. Ker da ne morejo informacijski sistem tako hitro urediti. Ostajam brez besed. Koliko časa bomo še kot ovce?
Po novem moramo od aprila naprej doplačati tudi za valj (večji), ki pripada gibalno oviranim otrokom, 20 Eur. Ne sliši se veliko, vendar ko sešteješ vse stroške, ki jih imamo je to ogromno.
Lepo, da so se zbudili, vendar samo od 1.11.2011 dalje in za tiste pač, ki to prejemajo še naprej.
Vendar za nazaj zaenkrat še niso nič odobrili. Vsaj kar je meni znano. CSD je dobil le navodilo, da to izpelje z novembrom naprej.
Mi smo to prejemali med letoma 2006 in avg/2010, vendar do znaj nam še ni noben rekel, da bomo to razliko dobili izplačano.
Ima kdo še kakšno info?
Ja res komaj verjamem kaj si naša država dovoli. Novembra sprejet zakon, mi pa še vedno brez novih odločb, denarja, povračila. Res žalostno.
Samo počasi bomo morali skupaj stopiti in ne samo “jamrat”. Ker če si zgleda ne bomo sami pomagali nam ne bo noben pomagal. Tako, da bo treba dati na televizijo, časopise, mogoče bomo s tem vsaj kaj dosegli. Ali pa tudi ne.
Glavno, da se imajo naši tajkuni fajn. Pa Hilda, pa Zidar, … in ostali.
Mi, ki se pa dnevno res ukvarjamo z otrokom, da imajo vsaj kolikor toliko kvalitetno življenje, nam pa že država striže peruti.
Mah sem slabe volje. Upajmo, da se kmalu kaj obrne.
Lep večer vsem.
Prišle so najprej napačne plačilne liste, za več mamic, ,i jih poznam, dvojna vsota. Jaz sem dobila 18.2. po pošti novo, pravo ‘kuverto’. Shranite si vsa izplačila da ne bi potem prišlo do kakih nepravilnosti pri izračunu dohodnine (da ne bi kdo upošteval napačne previsoke številke).
Baje dobimo tudi okvirno do konca februarja vsi nove odločbe, pri katerih je baje tudi veliko nepravilnosti, zato jih dobro preverite in vprašajte na CSD, če vam kaj ni jasno. Meni je npr. zelo prijazna delavka na CSD razložila, da še sedaj ni dobila pravilnega ‘vzorca’ odločb iz ministrstva, zato jih tudi še ni izdala, nekateri centri pa so baje izdajali odločbe z ne povsem pravilnimi dejstvi.
Je pa tako, da imajo upravičenci, ki jim je bila pravica za nadomestilo priznana pred 1.1.2007, imajo po novem vsoto 734 EUR bruto, ostali pa imamo zaenkrat 660 EUR bruto do konca 2011, v letu 2012 nekaj več, v letu 2013 pa bomo vsi na istem. plus to, da se mislim da višina dvakrat letno usklajuje.
Sicer meni to ni všeč, ker smo za isto stvar razdeljeni na dve sorti upravičencev, a nimamo kaj, zakon je pač tako napisan.
Petra5, svoj neto na mesec si lahko izračunaš po kakšni stari ‘plačilni listi, od 660 odštej prispevke (procentualno) ter potem še davek, kolikor ga imaš (odvisno, to imamo pač različno).
Ne, ni tako: nov zakon je pričel veljati 1.11.2010 in od takrat naprej imate 734 EUR bruto. Zato sedaj poračuna za meseca november in december 2010 ter po novem za januar 2011.
Tisti, ki vam je bila pravica priznana pred 2007, imate od 1.1.2010 naprej 734 EUR bruto, ostali pa 660 EUR oz. postopno zviševanje do 734 do 1.1.2013.
Višine zneskov do 1.11.2010 ta zakon ne rešuje, to je čisto druga tema, ki pa je res, da zneski niso bili taki, kot smo imeli v odločbah.
Pozdravljene,
sem klicala danes pravnico na Ministrstvo za delo, socialo,..glede 5.člena -delno nadomestilo za izpad dohodka. Gospa sicer člena oz zakona ni poznala povsem dobro, vedela je da so neke spremembe. Pa sem jo vprašalam,če je za nas ki smo upravičeni do Delnega nadomestila,.. pred 1.1 2007 bruto znesek 735 evrov oz zakaj se sploh ta datum omenja. Pa je odgovorila, da ta vsota ne drži ampak, da je samo v usklajevanju razlika oz povračilu. Torej smo vsi na istem.
Lp