Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija delno kritje zavarovalnice za lepotno operacijo

delno kritje zavarovalnice za lepotno operacijo

ali zavarovalnica lahko delno krije, ne vse ampak delno, za kakšno lepotno operacijo.
da imaš s tem psihične težave ker recimo nima nekdo dobrega nosa in imaš potem težave psihične s tem

Ne.

Pred več leti se je marsikaj dalo iztisnit, pa se je na veliko izkoriščalo. Zdaj je že dolgo odgovor NE. Variante rekonstrucije dojk po operaciji raka, opeklin in tudi odvečne kože – a je pogoj, da je šlo za hujšanje pod zdravniškim nadzorom ipd. pa še vedno krije seveda zavarovalnica.

A si z ortodontom že fertig?

Ti si en obsedenec, ti rabiš zdravnika za glavo. A je sploh kaj, kar NI narobe s tabo?

ZZZS krije lepotne operacije oz. v tem primeru rhinoplastiko le v primeru posledice poškodbe, ki vpliva na funkcionalno stanje (dihanje). Operacija nosu je ena najbolj zahtevnih “lepotnih” operacij, ki se velikokrat v rokah “strokovnjakov”, ki so bolje medijsko predstavljeni kot so tehnično in strokovno usposobljeni, konča z zelo poraznimi rezultati. Ti pa so trajni in še veliko bolj vplivajo na psiho posameznika.

Ce je pri operaciji nosu razlog zanjo medicinsko potrjen (zlom, poskodbe, kriv pretin….) in mimogrede se popravijo nos, je se vedno pokrito iz ZZZS. Vendar kot pravim, razlog operacije ne sme biti estetski.

Zivjo, sicer si bolj kot samo povecanje prsi zelim le korekcijo prsi po porodu. Bivsa tasca – porodna babica, mi je nekoc mrazlagala, da za zenske po porodu obstaja moznost korekcije prsi na napotnico. Morda kdo ve kaj o tem? To drzi? Za mano so dobra tri leta dojenja, ki so seveda pustila posledice. Vseeno mi je ce imam majhne prsi, samo rada bi imela vsaj lepe 🙁

pozdravljeni
zavarovalnica ne krije estetskih posegov. Krije funkcionalne motnje, recimo kriv nosni pretin, ki ovira dihanje, če zdravnik nato še estetko korigira nos, naredi to na svojo odgovornost, Takega posega zavarovalnica, kot že rečeno ne krije.
lp Andrej Testen

New Report

Close