Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Delna fimoza

Delna fimoza

No to mi pise na napotnici, ki sem jo dobil pri osebnem zdravniku!
Sel sem pa zato, ker mi ne gre(oz. gre na silo samo boli) kozica cez glavico, ker je zarascena na spodni(zadnji) del glavice samo na enem delu.
Zanima me ce je potrebna hospitalizacija? Je prvi pregled pri specialistu se operativni poseg? Ali je potrebno vse obrezati ali lahko samo delno (samo tisti del, ki se drzi)? Koliko casa traja zdravljenje oz. celjenje in bolecine? Po kolkem casu je mozen sploni odnos?

P.S. Sel sem skozi celotni forum pa nism zasledil teh odgovorov.

Spoštovani!

Ob prvem pregledu se šele dogovorite za operacijo. V bolnici ste dan dva. Po operaciji se celi vsaj 14 dni, ko je boleč tudi spolni odnos. Včasih tudi dlje in bo najbrž treba uporabljati kondom za zaščito pred drgnjenjem in drobnimi poškodbami, ki so pri spolnem odnosu običajne.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Mene so pa ravno včeraj operirali, glede tega pa me zanima če je potrebna kakšna posebna nega penisa, ga moram vedno na novo poviti ko grem na stranišče, se da kaj pospešiti celjenje ran, ker zdaj imam še krvavo pa še koliko časa naj imam povezano?

Spoštovani!

Posebna nega ni potrebna, celjenja ne morete pospešiti. Nekaj časa bodo spolni odnosi morali počakati, kasneje pa si pomagajte s kondomom, ki bo delno zaščitil občutljive dele brazgotin.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Janez in ostali ki ste bili operirani!

1 mesec in se malo po operaciji se je ze zacelilo?
Kako pa zgleda operacija?
Kaksne brazgotine so to? Ali ostanjejo vecno ali zgnjajo postopoma?
Kaj pa sivi?

LP, W

Pozdravljeni!

Imel sem operacijo fimoze in po petih dneh po operaciji sta se mi pojavili 2 bulici na penisu. Ko sta se pojavili, sta bili boleči, potem pa je bolečina popustila. Ena od bulic je velika kot noht mezinca, druga pa je še manjša. Pojavili sta se pod šivi. Zanima me, če je to normalno in če je, kdaj bosta izginili. Zanima me pa tudi po približno kolikšnem času odpadejo šivi?

Lep pozdrav Matej

Spoštovani!

Bulici sta bili verjetno manjši oteklini, ki bosta izginili. Večinoma šivi odpadejo v 10 do 14 dneh. Operirano mesto je pogosto boleče tudi še nekaj dlje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Zopet se vam oglašam, zaradi problema s bulicama, Ker je minil že en teden in se nista niti pomanjšali ali povečali, vas sprašujem, če je to kaj narobe. Bulici sta taki kot nekakšen podkožni mozolj. S prsti lahko večjo bulico objamem in ob stisku ni nič boleča. Zanima me, če jih moram prebosti ali pa če naj grem k zdravniku.

Za odgovor že vnaprej hvala

lp Matej

Spoštovani!

To bi lahko bili zamašeni lojnici. Bolje, da i šel k zdravniku, da s prebadanjem ne povzročiš vnetja in posledično zožanje kožice.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Če sta to zamašeni lojnici, ali je kakšna možnost, da se bosta sami tudi “odmašili”? Ponoven obisk pri zdravniku in po možnosti še kakšna operacija ni niti malo ne diši. Kaj pa mi bo naredil zdravnik?

Hvala za odgovor
lp Matej

Spoštovani!

Ko sem še enkrat prebral vse vaše dopise, sem ugotovil, da sem z zamašenimi lojnicami malce zaletel. Bolj verjetno je to še vedno oteklina po operaciji. Veliko laže bi bilo govoriti o tem, če bi si zadevo lahko ogledal, zato bo naslednji teden verjetno le potrebno k zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Ko sem še enkrat prebral vse vaše dopise, sem ugotovil, da sem z zamašenimi lojnicami malce zaletel. Bolj verjetno je to še vedno oteklina po operaciji. Veliko laže bi bilo govoriti o tem, če bi si zadevo lahko ogledal, zato bo naslednji teden verjetno le potrebno k zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Bil sem pri zdravniku, ki mi je dejal, da je to verjetno ostanek šiva, ki je ostal pod kožo???), okoli katerega se je naredilo vnetje. Rekel mi je, da naj pustim času čas, ozirmoa naj malo počakam. Sprašujem vas, če je to ostanke, ali bo prišel sam od sebe ven, kakor večina tujkov v telesu in po kolikšnem času.

Hvala za odgovor

lp Matej

Spoštovani!

Če gre za ostanek šiva, se bo ali razkrojil in dobesedno izginil, ali pa bo “zlezel” na plano in vse bo urejeno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Rad bi se vam zahvalil za vase odgovore, ki so veliko pripomogli, da se je vse doblo izslo.

Imam pa eno novo vprasanje.
Pred priblizno enim mesecem, se mi je na glavici, blizu luknjice za sec pojavil rjav madez. Ker sm mislil, da je madez le prehodne narave in da bo izginil, se nisem sekiral. Sedaj pa je ze kar nekaj casa prisoten in vas sprasujem, kaj bi to lahko bilo. Madez je rjav, velik priblizno toliko, kot je noht od mezinca. Pojavil se je spodnji strani glavice, se pravi na oni, k jo ne vidis, ce penisa ne obrnes?
Kot mozne razlage sm mislil, da je mogoce to od kaksnega blagega odarca, vendar bi moral madez izginiti. Madez ob pritisku ni bolec.

Za odgovor se vam ze vnaprej zahvaljujem.

lp Matej

Spoštovani!

Lahko je prišlo do kakega razbarvanja zaradi razkužil ob operaciji ali samega posega. Ne da bi videl, težko rečem. Malo je verjetno, da bi bilo kaj drugega ali nevarnega. Ob kakem obisku pri zdravniku zaradi drugih stvari mu pokažite liso.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Bil se operiran 5 dni nazaj in imam se vedno otekel penis pod sivi. Ali je to normalno? Koza pa je v tistem delu kar malo skeli na dotik. Pri posegu sem kar dosti krvavel saj me je zdravnik kar nekajkrat vprasal, ce jem aspirine. Za higijeno pa skrbim kot mi je bilo naroceno (kamilicna kopel veckrat dnevno in po vsakem uriniranju). Ali je mozno da se mi je zagnojilo kaj? Naj se odlocim za takojsni pregled pri urolou ali os. zdravniku? Ali pocakam in bo oteklina sama od sebe zginila?
Hvala za odgovore!

LP W

Spoštovani!

Oteklina je pogost pojav in traja lahko kar nekaj časa. Če ob tem glavica ni pomodrela, potem vam ni potrebno biti pretirano zaskrbljen. V kakih desetih dneh se bo to zmanjšalo, nekaj bolečin in težav pa utegnete imeti še dlje časa. Če bo to res in še zlasti med spolnimi odnosi, upoabite kondom, ki vas nekoliko zaščiti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Glavica ni pomodrela. Le koza na otip mocno skeli zaradi otekline (nekje je bila tud malo modra, vendar je sedaj manj).

Ali obstaja kaksna moznosta da penis ne bi ponoci telovadil?
Vsake toliko casa nabrekne in se zaradi bolecin, ki pri tem nastanejo zbudim in ko sm zbujen uplahne. To se dogaja veckrat v eni sami noci tako, da sem prejsno noc bolj prebedel kot pa prespal. Upam, da bo ta noc bolj mirna.

Lep pozdrav, neprespan

Spoštovani!

Za usodo penisa se vam torej ni treba bati. Nadležne težave pa bo najbrž teže ukrotiti, saj glavice ne pokriva več kožica in tako je stalno izpostavljen draženju in vsak dotik + bolečina povzročijo nehotno vzdraženje. Oblecite se tako, da bo čim manj izpostalvjen zunanjim dražljajem. V lekarni pa si lahko kupite mazilo xylocain, ki hladi in lokalno anestezira kožo, da boste manj čutili.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close