delitev premoženja izven zakonska skupnost

Dve desetletji sem bila v izven zakonski skupnosti z bivšim partnerjem. Imava enega otroka. Kako je z delitvijo skupnega premoženja. Živeli smo v stanovanju, ki ni bila najina last. V bistvu me je postavil pred vrata z mojo osebno prtljago in mi vzel ključ od stanovanja.

Izhodišče za delitev skupnega premoženja je 50/50…
Manj kot je premoženja bilo, manj bo zapletov.

Skupaj sva uredila in opremila stanovanje od temeljev naprej. Se sproži tožba na sodišču? Sedaj živim pri mojih starših.

Kateri zakon je podlaga za delitev premoženja? Se mi splača najeti odvetnika?

[quote=prevaranasembila post_id=12050269 time=1512035661]
Skupaj sva uredila in opremila stanovanje od temeljev naprej. Se sproži tožba na sodišču? Sedaj živim pri mojih starših.
[/quote]

Oceni za kolikšno vrednost je šlo. Potrebovala boš tudi dokazila – račune. Pojdi najprej k odvetniku, da se ne boš zaganjala v zid, ki ga ne moreš podreti.

Ce obstaja najmanjsa moznost za kakrsen koli dogovor, je veliiiko boljsa moznost od sodisc. Razumem,da si prizadeta, a skusaj o stvareh razmisliti z “hladno glavo”. Tudi na sodiscu se koncne resitve zgodijo nacadno s pogajanji za mizo.
Imam izkusnjo z nasimi odvetniki in sodisci. 7 let smo se vlacili po sodiscih, na koncu pa se visoko denarno odplacilo. Koliko to stane z vidika zdravja, pustimo..
Ne isci pravice na nasih sodiscih.