Degradiranje , manipulacija

Pozdravljene ,
imam težavo s partnerjem že 1 leto , obravnavani smo bili tudi na csd (nasilje v družini) skupaj imava 2 letnega otroka , za katerega ne nameni nič , razen plenic v akciji . Nikoli ni bil tudi na negi zarad otroka , ker se mu zdi , da ima boljšo službo od mene in je boljše,če sem jaz na negi ,zame je to poniževanje. Otroka pušča pri mami katera ne spoštuje otrokovega ritma ( spanja kakor je tudi v vrtcu ) , otroku ponudi samo juho v celem popoldnevu, ko delam popoldansko delo . Menim , da ni primeren z njegovo mamo za skrb za otroka. Želi pa si deljeno skrbništvo , kar sem strogo proti , saj hodi tudi v nočnih urah ven in pride v vinjenem ,drogiranem stanju . No po prijavi za nasilje nismo živeli skupaj 3 mesece , po obiskih na csd so nas prepričali v dobrobit otroka poskusiti ponovno z zvezo , ker naj bi on tam jokal ,itd. . No on se je nastalil v novem kupljenem stanovanju po prenovi stanovanja : kupljeno ko sva še bila skupaj . V tem stanovanju meni, da je on lastnik ,ker ga je denarno oz kreditno vzel , jaz pa s svojim delom , gospodinjskim delom in skrbom za otroka v celoti nisem prispevala nič , čeprav sem mu z mojim delom omogočila ,da je kredit vzel , kupila sem tudi pohištvo v stanovanju , tv , internet itd. , kar zanj ne pomeni nič . Zahteva in izsiljuje ,da podpišem predporočno pogodbo pri kateri se vsega odrekam ,če se razideva . V kolikor pa ne podpišem je zveze konec oz. ne vidi smisla nadaljevati . Z moje strani je veliki materialist ib manipulator , za otroka pa v nasprotnem primeru ne bi prispeval nič , v kolikor govorimo o preživnini pove , da bo zamenjal delo samo, da mu ni treba nič dati . No , hodiva tudi na skupna osebna svetovanja , za katerega sem mnenja , da si je želel tega samo zato ,da zavlečem situacijo s predlogom na sodišče , saj me partner konstano ponižuje v pričo otroka , preprečuje meni in otroku družinske stike z mojimi , preprečuje mi obiske v stanovanju , postavlja pogoje bivanja . Prosila bi vas za drugo mnenje oz. za spodbudo ,in, če mi lahko kdo pove kako je z vlogo začasne odredbe za skrbništvo , ali to lahko predam sama na sodišče ali pa to mora storiti odvetnik ?

Hvala

Spoštovani,

na konkretno vprašanje glede začasne odredbe za skrbništvo ne vem odgovora. Mogoče bo vedel in napisal kdo drug od sodelujočih na forumu. Vem pa, da bi se lotil problema enako kot vi. Po nasvet in pomoč bi se obrnil na csd. Kolikor poznam njihovo delo, bi vam lahko svetovali tudi pri vprašanjih, ki jih še imate …. Aha, zdaj sem še enkrat prebral, da iščete drugo mnenje. Če ste se na csd že pozanimali, se lahko z vprašanji obrnete še recimo na Društvo za nenasilno komunikacijo. Tudi oni imajo prijazne svetovalce, ki se zelo dobro spoznajo na podobne situacije. Vam bodo sigurno znali svetovati kako postopati, da bo najbolje za vas in otroka.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

_____________________ mag. Uroš Drčić transakcijski analitik - psihoterapevt m: 031 336 452 e: [email protected] url: [url]http://www.revitacenter.si[/url]

A te lahko vprašam kaj te privlačilo pri tem tipu preden sta dobila otroka?

1.) Začni snemati njegove izpade. Pametni telefon, avdio posnetki, vse ti bo kasneje koristilo, ko se on “ne bo nič spomnil”. Če je nasilen, vse poškodbe poslikaj, dokumentiraj, datumsko si beleži dohodke. Slikaj ga v drogiranem/vinjenem stanju, shranjuj njegove objave na socialnih omrežjih.
2.) Dobi si dobrega odvetnika za družinsko pravo, ki ti bo razložil, kako zadeve tečejo na sodišču in realno opisal situacijo. Po pogovoru z odvetnikom ne obupaj. Zadeva se bo vlekla, ampak na koncu nekak vedno resnica zmaga. Zna pa trajat.
3.) Opravi razgovor na CSD, kjer povej da zveze ne želiš več, pridobi zaupanje socialne delavke, ki bo vodila vajin primer- to postane zelo pomembno kasneje.
4.) Končaj zvezo in človeku daj jasno vedet, da nista več skupaj. Tudi okolici to jasno povej. Najdi si podporo bližnjih. Obveščaj ga o stanju otroka, ker si dolžna, o svojih dejanjih/preživljanju časa ga nisi dolžna obveščat in tu si v glavi naredi mejo in se tega drži. Že to je za take ljudi dovolj hudo.
5.) Ko bo zveza končana, pojdi TAKOJ do odvetnika, kjer spišeš predlog za skrbništvo in sočasno podaš predlog za začasno odredbo. Jasno in kratko navedi, zakaj so stiki pod nadzorom pomembni (nasilje, droge, alkohol…), tu dokazi še niso pomembni. Večinoma so odredbe odobrene, potem se bo on pritožil s kakimi lažmi, ne bodi šokirana. Na to pritožbo boš podala svojo obrazložitev, kjer pa dodaj čimveč dokazov. Tudi če so brezvezni. Te pa vsak papir vložen na sodišče pride 300 evrov, tako da se pozanimaj o možnostih brezplacne pravne pomoči, če je to problem. Če vidiš, da ima težave s psiho, takoj zahtevaj tudi izvedenca na sodišču (ker to zelo zavleče postopek).

New Report

Close