Najdi forum

Lep pozdrav.

Moj mož je predebel. Visok je 184 cm in ima 120 kg. Oba si želiva, da bi shujšal
vsaj 30 kg. Debel je samo okrog trebuha. Prosim Vas za dieto.
Hvala in lep pozdrav.

Alenka,

Diete zaenkrat še ne bom pisal… sicer še nisem uradno naznanil, ampak v septembru bom poizkusil neke vrste skupinsko hujšanje preko interneta. Pripravil bom več diet… in želel bi da takrat vsi zainteresirani pričnejo sočasno z dieto.

Redno spremljajte, forum ali pa informacije na moji spletni strani, tako ne boste zamudili pričetek akcije.

Lep pozdrav,
Goran

Pozdravljen,

kdaj predvidoma pa bo to skupinsko hujšanje ? Z dopusta se vrnem 10.septembra.

LP,Kaja

nova
Uredništvo priporoča

Kaja,

Točen datum še ni določen… ne skrbi, tudi če se začne prej, ne bo težav, da pričneš.

LP,
Goran

Alenka,

podoben problem sem imel sam. Visok sem 176 cm in sem v decembru 1995. leta tehtal 102 kg. Najprej sem zmanjšal vnos hrane in v enem mesecu shujšal za 8 kg (na 94 kg). Ker sem nekako čutil, da samo z manjšim vnosom hrane ne bom mogel nadaljevati hujšanja, sem začel hoditi v fitness, kjer sem izrazil željo, da bi želel shujšati vsaj še za 20 kg in obenem delati vaje za trebuh. Po programu (vsak dan 2 krat po 30 min. kolesarjenja (obremenitev 60 do 70%), 12 min. veslanja (obremenitev 60 do 70%) in vaj za trebušne mišice, noge in hrbtne mišice (križ) sem začel izgubljati težo (feb. 89 kg, mar. 85 kg, apr. 81 kg, maj 77 kg in končno jun. 73 kg). Poleg zgornjih vaj naj povem, da sem jedel vsaj 5 krat dnevno, s tem, da so bili prvi trije obroki najbolj obilni (zajtrk, kompletna malica v službi-tudi 2 kosa kruha) in kosilo), popoldne in zvečer pa dva lažja obroka (sadje ali jogurt s kosom kruha). Moram povedati, da sem v glavnem pil navadno vodo ali vodo z limono ali vodo z sirupom-Pingo) približno 2,5 do 3 litre dnevno. Kot zanimivost naj povem, da se v vsem tem času do sedaj nisem odpovedal pitju piva, res pa je, da ga ne pijem redno in še to samo po športni aktivnosti. V naslednjih mesecih sem pridobil nekaj kilogramov, toda obseg trebuha je ostal nespremenjen in se celo zmanjšal-to je verjetno zaradi pridobitve misične mase (medtem sem zamenjal program v fitnesu, iz shujševalnega v program za pridobivanje in ohranitev kondicije in misične mase-dodali so mi vaje z utežmi in skrajšali aerobni program (s tem, da je sedaj obremenitev 80 do 85 %, včasih, kadar sem “v dobri koži” obremenitev tudi povišam do 95%). Do danes se nisem prenehal ukvarjati z aktivnostjo in mi je to postal način življenja. Tudi teningi so sedaj krajši (1 do 1,5 ure) in redkejši (trikrat do štirikrat na teden. So pa redni-več kot dva dni ne počivam. Sedaj imam že peto leto približno 77 do 80 kg in se odlično počutim. Rekreativno se ukvarjam s tekom, tenisom, rolanjem, kolesarjenjem, plavanjem in smučanjem, a nikoli več kot dve uri trikrat do štirikrat tedensko-seveda so tudi izjeme. Osnova načina življenja, ki ga živim sedaj je pa še vedno tek ali kolesarjenje ali steper (v fitnesu) in dvigovanje uteži. Kar se tiče prehranjevanja-nimam posebne diete in je nikoli nisem imel, vmes sem se tudi pregrešil (praznovanja), moje mnenje je, da je treba imeti ne preobilni obrok vsake 3 do 4 ure, da metabolizem deluje optimalno in zmerno telesno dejavnost. Seveda to je moje mnenje in moja izkušnja, za bolj strokovno obrazložitev pa so pristojni strokovnjaki, od katerih sem se tudi sam naučil vse, kar vem o hujšanju in vzdrževanju telesne teže.

Možu želim veliko uspeha in “železne” volje pri spremembi načina življenja.
Lepo pozdravljena!

P.S.: Lep pozdrav vsem v forumu, predvsem pa Goranu, ki tako nesebično in strokovno pomaga vsem, ki smo ga pripravljeni poslušati.

Marko,

Tvojemu opisu kako shujšati nimam kaj dodati, ker je odličen… saj to kar si ti storij jaz najbolj zagovarjam. Zmerna prehrana, občasno si privoščiti karkoli, vendar zmeraj redno trenirati. Če nekdo želi shujšati mora na začetku biti zelo zelo priden, kasneje pa lahko z precej manj truda vzdržuje doseženo. In seveda… potrebno je tako kot si to storil ti Marko, spremeniti način življenja… saj ni kriv sladoled, pa čokolada… to je le eden majhen del… kriv je način življenja. Večina vas ve kaj vse počne narobe, pa ne stori nič dokler ni za kaj takega že skrajni čas. Kdor je pameten gasi ogenj preden se plameni razplamtijo in podivjajo.

Marko hvala ti za pohvalo in spodbudne besede, vsem ostalim pa je lahko tvoj primer za zgled.

Lep pozdrav,
Goran

New Report

Close