Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost darovanje semena-sperme

darovanje semena-sperme

Mene zanima kako poteka darovanje sperme(analiza krvi,moje zdr.kartoteka?!!) ostale podrobnosti, in kje se to opravi v Ljubljani. Hvala

Informacije o darovanju spolnih celic

Vsem osebam, ki se odločijo za darovanje spolnih celic, ponudimo natančne informacije o postopku darovanja spolnih celic. Darujejo lahko samo osebe, ki ta postopek razumejo. Vsem darovalkam in darovalcem pred postopkom razložimo darovanje tudi z etičnega, moralnega ter pravnega vidika.

Za informacije ali za neobvezen posvet o darovanju spolnih celic lahko pokličete na tel. št. Kliničnega oddelka za reprodukcijo Ginekološke klinike UKC v Ljubljani: 01-522-6074 od 9h do 12h od ponedeljka do petka.

_______________________________________________________________________________________________________________
Darovanje semenskih celic

Če razmišljate, da bi darovali semenske celice, nas pokličite na tel. št. 01-522-6074 in se dogovorite za posvet pri nas. Sprejel vas bo zdravnik androlog, ki vam bo pojasnil postopek in odgovoril na vsa vaša vprašanja. Če se boste odločili za darovanje, vam bo zdravnik zastavil nekaj vprašanj v zvezi z vašimi zdravstveno pomembnimi podatki. Po zdravniškem pregledu vam bomo odvzeli kri za določitev vaše krvne skupine in izključitev možnosti prenosa spolno prenosljivih okužb. Po oddaji semena bomo v androloškem laboratoriju pregledali vaše seme. Če bodo izvidi ugodni, vas bomo zaprosili za darovanje semena.

Za darovanje boste oddali vzorec semena, ki ga bomo zamrznili in shranili na kliniki. Po šestih mesecih bomo zaradi izključitve možnosti prenosa spolno prenosljivih okužb ponovno pregledali vašo kri. Če bodo rezultati ugodni, bo vaše seme lahko uporabljeno za oploditev z biomedicinsko pomočjo.

Darovanje spolnih celic je popolnoma anonimno. Vaša identiteta, kakor tudi identiteta prejemnice semenskih celic, ne smeta biti razkriti. Po zakonu mora vaša identiteta ostati varovana skrivnost tudi za otroke, ki bodo spočeti s pomočjo darovanih spolnih celic. Le v nekaterih izjemnih zdravstvenih okoliščinah bi zdravnik smel v interesu otrokovega zdravja razkriti nekatere vaše zdravstveno pomembne podatke, ne pa vaše identitete.

Za darovane spolnih celic ni dovoljeno dajati ali prejemati plačil ali kakšnih drugih koristi. Povrnemo vam le potne stroške.

Če se boste odločili z darovanjem pomagati neplodnemu paru, ki brez darovanih semenskih celic ne more priti do svojega otroka, morate po zakonu tudi vi kot darovalec spolnih celic podpisati Izjavo darovalca semena o prostovoljni privolitvi po pojasnilu.

vir: http://www.reprodukcija.si/zunajtelesna-oploditev/darovanje-spolnih-celic/

Najlepse hvala. Lp

Covid 19 naredil svoje,sele januarja se morem oglasit….skoda da imajo taksna pravila,da lahko samo dvem druzinam lahko doniras…
https://m.youtube.com/watch?v=PPEEvvkCWMA
https://m.youtube.com/watch?v=vk81UwLW_vc

Mene zanima ce ste se odlocili o tem in a ste pripravljeni tudi na naraven nacin v prisotnosti moza,zahtevate kaksno nagrado?

Mene zanima ce ste se odlocili o tem in a ste pripravljeni tudi na naraven nacin v prisotnosti moza,zahtevate kaksno nagrado?
[/quote]

Hodim v kliniko,drugac odprt za vse,ne zahtevam nic oz.nagrade ne sprejemam in nezazeljeno je …lahk se registriras tukaj,za kaj vec…lp

Se iščeš darovalca Nina

Odgovor na objavo uporabnika
Darovalec, 13.02.2022 ob 23:31

Se iščeš darovalca Nina

Lahko darujem, ce si za

Tudi jaz lahko darujem.

Pozdravljen, zanima me si še pripravljen darovati?

Odgovor na objavo uporabnika
Darovalec2, 02.03.2022 ob 12:33

Tudi jaz lahko darujem.

    Pozdravljen, zanima me si še pripravljen darovati?

Darujem spermo samski zenski

New Report

Close