Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Danes 2. UZ

Danes 2. UZ

Pozdravljene!

Je mogoče bila danes katera na UZ v Lj? Jz sem danes imela 2.UZ, še ni za stopko, d.jajčnik 4folikli (17-21), l.jajčnik (13-17)-grem jutri nazaj na UZ, do takrat pa upam, da zrastejo do stopke.
Pa ve, kako gre vam?
Koliko ur po stopki je punkcija (48?)-sem mal pozabila?
Prejšnjič sem imela hiperco, punkcija zelo boleča. Kaj vzamete razen Ketonala in potem inj Ketonala v GK?

Kateri postopek imate, jz imam IMSI- drugi? Prejšnjič 1 morula- sedaj upam na zanositev, sem pozitivna kolikor se da. Pa ve?

Še eno vprašanje,a katera od vas koristi potne stroške? Kje ste dobile list kamor vpisujete? Meni je danes na GK rekla, da oni to nimajo, naj grem na ZZZS oz. oseb.ginekologu?

Zdravo!

Tudi jaz sem danes imela na GK LJ 2. UZ. Imam IVF – dolgi protokol in prav tako ni še za stopko. Je rekla zdravnica, da mi neenakomerno rastejo (desni j. od 12-16, levi j. od 17-20). Bolj kot to, pa me skrbi, da jih je na desnem naštela več kot 10. Že v prejšnjem postopku je bila punkcija boleča ko hudič pa sem imela “samo” 12 celic, od teh se jih je 9 oplodilo, na koncu 4 zamrznjenčki. Jutri imam ponovno UZ.
Glede potnih stroškov ti pa ne znam pomagat….
Lp,
D.

Hja očitno tudi tebi deluje d.jajčnik bolj, tudi pri meni je tko. Saj tko ni pomembno tako število kot sama kvaliteta in velikost le teh. Tudi jz sem jih v prejšnjem pridelala 12, od tega 6 oplojenih, na dan ET samo ena morula, vse ostalo se je nehalo razvijat oz. so propadli. Sem pa do sedaj še borka in optimist, in pričakujem boljši rezultat in sploh + rezultat. Enako želim tudi tebi.
A si ti zamrznjenčke porabila? A si že rodila kdaj? Jz še ne.

nova
Uredništvo priporoča

Hej,
ja zamrznjenčke sem vse porabila, pa rezultat je bil zmeraj en velik, debel -. 🙂 Samo en zamrznjenček se ni prav odtalil, vsi ostali so bili pa baje super duper…. Ne, nisem še nikoli zanosila.
Veliko sreče tudi tebi in se vidimo jutri…. 🙂

Zdravo!

Jaz sem list za potrjevanje za potne stroške dobila pri osebnem zdravniku, pa so mi ga gor sestre potrdile, vsakič ko sem prišla.

Se pa več ne spomnem, ali sem jaz kar sama vpisala datum, pa so samo one dale žig, no skratka, kar pojdi iskati k svojemu osebnemu zdr., ti mora dati.

Srečno, nam je GK LJ v 4. ivf-u prinesla danes 1,5 letno punčko in 5 zamrznjenčkov.

Lp, Bata

Mojbo, obrazec za potrjevanje potnih stroškov dobiš pri osebnem zdravniku (tako kot pravi Bata), seveda te bo opozoril, da ti velja samo do prvega centra, kjer opravljajo Obmp (tisti, kateri je bližji tvojemu domu).

Na hrbtni strani obrazca (tabela) si sproti vpisuj samo datume, ko si bila/greš v Lj: npr. v IVF ambulanti- ko si šla po zdravila, nato vse UZ, Pu in pa ET, krvni test in UZ v primeru + …- na koncu postopka, se pravi na ETju daš poštempljat/žigosat vse datume sestri Andreji/Cvetki. Ta obrazec lahko koristiš tudi v primeru, ko greš po napotnico za nov postopek k specialistu- v amb ti žigosa sestra.

Jaz sem ta obrazec imela za 2 postopka nato sem ga nesla na ZZZS, da so mi povrnili potne stroške ter šla po novega k osebnemu zdravniku za naslednji postopek. Upam, da sem ti pomagala.

Lp, Kotončica

Hvala vsem!

donda: kako je bilo danes? si za stopko? kdaj punkcija? Jaz danes stopko zvečer, v sob P. A smo se zgrešile danes, ali smo se videle pa ne vem kako zgledaš? Jz imam kratke bakrene lase, pa ti?

bata: srečno tebi in veliko užitkov z bebico, a že razmišljaš o ponovnem, glede na to, da imaš zamrznjenčke? A ti si imela IVF, jz imam IVF IMSI?

kotončica: zelo podrobno si napisala, bom šla do oseb.zdravnika, hvala. A ti si v postopku, si bila, imaš otročka?

Lp, mojbo.

Zdravo, a IMSI spet delajo? Sem imela informacijo, da je konec raziskav in da jih ne delajo več…

lp, K.

Mojbo, neeee ni še za punkcijo. Jutri še enkrat UZ. Grrr…. Jaz sem bila na UZ ob 8h in sta bile sam dve punci tam, pa obe blond, tak da sva se grešile najbrž. Veliko sreče na punkciji in sporoči kako bo šlo.

Kajako, kakor sem jaz seznanjena IMSI spet delajo, sam je treba nekaj plačat. Mislim, da okrog 300 EUR.

Lp,
d.

Mojbo, žal še nimam otročička, se borimo naprej. Moj 3.postopek je bil pozitiven a žal se je izkazal, da ni ok- blighted ovum, sledila abrazija. Zdaj na pomlad se odpravljam iskat zamrznjenčka še iz tega 3 postopka.

Veliko sreče ti želim!

Lp, kotončica

Kajako: ????? prvič slišim, da ne bi delali IMSI? Od kje ti to? Meni je Tomaževič rekel IMSI, ko sem prišla po napotnico in sedaj sestre skoz govorijo o IMSIJU. A maš kje kak link kje si to prebrala?
Od kje znesek nekega plačila, za katerega nisem nkoli slišala? Nč mi ni jasno!

donda: ja škoda, verjetno smo se res zgrešili, jz sem bila ob pol 8 gor, dobila th in pred 8 šla z GK. sej se pa morda srečamo. Kaj je s tvojimi folikli? A ti je rekla, da jih je škoda, ker jih je toliko, pa đše mogoče niso dovolj veliki kot pri meni poleti?

kotončica: želim ti veliko sreče na spomladi. tole mi pa še ni jasno, a se zamrznjenčki štejejo za nov postopek? samo korajžno- tudi za nas vse, ki se borimo bo enkrat posijalo sonce, samo pozitivno.

Zamrznjenčki se ne štejejo za nov postopek, ampak sodijo v okvir (ne najdem boljšega izraza) postopka, v katerem so nastali.

Jutro,
danes sem bila na drugem UZ, dr. Reš pravi, da so folikli lepo zrasli in jih je precej, tako da danes stopka, v nedeljo pa punkcija.
Rada bi en nasvet, in sicer glede tablet proti bolečinam pred punkcijo. Pri Rešu se namreč vse dela “na živo”, tako da me je prejšnjič precej izmučil. Danes sem ga pa pozabila vprašat, če lahko kaj vzamem preden grem na punkcijo (sploh glede na to, da moram biti tešča, pa ne vem, kako je potem s kakšnimi močnimi tabletami…)
Hvala in srečno vsem!

zakaj pa moraš biti za punkcijo tešča?

11 sonček: na GK dobiš pred punkcijo Ketonal muscularno, tko da si pa sama vzemi kako tbl, da boš lažje prenesla. Jz bom prej vzela še eno tabletko.
Velik sreče vsem nam.

“me res zanima”, ne vem zakaj, a tako mi piše v navodilih. Si mislim da mogoče zato,če bi slučajno prišlo do kakšnih zapletov… ne vem. Ima katera konkretne izkušnje katere tablete vzeti, da je ok?
Pozdravček vsem

Zdravo,
evo pri meni danes pade stopka. So pa folikli kar naekrat ful zrastli in so nekateri veliki tudi že 24mm.
>Glede tega IMSI sem se pa spomnila kje sem prebrala in to je na sosednji temi kjer je RenataR (to je ta iz klinike) odgovorila:

Re: Pripombe pacientk za Državno komisijo za OBMP

22.02.12 12:03
Nekaj odgovorov sem na komisiji že dobila, in sicer:
– z akcijo Bom kdaj mama/oče jim je res uspelo pridobiti 8 darovalcev in 5 darovalk, s tem, da ena darovalka še ni čisto odločena ali iti v to ali ne;
– IMSI se na GK spet izvaja, vendar je plačljiv in stane 235 evrov;
……….

DONDA: potem P v ned? Men ni niti iz besedo nihče reku, da je kaj plačljivo? Če pa mislijo na koncu postopka poslat račun, je pa skrajno neprofesionalno in zavajajoče- sej bom plačala tudi, če bo treba, da le uspe- samo se mi pa zdi čudno.

11 sonček: vzemi ketonal tbl, če imaš, mogoče pa sloh ne boš nič potrebovala, jz sem ker imam očitno tko nizek prag bolečine.

Za punkcijo ti ni potrebno biti tešča.Tudi jaz opravljam postopke pri Dr. Rešu in vem,kako boleče zna biti,če nič ne vzameš.Sem šla prvič,ko je bil postopek tudi uspešen,brez da sem kaj vzela in sem rekla,da ne grem nikoli več na punkcijo,tako me je bolelo.Pa je bila želja po ponovnem otroku tako velika,da mi pač punkcija ni mogla uiti.Sem si pa priskrbela ketonal in mi je zdaj punkcija najmanjši problem.Bolj me skrbi za celice,kako dobre bodo.Jaz eno uro pred punkcijo pojem dva prepečenca in en ketonal in mi res omili bolečine.

Meni so v MB naročili:
– kadar sem imela punkcijo pod narkozo, da moram biti tešča
– kadar sem imela punkcijo brez narkoze, da moram nekaj malega pojsti
LP, Tinta

<http://tinta.moj-album.com/>

New Report

Close