Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva dabroston in krvavitve

dabroston in krvavitve

Zdravnica mi je predpisala Cyklo proginova. Po enomesečnem jemanju tablet cyklo-proginova sem pričela z jemanjem Klomifena. Ker po klomifenu nisem dobila menstroacije in je bil test na nosečnost negativen mi je zdravnica prepisala takojšno jemanje tablet dabroston (7 dni po 2x 1 tableto) za sprožitev menstroacije ter zatem ponovno klomifen.

Sedaj sem dobila zelo močne krvavitve za po 2 dnem jemanja dabrostona (čeprav ponavadi nastopijo po prenehanju jemanja le- tega). Naj te krvavitve štejem kot začetek menstroacije ter naj prekinem z jemanjem dabrostona ?, ali naj jemljem dabroston kljub krvavitvam celih predpisanih 7 dni – od kdaj naprej naj potem štejem 1 dan menstroacije kot orientacijo za pričetek jemanja klomifena?

Hvala za odgovor
Lep pozdrav

zakaj zdaj krvavite ne vem, predvidevam pa, da gre za zamujeno M, ki je z Dabrostonom ni bilo več mogoče preprečiti. Prekinite torej z Dabrostonom in štejte za 1. dan ciklusa prvi dan krvavitve.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close