Najdi forum

Pozdravljeni,

En mesec že jemljem Cymbalto in me zelo moti njen negativen vpliv na spolnost. Želje ni nobene, vzburiti se ne morem.  Ali ima še kdo takšne izkušnje in ali je ta učinek samo prehoden? Ker če ni, potem si ne predstavljam, kako bo to vplivalo na najin odnos z možem, če bom jemala AD daljše obdobje.

Hvala za odgovore in lp,

Anastazija

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdravljena Anastzija,

težko rečem kako in kaj v  zvezi s stranskimi učinki cymbalte in njenim vplivom na libido in spolnost. Bi bilo to vprašanje za psihiatra in za farmacevta. Je pa tako, da nobena medikacija ni brez stranskih učinkov. Vendar pa je res tudi, da človek v depresiji tudi običajno nima pretirane želje po spolnosti.

Predlagam, da antidepresive vzamete kot začasno pomoč, ki je sčasoma ne boste več potrebovali. Verjamem, da bo tudi mož to razumel in vas podprl pri vašem okrevanju. Vsekakor priporočam, da se ne zanašate zgolj na pomoč AD- jev ampak si poiščete tudi vso drugo podporo in pomoč ( psihoterapija in neformalna podpora).

Želim vam vse dobro, lp

Lahko podelim svojo izkusnjo. Zdravila sem se zaradi depresije in anksioznosti, jemala sem sicer paroxat, ampak ucinek isti, brez libida in res otezeni orgazmi. Ampak ker mi je zdravilo res pomagalo pri psihicnih tezavah, sem vztrajala, zraven hodila na psihoterapijo in po priblizno enem letu zdravilo opustila. Moz je situacijo sprejel in me podprl, je bilo pa tisto leto vsekakor dalec od idealnega. Vendar je najin odnos trpel bistveno bolj, ko sem bila nonstop depresivna. Ko sem z jemanjem prenehala, je tudi libido prisel nazaj takoj in od takrat vec nisem imela nobenih znakov depresije. Tako da vzamite si to kot prehodno obdobje in delajte na sebi, ne bo trajalo za vedno! Mi je pa psihiater rekel, da ce me zelo moti pomanjkanje libida, lahko to resujemo z menjavo zdravil ali pa z nekimi dodatnimi zdravili, ampak se v to nisem spuscala. Tako da se mogoce lahko pogovorite tudi s svojim psihiatrom. Srecno! Vem, da je zelo tezko. Ampak ne bo za vedno!

Pozdravljeni tulipanka891

hvala lepa za podeljeno izkušnjo. Lastne izkušnje največ pomenijo in tale je tudi zelo spodbudna- včasih je potrebno uporabiti berglo, da bi lahko kasneje spet hodili brez nje. Hvala,

pozdrav in vse dobro

MedAsk

MedAsk je najnaprednejši pomočnik, ki se bo z vami pogovoril o vaših simptomih in vam pomagal razumeti kaj se dogaja z vašim zdravjem.

Chat

New Report

Close