cyclo progynova
Spoštovani,
namesto Cyclo Progynove se zdaj priporoča Trisequens
žal ne vem in sem za pomoč prosil celo “inteligentni spletni portal GPT chat” in tudi ta mi ne zna pomagati. 🙂 Predlagal mi je možnost “spletne lekarne” v tujini, ampak pri tem opozoril na številna tveganja, med drugi, da dobite ponarejena zdravila, da ta niso pravilno skladiščena ali poslana, da vam jih zasežejo na carini ipd. skratka, zelo verjetno bo treba preklopiti na nadomestno zdravilo Trisequens.
Klara930, ste že preizkusili pridobitev cycloprogynove na Hrvaškem in podali zahtevek na ZZRS za povračilo stroškov? Je potreben beli recept?
Dr. Pušenjak, hvala za odgovor. Po prebranih stranskih učinkih me je strah te terapije. Ne vem, kaj je večja škoda, pasti v menopavzo pred 40. letom ali jemati to terapijo in tvegati. Kakšno je vaše mnenje?
Še to, zakaj jih Hrvaška lahko dobavlja, Slovenija pa ne? Glede na to, kolikšen delež plače vsak mesec namenimo javnemu zdravstvu, menim, da imamo vsi pravico do ustrezne terapije. Terapija, ki jo priporočate dejansko ni nadomestek Cycloprogynovi, saj je Trisequens namenjen pomenopavznim ženskam.
Hvala za odgovor.
Lp
Spoštovani,
tale portal ni socialno omrežje, da bi tu izmenjevali mnenja med obiskovalci ali izlivali svoje razočaranje nad nekim dejstvom oziroma dajali moralne nauke komurkoli v eter, ker nekaj ni v pričakovanih okvirih.O tem, katero zdravilo je na nekem trgu dosegljivo, odločajo uvozniki in ne zdravniki, niti farmacevti v lekarnah in celo ne ZZZS. Hrvaški trg je vsaj 4x večji od slovenskega in če se nek uvoznik odloči, da nekega zdravila v SLO zaradi prevelikih stroškov in premajhne prodaje oz. dobička (CP je že zelo staro zdravilo) ne bo več registriral, mu tega nihče ne more vsiliti.
Vsekakor ima smisla jemati NHT ob menopavzi pri 49 letih, ker je sicer mena ženski namenjena šele pri 50 letih ali kasneje in NHT v bistvu ne prinaša nič več tveganja kot ga prinaša lasten hormonski ciklus do 50. leta. Tudi prednosti so enake.
Spoštovani,
res je. Trisequens bo povsem ustrezal vašim potrebam, sicer pa okrog 50. leta pričakujemo tudi menopavzo pri ženskah z naravnim ciklusom, zato bi za vas konkretno ustrezala tudi kakšna NHT, ki ima režim brez odtegnitvenih krvavitev, npr. Kliogest ipd.