Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina čudni občutki

čudni občutki

Spoštovani!

Pisala sem vam že parkrat ( pod istim imenom ) in vedno ste prišli do zaključka, da je moje psihično stanje ušlo z vajeti.

Sedaj imam en nov čuden občutek: v področju trebuha, prsnega koša ( predvsem tu ), rok in glave me že tri dni spreletava nekakšna energija – nič toplega ali mrzlega ali mravljinčastega, samo neka energija, ki je v stanju mirovanja ni, ampak takrat ko se premikam, govorim ( vendar ne vedno ), smejem – kar spreleti me in potem nič. Me pa nervira.

S to svojo psiho se resno ukvarjam. Delam vaje za sprostitev, pravilno dihanje, opravljam vsakdanja dela kot da nič ni. Psihiater mi je po enem mesecu ukinil Seroxat, ker sem imela hude stranske učinke in mi predpisal Cipralex, vendar ga ne jemljem, ker se bojim da bo zopet tako hudo.

Kaj mislite kaj je tisti občutek?

Spoštovani!

Najbolj enostavno bi mi bilo napisati, da gre za enega izmed telesnih znakov tesnobe. V resnici tudi ne vidim drugih možnih vzrokov, a vem veliko premalo o vas in vaših težavah, da bi upal za to izjavo dati roko v ogenj. Pri takih ljudeh, kot ste vi, je na težave treba vedno gledati v celoti in videti, ali se da celotno sliko stlačiti pod tako diagnozo. Vsekakor zdravniku vedno predstavite cel spekter težav. V neposrednem pogovoru se je laže dokopati do prave podobe.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Svoje težave sem vam že podrobno opisala in sicer 12.12., 17.12., 21.12., pod avtor: jelena, naslovi sporočil: hipotiroza, še enkrat , zopet hormoni.

Ker je materiala kar nekaj, bi vas lepo prosila, da si preberete moja tri sporočila iz bližnje preteklosti. Vem da vam mogoče s tem odžiram dragocen čas, vendar so tam navedeni tudi pregledi ki sem jih opravila, kako se je vse skupaj začelo, odvijalo, izvidi ipd. Poudarila bi samo to, da vse stvari, ki sem jih tam navedla IZGINILE, sedaj se je pa pojavil ta zoprn občutek.

Hvala za vaš trud!

Spoštovani!

Kljub temu vam ne morem z gotovostjo potrditi, da gre res zgolj za psihične težave, čeprav trenutno vse kaže tako in se včasih kar prehitro ogrejem za to misel. Vendar diagnozo potrdimo lahko le, če se ne izkaže, da gre za kakšno drugo bolezen in/ali je uspešno zdravljenje.

V trenutnem stanju bo najbrž najbolje, da si pomagate z različnimi tehnikami sprošnaja in samobovaldovanja, v skrajnih primerih posežete po kakšnem zdravilu za sprostitev.

Da bi moral zadevo poznati bolj celovito, sem mislil predvsem na to, da bi sem moral pogovarjati interaktivno s hkratnim opazovanjem tudi nebesednih sporočil, česar pa preko internete ne moreva. Ne da bi se izogibal odgovoru, le izjemno nezanesljiv je brez tega.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close