Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? čudni fleki po nogah

čudni fleki po nogah

mojemu možu so se po nogah pojavili čudni fleki. Zgleda, kot bi ga oplazila kopriva samo ni mehurčkov (flek je sestavljen iz več rdečih pikic), ne srbi ga nič, zgleda pa grozno. Ima jih samo od kolen navzdol. A mogoče kdo ve, kaj bi to bilo? saj bom vprašala še na zdravniškem forumu, samo tam traja, da odgovorijo. Če kdo kaj ve, hvala že vnaprej za odgovor!

Jaz sem imela to kot otrok. En dan prej malo vročine (skoraj neopazno), naslednji dan so se zjutraj po nogah (pod koleni) pojavile pikice in težko sem stala, ker so me zelo bolele noge. V dveh dneh so pikice izginile. Ni pa bilo nič nalezljivega.

…in odgovorili ti bodo približno tako kot ti bom jaz: brez da bi zdravnik to videl, ne bo šlo ! Žal.

Lahko ti povem npr. da ko sem ležal na dermatološki, tam seveda vidiš “svašta”, pa še dermatologi včasih ne morejo sto procent zagotoviti kaka oblika obolenja je. Testirajo, mažejo…

Nekoliko ima srečo da ga ne srbi, bo pa najbolje res da stopi najprej do svojega zdravnika in po potrebi naprej do dermatloga; prihaja poletje in človek bo pokazal nogce, mar ne 🙂 Sej se bo uredilo, ukrepati pa vseeno velja.

Mogoče je šen.

---------------------------------------- Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar

ja, saj ga bom poskusila nagovorit, naj se gre pokazat (saj veste, kako je dedca spravit k zdravniku):))

Gospod, skoraj dvomim, da bi bil šen. Sem ga sama enkrat fasala, pa ti fleki ne zgledajo tako. Tudi vročine nima.

Tole so lahko petehije ali pikčaste krvavitve, lahko nastanejo tudi zaradi vročine, je pa dobro iti do zdravnika, da povpraša še po morebitnih drugih simptomih.

Ti kar reči da so tudi moški svetovali naj gre 🙂
Bolje da je vse skupaj “nič” in bo pomirjen kot da se živčno opazuje in je v strahu kaj še bo.

Lahko je nodozni eritem,ta se pojavi na tem mestu.

groza, sem vrgla v iskalnik petehije in nodozni eritem. Pa to so resne stvari! Nč, bo moral res k zdravniku! Hvala vsem!

Lahko je “samo alergija”. V tem primeru se mu je pojavila t.i. koprivnica kot kožna alergijska reakcija. Alergija pa se lahko pojavi zaradi kake hrane, tkanine, izpostavljensoti soncu, kreme, šampona ipd.

Meni se že od otroštva občasno pojavlja koprivnica – na kaj sem alergična, mi ni uspelo ugotoviti, ker se pojavlja popolnoma nepredvidljivo – ne glede na to, kaj jem, pijem, nosim ipd. Kako leto je pogostejša, kako leto pa se sploh ne pojavi.

ne vem kje si videla pri koprivah mehurčke.
lahko je alegrija, lahko je kaj druga, v vsakem primeru bi bilo dobro pokazat zdravniku, ma če ni drugih težav se lahko počaka tudi par dni, da se vidi če bodo sami izginili, če ne pa gre pokazat.

Moj sin je imel pod koleni krožnice – bila je borelioza

na nogah so se mi pojavili crni fleki, zgledajo kot da je noga umazana vendar se ne odpravi stran. Fleki so se naredili tam kjer sem imela strgane kavbojke. Kaksna ideja kaj bi to lahko bili

New Report

Close