čudni fleki po nogah
mojemu možu so se po nogah pojavili čudni fleki. Zgleda, kot bi ga oplazila kopriva samo ni mehurčkov (flek je sestavljen iz več rdečih pikic), ne srbi ga nič, zgleda pa grozno. Ima jih samo od kolen navzdol. A mogoče kdo ve, kaj bi to bilo? saj bom vprašala še na zdravniškem forumu, samo tam traja, da odgovorijo. Če kdo kaj ve, hvala že vnaprej za odgovor!
…in odgovorili ti bodo približno tako kot ti bom jaz: brez da bi zdravnik to videl, ne bo šlo ! Žal.
Lahko ti povem npr. da ko sem ležal na dermatološki, tam seveda vidiš “svašta”, pa še dermatologi včasih ne morejo sto procent zagotoviti kaka oblika obolenja je. Testirajo, mažejo…
Nekoliko ima srečo da ga ne srbi, bo pa najbolje res da stopi najprej do svojega zdravnika in po potrebi naprej do dermatloga; prihaja poletje in človek bo pokazal nogce, mar ne 🙂 Sej se bo uredilo, ukrepati pa vseeno velja.
Lahko je “samo alergija”. V tem primeru se mu je pojavila t.i. koprivnica kot kožna alergijska reakcija. Alergija pa se lahko pojavi zaradi kake hrane, tkanine, izpostavljensoti soncu, kreme, šampona ipd.
Meni se že od otroštva občasno pojavlja koprivnica – na kaj sem alergična, mi ni uspelo ugotoviti, ker se pojavlja popolnoma nepredvidljivo – ne glede na to, kaj jem, pijem, nosim ipd. Kako leto je pogostejša, kako leto pa se sploh ne pojavi.