Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? čuden zvok ob dihanju

čuden zvok ob dihanju

Zanima me, ali čuden zvok ob vdihovanju skozi nos pomeni nujno kaj slabega za pljuča? Mama sicer ima v pljučih vodo že pribl. eno leto. Nekaj časa je šla na punkcije, da je lažje dihala, sedaj ne vem več kako je.
Mama namreč ne hodi več na OI, ima raka na dojki in na enem izvidu tudi sum na raka na pljučih. Strah jo je bronhoskopije, da ji nebi poškodovala sluznico – zato na potrditev diagnoze ne gre. Pred več kot 10timi leti je bilo že tudi na pazušnih bezgavkah, tako da bi lahko zdej bilo že še kje.

Danes sem se kar ustrašila, ko sem slišala ta grozen zvok, ko je dihala, ob vdihu skozi nos mislim. Slišalo se je, kot refleksno dihanje moje babice, ko je bila na umoru. Med.sestra je takrat za babico rekla da je že šla na drugi svet, da je to dihanje še samo nekakšen ostanek refleksov. Tako sedaj diha mama, ki sicer še hodi in se počuti še relativno v redu. Dihanje je čudno. Glasno, ne vem, roktajoče. Ni kot da smrči, temveč nekaj podobnega kot če bi dihal skozi usta in imel jezik skoraj čist na nepcu in potem probal prit do zraka.Kot da skozi cevko dihaš na usta. tak nek zvok. Mama pravi, da ni vedno tako, in da zato ne gre zdravniku. Kadar spije veliko čaja, je boljše, pravi. Ali kdo ve o čem govorim? Ali mi kdo lahko pojasni? Aja, mama ne želi da se pogovarjamo z zdravniki.

New Report

Close