cuden zobobol

situacija je taka.
zob me je bolel,pa mi ga je zobozdravnica plombirala.cez cas se je bolecina pojavila spet,je rekla ne bova nic,ker je nova plombada pocakava ce se bo umirilo.se ni,.mi ga je dalal na slikanje.nic.vse ok.sedaj imam ze nekaj casa zdravilo,se kake 10 dni,pa me se zmeraj obcasno boli.

zakaj?kaj bi to bilo?

Spoštovana Ally,

saj vem, da je tako pisanje hitrejše, v bodoče pa vas naprošam, da ima vaše pisanje rep in glavo, ker je zelo nerazumljivo. Pri internetnem odgovarjanju sem že tako omejena samo na vaše opise, če pa so ti še nerazumljivi, je vse skupaj še toliko težje.
Če zob že ima zalivko, ne razumem, kakšno zdravilo boste imeli še 10 dni. Ponavadi zdravilo v zobu pomeni, da sanacija ni zaključena in da zdravljeje še poteka. Če je zob dokončno zaprt z zalivko in vas še boli, potem bo potrebno zalivko odstraniti in ugotoviti, kaj povzroča bolečine (vnetni proces v korenini se lahko šele čez čas opazi na rtg sliki). Če je v zobu zdravilo, potem počakajte do menjave (če seveda bolečine niso neznosne).
Lepo pozdravljeni!

se oproscam ker sem prvikrat pisalal brez repa in glave.
gre za to,ko sem prvic prisla k zobozdravnici,mi ga je zaplombirala.pa sem se vedno imela bolecine.ko sem drugic k njej prisla me je dala na rentgen-slike so bile ok.sem se malo pocakala in tretjic,ko sem prisla se je odlocila , da mi da zdravilo.se vedno ga imam v zobu , do konca t.m.
problem pa je ,da imam se vedno -obcasne -bolecine.zdravilo ne deluje.

upam da sem bila sedaj kaj bolj natancna.

ne bi pa rada dala se nekrat slikat zob-e,ker to menda skoduje -sevanje-??
hvala .
lp,

Spoštovana Ally,

sedaj pa je vse jasno.
Če je v zobu zdravilo pa so vseeno prisotne bolečine, to nujno ne pomeni, da ne deluje. Vsako zdravilo potrebuje svoj čas. Vsekakor pa ne pozabite teh bolečin omeniti zobozdravnici, da bo nadaljevala zdravljenje (ponovon zdravilo).
Glede rentgenskega slikanja – včasih so bile te naprave res nevarne in so povzročale rakasta obolenja. Danes je sevanje minimalno in je enako sevanju televizijskega ekrana, če gledamo TV par uric.
Lepo pozdravljeni!

hvala za odgovor,ampak…
bila sem pri zobozdravnici,ji povedala da sem se pred kratkim imela ene parkrat zobobol.najprej mi je hotela zamenjat zdravilo,potem si je pa kar premislila??!!!!
moj zob je pa se vedno obcutljiv in obcasno boli.

kaj storiti?najraje bi zamenjala zobarico.
lp,ally

Spoštovana Ally,

žal vam drugače ne znam oz. ne morem pomagati.
Če so bolečine minile, potem je zdravilo učinkovalo in je terapija uspešna. V nasprotnem primeru je potrebno ukrepanje. Lahko vam le svetujem, da vztrajajte v čakalnici.
Lepo pozdravljeni!

no saj vam ni trba odgovorit na to vpr oz odgovor.
samo napisala bom vseeno.
ne,bolecina in se posebej obcutljivost je se vedno prisotna,zobozdravnica je zdravljenje vseeno prekinila???samo toliko.hvala.

Draga Ally,

saj tudi ne vem, kaj naj vam odgovorim. Če je zob še boleč, potem se terapija še ne bi smela zaključiti.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close