Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija crp 40, hidronefroza Prosim čimprej

crp 40, hidronefroza Prosim čimprej

Spoštovani.
16 mesečni sin ima blago hidronefrozo levo, brez zaščitne terapije. Refluksa naj ne bi imel. Ostalih preiskav ni imel.

Od včeraj ima visoko temperaturo (39,5 – je bila najvišja izmerjena). Nima znakov prehlada, ne kašlja, nič mu ne teče iz nosa. Pred 1 tednom je imel 1 dan visoko temperauro 38, nato je izzvenela. V tem tednu je dobil zobek (trojka).
Pred 1 tednom je bil osnovni urin vredu, vendar je bilo prisotnih malo bakterij in lkci v sedimentu 3.
Ker ni bilo več vročine, urikulta nismo opravljali.

Včeraj je bil osnovni urin pogledan z listkom v dežurni ambulanti in je bil vredu. Danes je bil laboratorijski izvid urina (osnovni) popolnoma vredu (vse 0) CRP 40, lkci (kri) 19, še nekaj povišanih parametrov je bilo – mislim, da monociti.
Jutri moramo oddati urin za Sanford. (odvzamem sama, ker jutri zdravnica ne dela). Po odvzemu urina, dam sinu Primotren sirup, ker “se delamo, da ima uroinfekt”.

Ostalih navodil nimam. Pozabila sem vprašati zdravnico, ker je otrok jokal. Ali lahko sploh čakamo do jutri? In potem – do kdaj čakam z vročino doma in kdaj moram peljati otroka nazaj k zdravniku? Zdravnica sedaj več ne dela, zato sem se obrnila na vas. Bojim se, da bi ga predolgo doma pacali. Sepso je enkrat že imel.

Hvala in lep pozdrav.

Nredite tako, kot ste dogovorjeni. Vedno je najprej potrebno odvzeti vzroce (urin, kri za hemokulturo, brise) in šele nato dati antibiotik. V nasprotnem dobimo izvid, ki nam ne pove ničesar in takrat pa res lahko spregledamo kaj pomembnega.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Spoštovani.
Ampak saj ni bil odvzet noben vzorec in jutri, razen Sanforda, ki ga odvzamem sama, tudi ne bo odvzet noben vzorec, kaj šele hemokultura. Zdravnica namreč ne dela in jaz sem brez nadaljnjih navodil.
Jutri po odvzemu urina za Sanford sama dam otroku 3 ml Primotrena na 12 ur in nato kaj? Čakam in koliko časa?
Vročina je še vedno prisotna. Calpol mu dajem na 4 ure 10 ml (ima 14 kg). Sedaj je zopet zakuhal, pred dvema urama je imel 37.7, sedaj ima 39. Ravnokar sem mu po 5ih urah dala Calpol.
Ali mora jutri k dežurni zdravnici – v primeru, da vročina ne pade? Lahko popoldan, ali je to že prepozno?

Prilagam natančnejše izvide krvi: samo povišane vrednosti, znižana ni nobena vrednost.
Lkci: 19,0 (6 do 15)
Erci: 5,08 (3,02 do 5,07)
Ht: 0,384 (0,28 do 0,38)
Nevtrofilci: 9,2 (0,8 do 7,2)
Monociti: 2,9 (10 na 9 l) (0,3 do 1,2)
Monociti (%) 15,5 (4 do 14)

Osnovni urin: vse 0.

Najlepša hvala za vaš hiter odgovor.

nova
Uredništvo priporoča

Za vse to ni potrebe (naštela sem preiskave, ki jih moramo opraviti pred uvedbo antibiotika in še to ne vseh). Za diagnostiko vnetja sečil boste jutri naredili najpomembnejšo preiskavo in ta mora biti narejena, preden začnemo z antibiotikom. Kot razumem, me sprašujete v prvem delu, kaj narediti. Torej nič do odvzema urina. Po tem začnete s Primotrenom in čakate na izvid Sanforda (2 dni). Če bo prisotna druga bakterija ali bo odporna na Primotren, bo iz izvida tudi znano, kateri antibiotik bo pravi.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close