CRP 137

Pozdravljeni!
Najprej naj Vam zaželim srečno novo leto in se obenem zahvalim za vse odgovore, ki so, vsaj meni, zelo pomagali.
Tokrat imam spet problem. Že v zadnjem tednu decembra sem imela vsak dan vročino in to od 37,5 pa do 38,5. Počutila sem se kot cunja, drugih bolečin nisem imela in jih tudi zdaj nimam. Kri je bila slaba (L- 15000 in CRP-137) zato sem dobila Amoksiklav 1000 in napotnico za infekc.kliniko, če v dveh dneh ne bi bilo bolje. To je bilo včeraj in res sem bila brez temper. in počutje boljše. Tako nisem šla nikamor. Pred 2 mes. so mi odstranili žolčnik, operacija je bila kar komplicirana, ker je po laparoskopski operaciji prišlo do gangrene in odtekanja žolča v ž.vrečo. Bolečine so bile strahotne.
Zanima me, ali je možno, da je to moje sedanje počutje povezano s to operacijo, ali pa je res lahko le zakrita pljučnica, k čemur se nagiba moja zdravnica. V predelu žolča me namreč še vedno nekaj “ščipa” in ob določenih gibih čutim nelagodje na tem mestu, drugače pa še kar gre.
Hvala za vaše mnenje in nasvet,
Daša

Spoštovani!

Precej delikatne presoja, v kateri se ne zanma čsito jasno odločiti. Izvidi kažejo na resno bakterijsko olkužbo, ki je lahko posledica vnetja v predelu operiranega žolčnika, ali pljučnice (ki pa bi moral biti precej huda s hudimi znaki). Ker gre prej za zaplet po operaciji, bi bil zelo pozoren in bi opravil UZ trebuha, da se izključi ponovno nabiranje gnoja. Z rentgenskim posnektkom pljuča pa se tudi da potrditi ali ovreči ev. pljučnico.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close