črevesne razjede
Pozdravljeni,
pri temi – želodčne razjede – ste napisali, da so razjede kemični problem. Ali velja isto za črevesne razjede (analna fisura)?
V roku 6 letih so se mi začele pojavljati ponavljajoče analne razpoke (ponavadi vedno na drugem mestu), zaradi brazgotinjena se je analni kanal zoožal, zato uporabljam dilatan čepe. Pred parimi meseci se je pojavila tromboza zunanjega hemeroida, ki je bil odrezan, rana pa zašita. Nad šivom, ki je segal tudi v analni kanal se je po nekaj dnevih pojavila spet razpoka, ki pa se zdravi zelo zelo počasi. Do pred pol meseca sem (za redno odvajanje) pila pol litra donata na tešče + musli z jogurtom za zajtrk… po tehtnem premišljevanju sem končno (malo pozno sicer) dojela, da je očitno narobe nekaj s prehrano (bila je čisto običajna “nezdrava” prehrana, kuhana, ocvrta,…), tako sem izločila iz prehrane najprej mleko in mlečne izdelke, kruh,.. in se osredotočila večinoma na zelenjavo in sadje … zjutraj na tešče pijem pol litra svežega špinačnega + korenčkovega soka … čez dan še kakšno sveže stisnjeno rdečo peso + peteršilj + … dopoldne pojem veliko sadja (ker drugega v službi ne morem)
lansko leto so se mi začele pojavljati tudi težave z želodcem (kuhana moka – npr v omaki – sproži bruhanje, pekoče bolečine,zgaga, …) drugih težav nimam, razen te ponavljajoče črvesne razpoke + posledično zoožanje analnega kanala zaradi brazgotinjenja
ali menite, da gre pri meni tudi za kemični problem?
ali bi mi čiščenje jeter škodilo (glede na to, da pride do driske, ki je lahko zelo agresivna za rane)? … jeze se že poskušam otresti…
sem pa stara malo čez 30, imam dva majhna otroka, v službi opravljam sedeče delo…
mi lahko z BRT kakorkoli pomagate?
se opravičujem za daljše pisanje, ampak je težko take dolgotrajne ponavljajoče težave povedati na kratko
Hvala za vaše mnenje in odgovor!
Ina
Sokovi, ki jih stiskate, so zelo dobri. Pri večjih količinah pa lahko pride do težav. Će pijemo samo zelenjavne sokove iz zelenjave, ki nima veliko sladkorja, ta problem odpade. Vi pa pripravljate sokove iz korenčka in rdeče pese, ki vsebujejo tudi sladkor. In ta sladkor vam povzroča težave z želodcem. Zato vam priporočam, da po pitju soka zaužijete sodo bikarbono, ki bo nevtralizirala kisline (ki nastanejo iz sladkorja iz zelenjave).To je pomembno tudi za zobe, saj telo za nevtraliziranje kislin vzame minerale iz zob, če nima drugih. Torej, po zaužitju zelenjavnega soka daste v usta četrt ali polovico čajne žličke sode bikarbone, povaljate po ustih za nekaj sekund, potem spijete vodo, da pride soda še v želodec.
Prehrana je seveda tudi zelo pomembna, zato se čim bolj zdravo prehranjujte še naprej. Čiščenje jeter pa je tudi zelo dobra ideja, saj je vzrok za nastanek različnih razjed v spodnjem delu debelega črevesja premajhno razstrupljanje telesa (ali preveč strupov, kakor gledamo).Jetra so tovarna za čiščenje strupov, sodelujejo pa tudi drugi organi za razstrupljanje (črevesje, koža, pljuča).Če gre, poskusite s klistiranjem, to zelo pomaga pri rasztrupljanju, pa tudi preventivno, da ne nastanejo nove fisure.
Če imate vetrove, je vaša prehrana napačna in morate nujno spremeniti jedilnik, saj so vetrovi zelo močni strupi, ki izredno obremenjujejo telo.
LP