Najdi forum

A je na tem forumu še kakšna mamica, ki ima otroka diagnozo agenezija corpus callosum? Mi imamo fantka starega 5 let in se kažejo rahle pomanjkljivosti pa nimamo pojma kam se naj obrnemo, ker o tej diagnozi pri nas nihče nič ne ve. Hodimo na delovno terapijo, specialni pedagoginji, psihologinji, pa vse skupaj nič ne vejo o tem…

posebna mamica,
upam, da e bo oglasil še kdo.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Pozdravljeni!Imam hčero z isto diagnozo in še z kup ostalimi.

nova
Uredništvo priporoča

Tudi jaz si zelo želim…

Pozdravljeni jaz imam hčero z diagnozo corpus callosum in še vrsto ostalih diagnoz….Iz katerega predela slovenije ste?

Corpus callosum ni diagnoza, ampak je del možganov, povezava med levo in desno možgansko poloblo. Moja punčka ima diagnozo atrofija korpus kalozuma, se pravi, da se je korpus kalozum pri njej sicer razvil, a je potem zaradi nekih razlogov propadel (atrofiral). Korpus kalozum zdaj sicer ima, a je v enem delu tanjši, kot bi moral biti. Kar pomeni, da je poivezava med možganskima polovicama slabša, kot bi lahko bila. Zato lahko v prihodnje pričakujemo težave z učenjem, predvsem z bolj abstraktnimi zadevami. Težave z motoriko pa ima že od rojstva. Kolikor sem prebrala, je ageneza korpus kalozuma pojav, ko se korpus kalozum ne razvije ali pa se ne razvije v celoti. Posledice so pa najbrž da precej podobne, če se gre za agenezo ali atrofijo.

Kaj konkretno bo pri takem pacientu slo narobe, zdravniki težko napovejo, saj obstajajo tudi posamezniki, ki korpus kalozuma sploh nimajo, pa za to niti ne vejo, dokler jim enkrat ne slikajo možganov. Po drugi strani so pa tudi pacienti, ki nikoli ne spregovorijo in nikoli ne shodijo.

Mojo hčerko obravnavajo na Pediatrični kliniki v Ljubljani, pa tudi razvojna pediatrinja v zdravstvenem domu. Poleg atrofije korpus kalozuma ima še več diagnoz, zato težko rečem, katere težave so posledica česa. Ima pa probleme z grobo motoriko, zato obiskujemo nevrofizioterapijo, pa delovno terapijo, zaostaja govor (čakamo na obravnavo pri logopedu), testira jo psihologinja, prisotne so težave s koncentracijo. Vključena je v razvojni oddelek vrtca.

Lep pozdrav vsem, ki sledite tej temi,

med iskanjem informacij na internetu sem naletela na temo, o kateri brskam že od letos junija, ko smo izvedeli, da ima naša takrat 20 mesecev stara punčka podobno diagnozo in sicer disgenezijo corpusa callosuma in še par drugih. Naša punčka je posebna in vsak dan se naučimo nekaj novega in si rečemo, no pa nam je uspelo in gremo naprej. A kaj bo prinesla prihodnost, naju z možem kot starša zelo plaši. Ker živimo v tujini od njenega rojstva dalje, si močno želim izmenjavo mnenj, izkušenj, problemov, dvomov v svojem maternem jeziku, saj je izražanje v tujem jeziku že tako težko, v zvezi s tako občutljivimi temami pa še toliko bolj. Poleg tega je zelo težko najti ljudi s podobno diagnozo. Zelo bi bila vesela vaših odgovorov. Lahko mi pišete tudi zasebno sporočilo. Lepe praznike vam želim, M.

Pozdravljeni!
Naša deklica je stara 3 leta in z isto diagnozo. Zanima me, če ima kateri od vaših sončkov poleg te diagnoze še epilepsijo in kaj to pomeni za nadalnji razvoj.

Pozdravljeni!
Naša deklica je stara 3 leta in z isto diagnozo. Zanima me, če ima kateri od vaših sončkov poleg te diagnoze še epilepsijo in kaj to pomeni za nadalnji razvoj.

Zdravo, nevem če je tema se aktualna, tudi moja hčerka ima stanjšan korpus Kolozum in epilepsijo.
Bi katera izmed vas, ki se zgoraj pisale, delile svojo izkušnjo z mano?

Pozdravljeni, ste se mogoče aktivni na forumu?

Pozdravljeni,

smo še akrivni seveda, vendar pa ne vem, če so še aktivne mamice, ki so se o tem pogovarjale.

Upam, da se vam katera javi.
Vse dobro.

Olga

______________________________________________ Zlo na svetu zmaguje takrat, ko dobri ljudje ne ukrepajo.

New Report

Close