Najdi forum

POZDRAVLJENI!

jaz iamam par vprašanj, glede cocaina…sama nimam nobene iskušnje z drogami, in nevem kako se ljudje na to odzivajo, in kako lahko nekdo neha z jemanjem.
Pred 7 meseci, sem spoznala fanta, ki mi je bil všeč, tako da sva v kratkem postala par.Po nekaj msescih, ker sem jaz morala ven iz stanovanja v katerem sem živela, sva se odločila, da greva skupaj živet.
Tam sem opazila, da se z njim nekaj dogaja.Dolge ure ko sem ga čakala, prihajal je domov, in bil cel v svojem svetu…tako sem kmalu ugotovila da je razlog za to droga, oziroma v njegovem primeru cocain…
nekaj časa sem mu skušala pomagati, ampak on ni hotel priznati.
tako da sem ga pustila, in se vrnila domov.
dober mesec je trajalo, da me je prepričal, da se je spremenil, češ da je spoznal, da dela napako, in da cocaina ne bo več jemal.Na koncu me je prepričal(čeprav so me največ prepričala moja čustva do njega) in sem se vrnila nazaj k njemu.
Od tega je mimo 2 meseca, in res se je spremenil, ni več agresiven, nikamor več ne hodi, in ˝ prijateljev˝ nima več…
sicer on je cocain jemal(vleku) dobre 3 ali 4 mesece, povprečno 3-4 na teden…kar mene zdaj muči je to:
če je možno da je on kar tako odnehal???brez nikakršne komune ali terapije???
sicer meni v veselje redno opravlja test za zaznavanje drog v urinu(tisti ki se ga kupi v lekarni) vendar vseeno muči me to…ne znam mu več zaupati, in bojim se da je vse skupaj spet njegova laž…

lp sandra

Spoštovana Sandra!

vaših strahov najbrž ne bom mogla razbliniti, tukaj je kar nekaj vprašanj- ali je res samo 4 mesece jemal kokain, ali je pred tem že “eksperimentiral” s kokainom ali z drugimi drogami? Kako opravljate teste- ste prisotni in je test res zanesljiv. Lahko je vse res in je vaš fant res prekinil z drogo, dejstvo je, da nekateri res zmorejo sami prekiniti, drugo dejstvo je pa tudi to, da so osebe, ki so zasvojene zelo manipulativne. Pretehtajte zdaj vse možnosti: če vam laže boste slej kot prej ugotovili, če je vse res kar govori (spremembe pa opažate tudi pri vedenju)morate pa pretehtati kako je z zaupanjem. V odnosu kjer ni zaupanja ne boste mogli vztrajati, pa tudi ni pošteno ne do vas ne do vašega fanta.Vse dobro vam želim.

Lep pozdrav! Suzana Društvo Projekt Človek Tel:059 711 796

HVALA ZA ODGOVOR….
KOLIKO ČASA JE DEJANSKO JEMAL, NE MOREM VEDETI,SAM PA MI JE REKEL DA JE ŽE JEMAL TUDI DRUGE DROGE. VEM PA DA V NAŠEM ODNOSU SO VELIKE SPREMEMBE, TEST PA OPRAVLJA KO SEM JAZ PRISOTNA.
EDINO MOŽNOST, KI JO IMA, DA BI KAJ JEMAL JE TAKRAT KO JE V SLUŽBI, KER DRUGAČE SVA V VSAKEM TRENUTKU SKUPAJ,KER SEM JAZ BREZPOSELNA.
EDINO KAR PRI NJEMU OPAŽAM JE TO, DA SE RES OGROMNO POTI SPIJE VELIKO TEKOČINE, PA VELIKO SPI, AMPAK PRAVI DA JE TO TAKO ŽE OD MALEGA…
VEDENJE JE SPREMENIL, KER JE PREJ BIL DOSTI BOLJ AGRESIVEN, PA VČASIH JE BIL TAKO ZRAVEN MENE…ZDAJ PA NEVEM ALI SE ZDAJ SAMO PRETVARJA, TAKO DA BI MENE UMIRIL AL JE TAKO DEJANSKO…..

SANDRA

nova
Uredništvo priporoča

To da si ti prisotna pomeni da ga gledaš kako lula v lonček in nato od tam vzame urin za test. Oči ne umakneš niti za hip!

Njegovo vedenje pravi da najverjetneje res nekaj jemlje, težko pa je reči, kaj. Še posebno glede na to, da je priznal da je imel stik tudi že z drugimi drogami… Lahko gre tudi za kombinacijo več drog.

Tudi glede tega, da lahko jemlje le v službi…poglej, lahko vzame ko gre na stranišče, lahko vzame v avtu, v kuhinji ko tebe za hip ni zraven… Ne moreš ga nadzorovati sto odstotno, in odvisnež vedno najde trenutke da lahko vzame drogo, če jo potrebuje.

Težko je kar tako prekiniti z jemanjem drog, zato težko verjamem da mu je tako enostavno in brez težav uspelo.

Verjemi, da so ljudje, ki jemljejo droge pripravljeni v obraz lagati tudi staršem, sorodnikom in vsem bližnjim, če je le potrebno. Ne slepi se s tem, da tebi pa ne bi lagal…sumi se po navadi potrdijo za pravilne.

ja, test opravlja tako da lula v lonček pred mano, in pol z testom nadaljujem jaz.
jaz tudi sama težko verjamem da je kar tako nehal, čeprav sam ravi da ni bil nikoli odvisnik, glede na to da ni ˝vleku˝ dosti časa….
redno mu pregledujem avto, žepe in vse ostalo, pa nikoli nič ne najdem…
nevem, če so moji problemi le v moji glavi, al je vse resnično….

Draga Sandra
glede na to, da je prej konzumiral drogo vsak drugi dan ali pa še pogosteje in praviš, da je sedaj umirjen, me daje resen dvom da je prenehal. Vsak odvisnik je vzkipljiv, živčen, kadar ne dobi svoje doze, ne pa umirjen.
Glede testa……če hočeš biti sigurna da ne vara, moraš iti z njim ko lula v lonček, sama vzeti vzorček iz kozarčka in napraviti test, medtem pa ne smeš od kozarčka odmakniti pogleda niti za hipec.

Če je RES jemal samo 4 mesece, pa še to ne vsak dan, je lahko brez problema nehal..samo psiha ga ne sme pripeljati do tega, da bi spet vzel.

PA VEDI DA GRE COCA TUDI V 3 DNEH IZ TELESA,IMAM IZKUŠNJE Z TEM.MORDA PA KAJ DRUGEGA KONZUMIRA,ALI JE PA RES PRENEHAL TO VE SAMO ON.PRESENETI GA NENAPOVEDANO,ŠE Z DRUGIMI TESTI.RECIMO ZA OPIJATE,BENZODIAZEPINE…

ŽELIM TI SREČO!!!

ja, sej kupujem isti test ki naj bi zaznaval vse vrste drog…to povprečno 2 krat na teden, tako da če so tej testi res zanesljivi, očitno nič ne jemlje….

Draga Sandra,

za začetek zgolj par pojasnil, ker pač nisi iz “zadetega sveta”..

Najprej je potrebno vedeti, da ne gre vseh uporabnikov drog “metati v isti koš”. Če se ne motim, si v nekem drugem postu svojega fanta poimenovala narkoman, tu sprašuješ, če je možno, da je prenehal brez terapije, komune.. Besedica narkoman označuje tistega, ki jemlje droge iz bolezenske sle, se pravi odvisnika. Odvisnik je oseba, ki drogo jemlje zato ker jo potrebuje, da lahko normalno funkcionira, da je “zdrav” in je ne jemlje samo občasno oziroma ima, kadar je ne jemlje, abstinenčno krizo.. Taki uporabniki težko sami prenehajo, čeprav obstajajo tudi taki, no seveda pa tudi taki, ki niso clean po 5ih komunah.. Uporabniki drog, ki pa niso odvisniki, droge ne jemljejo zato, da so “zdravi”, ampak zato, da so zadeti in kadar niso, so čisto ok, ne pa “bolani” in drogo jemljejo občasno (no beseda občasno je seveda relativna).. seveda je vsak uporabnik potencialni odvisnik, kar seveda pomeni, da nekateri uporabniki ne bodo nikdar odvisni, da nikdar ne bodo potrebovali nobenih komun in nobenih terapij.. tako kot vsi, ki pijejo alkohol, ne bodo nujno alkoholiki.. dalje je potrebno vedeti, da sta kokain in heroin dve popolnoma drugi stvari s popolnoma drugačnimi učinki.. kokain je zelo razširjen kot “rekreacijska” droga, se pravi, da ga uporabniki jemljejo sem in tja, torej občasno, je zelo drag (napram ostalim drogam), njegov učinek pa kratkotrajen, človeka “zbudi”, napuli, ga “za par centi” dvigne od tal oz. drugače človek se počuti high. Uporabnik, ki počasi že leze v odvisnost, se zaveda odtegnitvenih sindromov, sindromov, ki se pojavijo, ko drogo počasi začne potrebovati, lahko je agresiven, lahko ima mišične krče ipd.. In mnogo “rekreativnih uporabnikov”, se je teh simptomov začelo zavedati in so brez kakršne koli pomoči pač prenegali.. Heroin pa je narkotik s čisto nasprotnimi učinki – umirjenost, upočasnjeno delovanje kardiovaskularnega in telesno-motoričnega sistema, zmanjšan občutek za bolečino…. Treba je vedeti tudi, da imajo uporabniki, trših drog (npr. kokaina, heroina, lsd-ja, amfetaminov….), za seboj tudi zgodovino konzumiranja ostalih drog.. Ali z drugimi besedami, nekdo, ki kadi samo travo, pač kadi samo travo, nekdo ki ga pa “vleče v nos” ipd pa je verjetno tudi kadil travo in probal različne stvari..

Sedaj pa moje mnenje o vsem skupaj..

Po tvojem pisanju menim, da je bil tvoj fant “rekreativni uporabnik”, da je sem in tja potegnu kakšno črtico s svojimi kolegi, se v tej družbi, ker so se imeli fajn, zadržu tud kšno urco dlje itd.. no to z odvisnostjo, komunami ipd nima še nobene zveze.. strinjam se z Ursho – je pač prenehu z jemanjem.. kako enostavno je bilo ve le on, kot le on ve zakaj je prenehu, ker je vidu da “leze notr”, ker mu ni več pasalo, ker je ugotovil, da je to ubistvu stran metanje denarja, ker je družbi začelo »dogajati« kaj drugega, ker si je želel bit s tabo ali zaradi drugih razlogov.. Le on ve tudi, ali mora biti v »kritičnih trenutkih« psihično zelo močan, da reče NE ali kritičnih trenutkov sploh ni. Očitno pa je, da sedaj (glede na to, da kupuješ kombinirane teste in ga testiraš 2x na teden) ne jemlje ničesar in da imaš s tem ti večje probleme kot on. Test (kateri deluje na podlagi mišjih protiteles) oz. njegov rezultat, ki seveda sploh ni 100% zanesljiv, ti pomeni več kot njegova (očitno) »iskrenost«. Verjamem, da ni ravno enostavno, ampak ali ni temelj ljubezni zaupanje? Te mora fant imeti res rad, da nima nič proti stalnem testiranju, še toliko bolj, če si ti edini razlog zaradi katerega zanj ni več stanja drugačne zavesti ali drugače, če je zaradi tebe clean. Nimam nič proti uporabi testov, če se testirani strinja, niti proti tvojemu pogojevanju ljubezenskega razmerja z neuporabo drog s strani partnerja, vendar pa vseeno menim da pretiravaš, da te čisto preveč razjedajo tvoji lastni dvomi in (se opravičujem) da se obnašaš kot kakšna »zatežena nevedna mami«.. Ne vem no, ampak testiranje 2x na teden, brskanje po žepih, pregledovanje avtomobila, vse to kaže na, kot si ugotovila že sama, probleme v tvoji glavi.. Če ne moreš zaupat, če ne moreš verjeti vanj, mogoče ni fant zate ali pa bi mogoče take ali drugačne kompulzije zaradi svojih obsesij ponavljala tudi pri katerem drugem fantu zaradi kakšnih drugih stvari..

Lp

Mimi in nekdo_ ne »medita« punce no z odvisnostjo in odvisniki…. seveda odvisnik ne peneha kar tako in seveda so odvisniki vešči manipulativnih manevrov in imajo krizo kadar ni droge… ampak v tem primeru je očitno, da je fant, kdaj pa kdaj, pač potegnu kakšno “lajno” ne pa, da je odvisnik.. Nekdo_ iz tvojega pisanja je bilo pa tako že večkrat razbrati, da ti je to področje, če že ne poznavalsko, pa vsaj izkustveno tuje, in btw oseba na kokainu ni umirjena..

Pozdravljena Sandra!

Mogoče moj komentar ni to, kar želiš slišat, je pa vsekakor na mestu.
Ni nujno, da je tvoj fant bil odvisnik v takšnem pomenu, kot si večina ljudi razlaga. Odvisnost je nagnjenost človeka k ponavljajočem dejanju, ponavadi nečesa kar ni koristno. Torej, najprej poskusi ugotoviti, ali je nagnjen k odvisnosti.
V primeru da ni nagnjen k odvisnosti, je čisto možno da je v trenutku prenehal, sploh če je samo 4 mesece jemal.

Bolj pomembno, dokler ga boš obravnavala kot kriminalca, ga preverjala, mu brskala po avtu in ga testirala za droge, bo med vama prepad, ki bo postajal vse večji in globji. Če si predstavljaš svoje življenje skupaj s tem fantom, je prva stvar ki jo boš morala sprejeti, da mu boš znala zaupat, in da ti bo on znal biti iskren.
Dalj časa, kot ga boš držala nazaj, bolj se bo odcepil, ko boš ti izgubila nadzor nad njim (večji bo prepad postal do takrat).
Bolje da sama pri sebi razčistiš, ali mu sploh lahko zaupaš in, ali je zaupanja vreden.

Represija vaju ne bo pripeljala nikamor…

Mojega zaupanja, je bil seveda vreden, dokler nisem ugotovila koliko mi laže, dokler me ni po cele noči puščal same doma medtem ko sem bila jst noseča(z njim seveda) in mi je bilo slabo, ko sem padala skupaj in so me mogli drugi peljat k zdravniku, ker on ni imela časa, saj je bil preveč zadet, da bi se mi lahko sploh pri bližal.Do takrat je imel vso moje zaupanje, Zdaj pa če razumete ali ne, je skoraj nemogoče da bi mu zaupala, še posebej zato ker sem zaradi njegovega vedenja (ki je bilo takrat res grozno) šla splavit!
Seveda se je po tem dogodku odločil, da ne bo več jemal droge.Nekaj takšnega, kot je izguba lastnega otroka (čeprav še nerojenega) ga je moglo doleteti da bi razmislil o tem kar dela??????!!!!!!

res nisem iz zadetega sveta, in upam, da nikoli ne bom.
Nobenega ne obtožujem, enostavno mene ne privlači niti misel, da bi karkoli probala. Vsak pa lahko počne kar si želi

smrad
preden kritiziraš druge, si malo bolj natančno preberi post. Kje pa sem omenila, da je oseba na kokainu umirjena?

just_did_it podpis pod tvoj post

Moje mnenje je, da je 4x na teden več kot rekreativna uporaba, ki jo omenjate nekateri.
Sicer pa, da, možno je, da je s tem kar tako prenehal, zaradi šoka ki ga je doživel ko je njegova partnerka zato, ker ni hotel nehati, splavila.

Ampak po mojih izkušnjah, še posebej če je šlo za več kot zgolj občasno, rekreativni rabo (pa pravzaprav tudi če je šlo samo zato), se bo, takoj ko se bodo stvari med vama normalizirale in bo videl, da je pridobil nekaj zaupanja, spet vrnil na stara pota, saj se bo počutil ‘siguren’.

Mislim, da glede na to, da si ti priti drogam, on pa jih je jemal in bi jih še (če ne bi bilo tebe), bo verjetno težko ohraniti dober odnos; enostavno zato ker mu ti ne boš zaupala in te bo vedno skrbelo da počne nekaj, čemur ti nasprotuješ – pa naj je odvisnik ali ne.

Mene bi motilo tudi občasno jemanje koke ali katere koli druge trde droge, zato si veze z nekom, ki mu je to nekaj čisto normalnega, ne predstavljam.

Ne obsojam nobenega od vaju, vsak ima pravico do svojega pogleda na droge. Ampak če je eden za, drugi pa proti… Mu boš večno pregledovala žepe? Te bo večno strah?

Ne razumem pa tistih ki težijo, da izvajaš nad njim represijo in da mu ne bi smela pregledovati stvari in iskati kje kaj skriva… Tvoje dosedanje izkušnje z njim so pač take, da od njega pričakuješ, da nekje nekaj skriva, ker ti je pač toliko časa skrival in lagal. Čisto normalna reakcija. Kot že rečeno, to ne pelje zveze nikamor, ker med vama ni zaupanja, ampak je pa razumljivo zakaj to sedaj počneš. Saj tega na začetku zveze, ko še nisi vedela nič o njegovem jemanju kokaina in nisi odkrila, da ti laže, nisi počela!

Torej, če povzamem – težko je, ne glede na to ali je odvisnik ali ne, da bi zaradi tebe spremenil svoj pogled na droge. Različna sta si pač. To je moje mnenje, za katero pa seveda dopuščam, da je napačno – ljudje smo si različni in vedno se najdejo izjeme!

Ampak, če mu ne moreš več zaupati…potem je bolj eda gresta narazen. Ko se zaupanje izgubi se težko spet povrne…

tudi sama menim, da veza brez zaupanja ne vodi nikamor, vendar vstrajam… predvsem zato, ker mi res veliko pomeni, konc koncev pa tudi, ker me je strah, ker vem da če bi se razšla, bi se vrnil k straim prijateljem, in bi vrjetno blo še huje kot prej. Se nimam, za neko reševalko, ne mislim, da sem ga jst rešila droge, vendar pa je dejstvo to, da mu jst malo pomagam pri tem, da na to ne razmišlja(če je seveda nehal se drogirat).
Zdaj trenutno ima samo mene, z mano živi, jst sem mu prijateljica, punca, in vse ostalo…vsaj dokler ne bo našel nekoga, ki bo vreden da ga kliče prijatelj…

Moje mnenje je, da je 4x na teden več kot rekreativna uporaba, ki jo omenjate nekateri.
Sicer pa, da, možno je, da je s tem kar tako prenehal, zaradi šoka ki ga je doživel ko je njegova partnerka zato, ker ni hotel nehati, splavila.

Ampak po mojih izkušnjah, še posebej če je šlo za več kot zgolj občasno, rekreativni rabo (pa pravzaprav tudi če je šlo samo zato), se bo, takoj ko se bodo stvari med vama normalizirale in bo videl, da je pridobil nekaj zaupanja, spet vrnil na stara pota, saj se bo počutil ‘siguren’.

Mislim, da glede na to, da si ti priti drogam, on pa jih je jemal in bi jih še (če ne bi bilo tebe), bo verjetno težko ohraniti dober odnos; enostavno zato ker mu ti ne boš zaupala in te bo vedno skrbelo da počne nekaj, čemur ti nasprotuješ – pa naj je odvisnik ali ne.

Mene bi motilo tudi občasno jemanje koke ali katere koli druge trde droge, zato si veze z nekom, ki mu je to nekaj čisto normalnega, ne predstavljam.

mimi_
zaradi svojih slabih izkušenj ne morete soditi o drugih. Kako pa veste kak pogled ma njen fant na drogo? Moti me tudi da ste izpostavila samo trdo drogo. Mislite da je kaj drugače, če je oseba zasvojena s marihuano ali alkoholom?
V razmislek naj vam povem samo to, da sem sovražila alkohol, ker sem otroštvo preživljala ob materi alkoholičarki, a bi kmalu tudi sama postala alkoholičarka. Na srečo sem pravočasno spoznala po kateri poti stopam in jo zapustila, preden bi me povleklo predaleč.

nekdo_ “…praviš, da je sedaj umirjen, me daje resen dvom da je prenehal. Vsak odvisnik je vzkipljiv, živčen, kadar ne dobi svoje doze, ne pa umirjen.” … nič te ne kritiziram, pač tako razumem tvoje pisanje.. če meniš, da, glede na to, da je sedaj umirjen, ni prenehal, tega ne morem razumeti drugače, kot da meniš, da ker ni vzkipljiv, živčen,… ampak umirjen, ni prenehal z jemanjem kokaina, saj je v kokainu namreč govora, kajne? umirjenost pa ni nek znak, da je človek še vedno na kokainu.. ali se motim?

mimi_ jaz pa menim da je razlika med “zgolj” uporabnikom in odvisnikom v tem, da odvisnik potrebuje drogo, medtem ko je “zgolj” uporabnik ne.. in da dokler uporabnik konzumira drogo pa le te še ne potrebuje za »normalno funkcioniranje«, je še vedno »zgolj« uporabnik, da dokler uporabnik ne izgubi nadzora nad v telo vnešeno količino, dokler želja po vnosu ni prisilna potreba in da dokler se ne pojavijo vedenjski, fizični in miselni dejavniki odvisnosti, le te še ni.. ker smo si ljudje različni in imamo različne tolerantne prage, je ta pot od uporabnika do odvisnika pač pri ljudjeh različna ali je sploh ni… tako kot so zaradi naše različnosti, zaradi naših različnih izkušenj, lastnosti, prepričanj, vrednot ter vedenja o stvareh različna naša subjektivna mnenja.. seveda ne poznamo celotne situacije, ne vemo kolikšna je bila resnična pogostost uporabe, ne vemo nič o količini, niti nismo del njunega razmerja, pa tudi če bi vse to vedeli, bili, ne bi bila naša mnenja ne pravilna, ne napačna, ampak še vedno zgolj nam lastna.. prav je, da jih izrazimo, mogoče bo/boš Sandra v katerem izmed njih našla kaj njej/sebi sprejemljivega, njenemu/tvojemu »osebnostnemu sistemu« bolj »domačega«, kakšno malenkost, ki ji/ti bo lahko pomagala.. strinjam se s tvojimi besedami o zaupanju, prav tako mi iz tvojih izkušenj izhajajoče modrosti niso tuje.. nikakor pa ni bil namen mojih besed o »izvajanju represije« kakršnokoli obsojanje ali teženje, zgolj iz mojega pojmovanja ljubezni, mojih izkustev in vedenja izhajajoče mnenje.. uživanje mamil je seveda zavržno, nihče, ki jih sam ne uživa si verjetno ne želi imeti partnerja, ki jih, vendar pa je kljub temu uživanje mamil še vedno “človekova pravica”, in če je v igri prava ljubezen, naj bi bilo po mojem mnenju v igri tudi sprejemanje osebe takšne kot je, zaupanje, ne pa izvajanje »prikritih in odkritih represivnih ukrepov«, vohunjenje in stalni dvomi.. saj če je sprejemljivo ali pa ne menim, da gre za »nezdrav« odnos, da so represivni ukrepi zgolj kompulzije, posledice obsesij.. oz. rečeno drugače stalni dvomi in misli o tem povzročajo neko napetost, ki se z izvajanjem “represivnih ukprepov” sproščajo, ob vsaki sumljivi najdbi ali kakršnem koli indicu pa krepijo, s čemer pa se celoten proces samo utrjuje.. pa čeprav je vzrok teh obsesij v vseh preteklih izkušnjah, je dejstvo, da so izkušnje tu, vohunjenje in dvomi pa tudi in da to pač ni del »zdravega« partnerskega odnosa, niti ni to zdravo zate Sandra, saj se loviš v lastne začarane kroge, mogoče pač ni človek zate, oz mogoče pač ti nisi človek zanj.. navsezadnje pa verjetno drži tudi, da je nagnjenost k uporabi drog, kakor tudi nagnjenost k samim odvisnostim preveč kompleksna zadeva, da bi lahko danes bila, jutri pa je zaradi neke osebe ali nekega dogodka ne bi bilo več.. čeprav gre seveda lahko tudi za neko »navidezno trenutno muho uporabe«, pa je v resnici človek pač tak, ima tak način življenja, ponotranjena določena dejstva, določene lastnosti in navsezadnje genske predispozicije.. in se strinjam, da lahko vse to čez čas zopet pride na plano.. zato pa tudi menim, da je to potrebno sprejeti, se naučiti s tem »zdravo« živeti, še posebej pa v človeka verjeti ali v nasprotnem primeru iti vsak svojo pot in si dati možnost za zdravo, ljubezni, ne pa dvomov polno razmerje s sebi bolj skladno polovico..

lp

Pozdravljeni!

Zasvojenost je rodbinska bolezen in običajno nujno potrebno sodelovanje ključnih bližnjih oseb za vzpostavitev procesa spreminjanja, da bi prišlo do stika z realnostjo. Zasvojena oseba ni v stiku s samim sabo (nima razčiščenih pojmov kdo je in kam gre,…), običajno nima cilja in niti ne ve s kom bi bila najraje in s kom se tudi najbolje počuti.Ker ne pozna sebe tudi ne ve, kdo ji ustreza, ne more iskati po načelih ljubezni in pravega partnerja ne prepozna.
Zato je potrebno spremeniti zasvojenski stil življenja v psihološkem smislu gledano v celoti, da bi se telesna čistost od droge ohranila vkolikor se je uspela vzpostaviti. To je tudi razlog, da mnogi “ozdravljeni” zopet recidivirajo saj ni bilo rešeno zasvojensko vedenje kot tako.

Potrebno je sanirati vse vidike zasvojenosti in živeti lastno življenje v skladu z ljubeznijo do drugih.
Lep pozdrav!

Odgovarjala sem Mateja V.

Društvo “Projekt Človek”
Slovenska 19, Ljubljana
Program za otroke in mladostnike

Tel.: 051/642-074
ali 01/425/14-96
Te.

moderator Društvo "Projekt Človek" tel: 01/425 12 14

New Report

Close