clicker karen pryor

Kje naj dobim kliker Karen Proyer.
Se ga da kupit kje pri nas? mogoče kaka spletna trgovina…kdo ve??

http://clickerpets.stores.yahoo.net/newiclick.html takole izgleda!

Naročiš po netu in dobiš v parih dneh na dom. Vsaj tako sem naredila jaz. So pa ti klikerji veliko bolj tihi od običajnih.

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/922750.png[/img][/url][url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/av487735.jpg[/img][/url]

Sem probal s klikerjem pa moram rečt da ni u redu. Je priboljšek boljša zadeva in tudi v pasjih šolah tako zatrjujejo. Kliker naj bi bil nadomestek hrane ampak preden se pes navadi na kliker, mora bit tudi hrana zraven, tko da …nima smisla še tretjo stvar zraven rinit.

Kliker je najboljša pogruntavščina do sedaj. Problem je le v ljudeh, ki ne razumejo njegove osnovne funkcije.

DRRR, kliker ni nadomestek hrane.

Dobr vem da je kliker sredstvo za vzbujanje pozornosti ampak hkrati je lahko tudi pohvala, tko kot hrana. Za vzbuditev pozornosti ti pa kliker na začetku nič ne pomaga če nimaš koščka sira ali salame. Eno je pogojeno z drugim.

Ja, DRRR, kliker in hrana sta povezana-s klasičnim pogojevanjem. Klik-hrana, klik-hrana, klik-hrana. Eventuelno tudi klik-igra oz. klik-nekaj kar ma žival ful rada. Tko, zlo po kmečk’ razloženo.

Klikneš pa kvečjemu takrat, ko te pes že gleda, ne pa zato, da bi te pogledal in bi s klikom pri njemu vzbudil pozornost.

Hm, je res ful nasimpl in nahitro napisano, upam vseen, da je razumljivo.

Razumljivo, ampak zakaj potem učitelji v šolah ne priporočajo kliker…?

In zakaj rabiš klikat če te pes že gleda? Ni logično kaj je potem dejansko vloga klikerja…

Ma saj v enih šolah klikajo, kakor vem?

Kliker je “marker”, z njim označiš neko vedenje (ja, vem, spet ful na simpl…).

Kompliciraš, al pa ne znaš obrazložit al pa misliš da veš za kaj se gre, pa v bistvu ne veš nič.

V bistvu se mi na dolgo in široko ne da razlagat, na kratko pa očitno ni dost.

Na kratko je klik namesto pohvale – priden in podobno oziroma obljuba nagrade.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Hrane Satisfaction ne poznam in ne kupujem. Z vprašanji se obrnite drugam.

Kliker je ena super zadeva.
Kliker se NE uporablja brez nagrade-hrane.
Moja psica je BBH naredila s šolanjem brez klikerja, sedaj trenirava RO in uporabljava kliker, pa moram reči da JE super zadeva. Človeški glas ni nikoli enak, pohvala psu z glasom-besedo JA ali BRAVO za neko zaželjeno vedenje ni nikoli enaka, na kliku pa je VEDNO enak glas in pes točno ve da si je z določenim vedenjem zaslužil nagrado.
Pes začne sam razmišljati in komaj čaka, te gleda nepremično v obraz, kakor češ: Kaj bo pa sedaj rekla …da moram narediti, da bo klik…. res jaz lahko povem iz svojih izkušenj, da je kliker super zadeva.
http://ilirija.agility-slo.net/?Zanimivosti:Kliker_trening_za_telebane_-_I.

Več o klikerju

i-click pa se da naročiti tudi v Sloveniji preko

DRRR očitno hodiš v eno tako šolo, kjer nimajo pojma o tem, kaj kliker je in kako ga uporabljati. Kliker ni nadomestilo hrani, ampak je psu le signal, da je nekaj naredil prav. Nagrada pa potem pride v obliki hrane, igre, pohvale …

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/922750.png[/img][/url][url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/av487735.jpg[/img][/url]

Se pravi da sta signal da je nekaj naredil prav in pohvala popolnoma različne stvari…prav zanimivo..ampak totalno nelogično.
In nimsem napisal da je kliker nadomestilo hrane ampak sta pogojena med seboj.

No, zdaj pa si predstavljaj:

psa učiš nekaj novega in on v nekem določenem delčku sekunde naredi gib, je točno tisti, ki ga od njega želiš.

Zdaj lahko izbiraš:

-lahko ga pohvališ s “Priden!” – ampak preden boš besedo izgovoril do konca, pes ne bo vedel, TOČNO Kateri del dejanja je bil ustrezen.

– če pa klikneš, je to TOČNO tisti trenutek in s klikerjem v bistvu OZNAČIŠ tisti trenutek – in ne boj se, pes točno ve…))

Poleg tega je intonacija našega glasu vsakič malo drugačna, zvok klikerja je pa vedno isti in vedno pomeni isto stvar.

In kliker ni namesto hrane, ampak je, kot sem zgoraj napisala, OZNAČEVALEC pravilnega dejanja.

Lp, Mojca

“če pa klikneš, je to TOČNO tisti trenutek in s klikerjem v bistvu OZNAČIŠ tisti trenutek – in ne boj se, pes točno ve…)) “

…in točno tisti trenutek ali pa par desetink kasneje(ko izgovoriš besedo) pes razume čist drugač ….večje oslarije pa še ne.
Ne da se mi več. Lep pozdrav.

..

Meni tudi ne.

Če ti kliker ni všeč, ga pač ne uporabljaj.

Uf, tipi….🙂)

New Report

Close