Pozdravljeni

Že nekaj časa berem vaše teme, sedaj sem se pa odločil, da tudi sam napišem svoje probleme. Vse že bilo napisano opisano a vseeno bi rad napisal
Star sem skoraj 40 let, ločen, oče dveh punčk. Z ženo sva se ločila pred petimi leti. Najih zakon je biu zadnja štiri leta obupen, katastrofalen. Začelo se torej ko sem izgubil dobro službo (ne po moji krivdi) in se zaćel vozit v službo v oddaljen kraj. To mi je vzelo precej časa in naporno je bilo, domov sem prihajal izmučen. potreboval sem veliko več časa da sem se spočil in lahko tudi kaj naredil doma. Bilo je veliko indicev da ima drugega, vendar me je vedno obrnila, da nima nobenega in da sem pretirano ljubosumen. N akoncu zvem da je bilo vse kar sem slutil res. Bilo je varanja z njene strani in mnogo grdih igric. V teh štirih letih sem čustveno čisto propadel, otopel. Zakon je bil v riti. Opaziš da to ni več zakon, da živiš eden mimo drugega, skušaš ugotoviti kaj je vzrok, kaj je narobe. Njen odgovor je biu vedno, da je vse ok in da je z mano nekaj narobe. Po štirih letih stagniranja, čustvenega umiranja sem čisto obupal. Na koncu je le izjavila da tako ne more več živeti in da me je zadnje štiri leta varala. Živimo v majhnem mestu in vse te moške s katerimi je bila poznam vsaj na videz, z nekaterimi sem imel tudi več kontaktov. Od sramu me je pobiralo. Njen zadnji moški je čisto nasprotje mene, bil brez službe, občasno pokadil kakšen đoint, veliko hodil po gostilnah, bil poročen, vsaketoliko pretepel ženo in svojega otroka. Ko sem zvedel, da namerava z njim živeti skupaj sem se ustrašil za moja otroka in v prepiru sem izgubil živce in jo tudi klofnil. Bilo je mučno, še posebej ker sem se naenkrat znašel sam sredi ničesar, brez družine, brez prijateljev, še celo straši so mi obrnili hrbet. Bilo jih je sram ker mi je to naredila, uf kako sem jih potreboval takrat. Počasi sem si uredil uredil stanovanje in z muko preživljal vsak dan posebej. Čez čas sem srečal dekle z podobnimi izkušnjami in sva se nekako dogovorila, da si bova pomagala, eden drugemu. Počasi je to postalo tako, da sem pomagal samo še jaz njej. Ona za moje potrebe ni imela več posluha. Če pa jaz nisem utegnil pomagati njej je pa bilo jeze do strehe. To se je vleklo dve leti nato sem nekako obupan zapustil to dekle. Po nekem času mi je bivša žena priznala, da me je namerno prizadevala, ker sem bil tako samozavesten, uspešen v službi, uspešen z otroci ona pa ne. Najhuje mi je sedaj ko sem prišel do takšnega stanja sedaj tudi sam. Takšen sem kot je bila moja žena takrat. Totalno nesamozavesten, zdolgočasen, v veliki družbi se ne počitim dobro utesnjeno. Pomagam drugim če so v težavah in se obrnejo name, ko pa jaz potrebujem pomoč pa je nikjer ne dobim, tudi od tistih ne ki sem jim jaz pomagal. Vsakič se počutim zapuščenega in se mi zdi da vsakič še bolj padem na dno.
Ne znam se pobrati in zaživeti tako kot pred razpadom zakona, ko sem bil pouen elana, zagnanosti, veselja. kako prečikati vse te čustvene težave, se ne nehati ozirati na to kaj drugi mislijo in narediti to kar si želiš in doseči da te pri tem vsem skupaj še gdo podpre in ti na nek način pomaga.

Iz celega tvojega zapisa veje eno samo sramovanje. Sramuješ se, ko srečuješ njene ljubčke in kar je še najbolj žalostno, sramujejo se te lastni starši in tudi njih je sram, da te je žena varala. Ja bravo, kako ste lepo vsi skupaj prismuknjeni. Očitno je vir samozavesti vaše družine fasada, ki jo nastavljate svetu. Če staviš vse na urejeno fasado ni čudno, da se ti zruši svet, če jo kdo premaže z grafiti ali polula, ali kaj podobnega. In kaj je za to fasado? En sam nič, kot kaže. In ker si si v izhodišču našel žensko, ki tudi ceni fasaderstvo, je povsem logično, da te je je emocionalno nogirala takoj, ko si izgubil dobro službo in se je bilo potrebno bolj truditi za ljubi kruhek. Fizično se je odpujsala ob prvi priliki. Čeprav….čeprav….mogoče ni bilo čisto tako, a ne? Nekako mi ta črno-bela razporeditev vlog vseeno ne štima. In da se še po petih letih ne pobereš je resnično patetično. Daj no, svet se ne ustavi zaradi nečesa takega kot je razpad zakona. To je samo izgovor, da se lahko smiliš sam sebi in da opravičuješ svoje razkrajanje. V petih letih se nisi naučil ničesar o sebi. To je tisto, kar je nadvse žalostno. In česar se resnično lahko sramuješ. Vse ostalo je bullshit.

čisto enostavno to narediš.

– začni delati “v pravem pomenu besede” (pa ni važno kaj). saj veš “delo krepi človeka”. in če boš polno zaposlen, se ne boš več smilil sam sebi in se ubadal s tem, kaj mislijo drugi.

skratka daj sam sebi priložnost, da ponovno za(živiš), 5 let je več kot preveč za travmiranje in sanjarjenje o nečem lepem, kar več kot očitno ni bilo.

probaj se zamisliti nad sabo, saj si dedc pri 40, in ne kakšen 15 letni pubertetnik 🙂

Očitno je vir samozavesti vaše družine fasada, ki jo nastavljate svetu.

Pa ne moreš zdaj človeku zamerit, da je Slovenec. Saj si ni sam kriv ?!?!

🙂))))

Aja pa mala piška?! Daj pošlji mi tvoje seme. Da te posejem in si vzgojim celo njivo takih kot si ti. Res si punca za ženit. Imel bi te, če bi bla mala, debeLUŠNA, mozoljava, z aparatom za zobe in mastnimi lasmi, če bi le mela tvojo prisrčnost in življenjsko zrelost ter naravno skuliranost. Nosil bi te na rokah in nikoli pogledal druge… 🙂))))

:*


In kot izgleda si zaradi pomanjkanja samozavesti, tudi sprejel njeno kritiko kot resnično.


Zaradi slabe samopodobe meniš, da je nisi vreden.
Drugim pa pomagaš zato, ker v sebi nosiš občutek krivde, da si ti kriv za nesrečo drugih in to čutiš kot dolžnost, da drugim pomagaš in jih rešuješ.

Treba bo začeti delati na sebi, sprmeniti lasten odnos do sebe in lastno mnenje o sebi.

Mala piška, to si super napisala. Narod je bolan, bolan na fasade, maske, krinke. Eni se nikoli ne poberejo, ko maske padejo, pa šele takrat bi se morali začeti učiti, da je vrednota v biti, v duhu, ne v plitkih stvareh, kot so zlagan imidž za okolico, dober status itd.

FN_FAL21, ti me znaš pa tako lepo pogladit po ušeskih, da sem si skoraj zaželela imeti aparat za zobe in mozolje 🙂

Avtor, tvoja bivša je ena navadna krava, prasica, usekana, avša, in vse ostalo. Privoščim ji, da …… , pa upam, da boš ti dobil hčerki, ker ta krava jim daje obupen vzgled!!!!!!!

Držimo s tabo, preberi si kakšne knjige za samozavest pa še to, ti imaš svoje življenje in ne od sosedov in drugih.. nimaš biti kaj osramočen zaradi ene pičke od tvoje bivše pa naj te boli K* kaj si mislijo drugi, ti imaš svoj lajf!

Dejstvo je, da moraš sebe spremenit za to, da se boš lahko vsaj kolikor toliko uspešno prebil skozi življenje. Glede tega, da si iščeš destruktivne psice ti je krivo to, da z njimi iščeš neko čustveno igrico, ki si jo igral z mamo. Glede tega, da se te starši sramujejo zato, ker te je žena varala lahko sklepam, da je tvoja zveza s starši vsaj en toliko patološka, saj to ni normalno.

mala piška je po moje res kar dobro zadela srž tvojega problema. Imenuje ga “fasaderstvo”.

Čeprav … seveda (kot priznava tudi m.p.) ni vse tako črno-belo. Že tvoja bivša žena ne ustreza povsem klasični money-making bitch, ki pali na fasado uspešnega, potentnega moškega. Ker kaj neki pa lahko izcuza iz zaparjenca, psihopata in zafuranca, na katerega je zdaj presedlala?

Ampak pustimo tvojo bivšo. Bolj zanimivo je vprašanje, kako si lahko iz vsega postal nič. Kaj se je v resnici skrivalo za tvojim samozavesten, uspešen v službi, uspešen z otroki? Zakaj si bil lahko nekoč tako poln elana, zagnanosti, veselja, zdaj pa se počutiš taka nula? Ali nista ta dva pola pravzaprav dve plati istega kovanca?

Hočem reči naslednje: ne gre toliko za “fasado” tvoje uspešnosti kot za uspešnost na račun zaničevanja drugih. Nisi povedal, v katerem biznisu si bil tako uspešen, toda če gre za tradicionalno slovensko maherstvo, ki zahteva gazenje po drugih, infantilni kapitalizem in identifikacijo z napuhom, potem so tvoji občutki zdaj logična posledica tvoje uspešnosti in samozavesti: oboje si kupoval na kredit kompleksa večvrednosti. Zakaj bi si vendar tak uspešnež in samozavestnež sploh izbral za ženo osebo, ki je bila točno nasprotje tebe samega: Totalno nesamozavesten, zdolgočasen, v veliki družbi se ne počitim dobro utesnjeno? Izkazalo se je torej, da so tvojo uspešnost in samozavest kreditirali tvoja žena, tvoji bližnji in t.i. ljudski glas, ki si jim v hipoteko zastavil (nezavedno, seveda) prezir do njih. Kupčija pa se ni izšla, zato je zdaj vsak pobral svoje, tebi pa pustili brezvredno hipoteko, ki te zdaj muči: Vsakič se počutim zapuščenega in se mi zdi, da vsakič še bolj padem na dno.

Na zdravih temeljih samozavesti in uspešnosti se ne bi zdaj že 5 let valjal v takšni duševni bedi. Žena te je s svojo pritlehnostjo očitno uspela raniti ravno v tisto mesto, kjer sta si bila najbolj podobna – ona navzven, ti navznoter. Zanjo bo že še zrasla palica, ti pa boš moral sam populiti svoje notranje pleve in oživiti tisto zdravo, kar te je nekoč delalo uspešnega in samozavestnega. Vse pa vendarle ni moglo biti slovenska fasada, no!

Uh, tole pisanje bi, če bi šlo za mičkeno drugačen stil, pripisala moji bivši mrcini. Njemu se je zgodilo podobno – po dvanajstih letih skupnega življenja, dveh otrocih, kmalu potem, ko je dobil službo v Ljubljani, ji je bojda utrgalo. Najprej ga je prevarala s someščanom (precej javno), se odselila, vezo s tem naključnim someščanom prekinila, kmalu zatem pa se je ustalila in zaživela novo življenje z novim partnerjem v isti vasi. In vem, da mu je bilo hudo, vem pa tudi, da je jezo na bivšo partnerko potlačil v ene sorte zid, ki ga je prenesel v najino zvezo.

No, najina veza se je vlekla šest let. Vem, da bi tisti zid lahko bila prebila, žal mi je v napoto bila moja lastna novogradnja (ajme, moji zidaki so bili iz drugačnega materiala, iz strahu, negotovosti). Na prvi pogled sta si zelo podobna. Vedno na voljo prijateljem in znancem in vedno v, khm, pričakovanju protiusluge. Glej, če že pomagaš, to naredi zase, v svoj užitek in ne v smislu kompenzacije v protiuslugi. Vrednote drugih so njihov problem, ti se osredotoči nase, na svojo moralo, od drugih ne pričakuj ničesar, daj jim tisto, kar jim bi dal brez pričakovanj.

Enako velja za morebitno novo partnerko. Štetje medsebojnih uslug, dajanje na tehtnico je prvi signal, da takšna partnerica ni zate, da ji z vezo delaš krivico, ker je v resnici nimaš rad. In takšne veze ne privoščim nikomur.

preveč, preveč daš na zunanjo fasado, tako kot so nekateri že napisali.Tvoji starši so bili tako vzgojeni in tako so vzgojili tebe…Tudi tvoji ženi ni bilo lahko, saj je morala poleg veliko dela (saj tebe ni bilo doma-bil si v oddaljeni službi) pazit še na zunanji del fasade-to pa zna biti zelo naporno!!!
In zdaj se smiliš sam sebi. Eh, ja !
Seveda ti ne privoščim takšnega življenja, takšnega razpada družine, ampak je bila pa tole draga in dobra šola-BODI ČLOVEK !

ne vem kje vidite ostali fasadersvto? čigavo fasaderstvo? od bivše žene? njegovo? žena se je spentljala z nekom, ki je bil še dostz hujši od njega , če bi žena kaj dala na fasado potem bi si verjetno izbrala koga ki je po naših merilih uspešen, se vam ne zdi?
večina odgovorov, kaže na stanje v naši družbi, ko je človek na tleh (kar avtor nedvomno je), pa ga dajmo še enkrat brcnit, pa še enkrat in če se po 10 brcah ne pobere , potem pa k… ga gleda, si ne zasluži, da več vstane….razumem da kdo koga prevara v vezi, nekdo gre čez to drug ne more, in če je žena avtorja v malem kraju prevarala z večimi moškimi, je povsem razumljivo, da ga je to čustveno zlomilo, kaj je tu težko razumet? to da se pobira 5 let? je kak recept kako hitro se mora kdo pobrati?
moj nasvet je, da se preseliš v drug kraj, vstran od bivše žene, t.i prijateljev in družine, ki so ti obrnili hrbet in začneš na novo,…me pa moti pri tebi predvsem tole, ko praviš, da ti vsakemu pomagaš, ko pa sam rabiš pomoč pa ni nikogar….pomagati drugemu mora biti dejanje, ki ne pogojuje nič, pomagaš zato ker tako čutiš, ker to želiš, ne zato ker hočeš nekaj v zameno, to potem ni več pomoč pač pa trgovina, v trgovini pa vsi vemo kako gre, ni poštenja, pač pa samo to kdo bo koga nategnil, .zato pa si vedno nategnjen, ker trguješ s pomočjo, z ljubeznijo, s prijatelji….enako velja za ljubezen..

he, he, bi rekel, da za ta forum to velja samo za moške. Ko skorajda popolnoma enako štorijo napiše ženska, so odgovori polni topline in sočutja 🙂))))

he, he, bi rekel, da za ta forum to velja samo za moške. Ko skorajda popolnoma enako štorijo napiše ženska, so odgovori polni topline in sočutja 🙂))))[/quote]
bi rekel da je kar dost resnice na tem))

mam čas, mogoče bo zokiju tole kaj pomagalo, škodit ne more)

Pomoje je človek pričakoval drugačen odgovor.
En napiše o fasadi in vsi ostali izhajate iz tega.
Vse bo prešlo, tudi to bo. V sebi imas tisto, kar najbolj ljubis, ko bos to spoznal bo prisla s katero bos mirno lahko prezivel zivljenje, brez zgodbic in igric, ki se jih igra vecina ljudi na tem svetu.

FLASH…zelo nazorno si opisal POMOČ,tako da skoraj dvomim, da si prvi del odgovora napisal ti..😉
Zunanja podoba te družine (od staršev avtorja naprej, ali pa še bolj nazaj) je zelo, zelo pomembna.Sramoto je avtor naredil svojim staršem-ON je naredil sramoto, ker se mu je žena skurbala, ker ni poskrbel za njo tako kot je treba, je šla drugam-SRAMOTA a ne…
starša sta se mu celo odrekla in verjetno po vasi govorita NE ZAMERITA NAMA. MIDVA NIMAVA NIČ S TEM-ZDAJ GA PA TUDI POGLEDAVA NE VEČ !!!
Njega samega je sram hodit po cesti (sram ga je, ker so ga doma tako vzgojili) ker ga je žena izdala-skočila v posteljo z drugimi-sram ga je.Zdaj pa je seveda vprašanje česa ga je sram….
tega, da je bil on slab v postelji in ji je bilo premalo seksa in se je zato hodila sladkat drugam, torej ali ga je sram zaradi lastnih slabosti, ali zaradi nje, ker ima rada spremembe, ali pa skače v druge postelje kar tako iz veselja??
Lahko, čisto lahko (ker njegove žene ne poznamo) pa je skakala v druge postelje ravno zaradi dejstva -poznavanja dejstva- da on in vsi njegovi veliko dajo na zunanjo podobo družine in ker je bilo znotraj (lahko da) vse gnilo je to naredila iz inata-samo kot možnost.Sicer pa je njihova zunanja podoba bila zelo pomembna, zdaj je po njihovem ni več, ker je ona vse zasrala, oni pa itak niso nič krivi, ker so se ves čas trudili za zunanjo podobo.
Jaz mislim, da je treba takšnim ljudem to povedati v obraz-diretktno, sicer jim nič ne pomaga.

johan, meni je čist normalno da ga je sram, pa čeprav je krivda ( verjetno) na ženini strani, povej mi, imaš otroka, ga vzgajaš, nekega dne otrok naredi nekaj kar po takih in drugačnih standardih družbe ni ravno sprejemljivo, mar tebe kot starša ne bo vsaj malo sram zaradi početja lastnega otroka? ali pa otroci, ki se sramujejp lastnih staršev? sram je človeška lastnost in nas dela to kar smo in ni ga med nami ki bi ne poznal tega občutka..to da so mu pa starši obrnili hrbet, pa jaz razumem kot posledico njegovega klofutanja žene, ne pa njenega varanja, vprašanje je tudi ali se je tam šlo samo za par terapevtskih klofut al pa za kaj hujšega….in nenzadnje vsak od nas da nekaj na svojo podobo, konc koncev, zakaj se ti tiširaš vsak dan in si gate menjaš? zgolj zaradi higiene? pa ja

Histerični feminizem se lahko hitro vidi v ženskih komentarjih, ki nimajo povezave z resničnostjo in se gre samo za to, da se zabije desca; prasca, gnoja, maminega sineka, zablojenca s fasado, brez zdravih temeljev samozavesti, ki vsi vemo, da je hotel samo čimveč hodit po ljudeh in sploh ni samozavesten ampak hodi po ljudeh, fuj fuj prasec, kakšen si.
Da ne bo pomote. Neuničljivi temelji samozavesti ne obstajajo. Otrok je recimo absolutno samozavesten ampak ga lahko uspešno uničiš v enemu dnevu.

Je pa po mojem mnenju zelo močen indikator to, da je njegove starše sram, za to, kar mu je nardila. To smrdi po nekih zablojenih čustvih od doma in verjetno ni toliko sram pred tem, kaj se je zgodilo sinu, temveč bolj pred tem, kaj je baba naredila človeku, ki so ga vzgojili v garača in v mucka cucka, ki mora biti ustrežjiv do svete Ženske.


@zokim

Nehati biti ovisen od drugih je nekaj, kar se moraš rešit sam. Ker: “da te pri tem vsem skupaj še gdo podpre in ti na nek način pomaga.” je bedarija. Ta svet ne deluje tako. Ljudje vidijo probleme pri drugem in jih ne rešujejo, ker jih bo to spravilo v nelagodje. Na kratko, pomagaj si in bog ti bo pomagal. Samozavest pa izvira iz težkih izzivov in premagovanja le teh izzivov (če govorimo o zdravi samozavesti) in to daje delo. .

FLASH…da te je nečesa sram je zelo, zelo širok pojem.Lahko so te starši vzgojili v to smer, da se ne spodobi videti svoje žene gole, lahko te je sram iti samo na FKK…na rojstnodnevni zabavi tvojega otroke, ko je še čisto majhen 2-3 leta je prisotnih npr. 10 otrok, imamo 2 ekstremna primera-ena mati svojemo otroku ne dovoli skoraj ničesar, ves čas mora sedeti pri njej, ker jo je sram, če bi kaj polil, kaj premaknil, se spotaknil….druga mati pa svojemu otroku pusti vse, VSE lahko meče po tleh piškote, poliva sok, poriva otroke, hodi po njih….pa ne bo dvignila svoje riti, razen usta odpre in otroka z rahlo povišanim tonom pojoče pokliče po imenu in tudi če ne zaleže, ne spremeni njene reakcije, hladna kot led še naprej počiva na svoji riti…vsi ostali že pogledujejo proti njej, a ona se ne da, to je moja vzgoja-otroku pustiti čim več svobode, učenja na lastnih napakah……hočem reči popolnoma nič je ni sram tudi v fazi, ko že vsi starši svoje otroke prisilijo da sedijo poleg svojih staršev, njen še vedno ovladuje parket…tu zdaj ne govorimo o tem kaj od tega je boljše-samo primer….Tisti prvi primer, ki vse čas sedi ob svoji mami in ki ves šolski sistem posluša kaj se sme in kaj se ne sme, ja kaj bodo pa ljudje rekli, če boš to in to…..KAJ BODO LJUDJE REKLI….tak otrok prav gotovo ne bo zrasel v neko normalno osebnost…predvsem pa je starše takšnega otroka sram, če otrok vendarle (kljub njihovi “vzgoji”) kaj stori…in če temu otroku ni uspel zakon, ni važen vzrok, je te starše sram-SRAM jih je, da se je to zgodilo njihovemu otroku.Na splošno pri takšnih govorimo da imajo zgrajeno zunanjo fasado, na noter je pa lahko (lahko) vse razmetano.Ja tudi stanovanje mora biti vedno kot iz škatlice, DA TE NE BO SRAM, če pride kdo na obisk.
Mi zgodbe nasprotne strani-njegove žene- ne poznamo in težko sodimo kdo in zakaj in kdaj…samo on je povedal svojo zgodbo, skozi svoje videnje, potem pa se tudi oglasil ni več, morda zato, ker ni dobil podpore kot jo je pričakoval, nismo ga samo tolažili, revček, kako te je baba grda prevarala-KAKO DA JE NI SRAM !!
No nje izgleda res ni sram (lahko je bila vzgojena v drugem primeru-on pa v prvem) bi bilo pa zanimivo slišat tudi njeno plat-njeno videnje tega človeka.

New Report

Close