Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja čistite popek več m starim dojenčkom?

čistite popek več m starim dojenčkom?

Opažam, da se kar nekaj umazanije nabere v popku sina starega 4 m, pa nevem ali čistiti ali ne in s čim? Moram priznat, da me moti, sem pa zadnjič govorila s prijateljico in je bila mnenja da se naj ne bi čistilo, zdaj pa nevem če mu lahko kaj škodi.

Jaz normalno umijem in potem osušim (ponasvetu patronažne). saj popek je posušen inzaceljen, se pravi a čistimo tako kot odrasli – vsaj tako jaz mislim. Če se motim me popravite.

Jaz sem ji pucal, če se je kaj nabralo, z beybi palčko, pa tistim alkoholom, ki smo ga mogl kupt na začetku prsv za popek.lp

PM, kar očisti – z vodo, lahko dodaš malo alhohola. Z vato ali vatirano palčko, s plenico,…
Lp, Mateja

Moja je star 1 leto in ji pri vsakem kopanju, 3x na teden sčistim popek. Ji pa ščistim kar z biba palčkami, ki jo namočim v alkohol, ali pa samo v vodo.

tudi mi z palčkami in alk.-vodo

Jaz ga nisem čistila, ptem pa se je nekje pri 7 mesecih vnel – postal je čisto rdeč. Od takrat naprej ga po vsakem kopanju malo povrtam, da ga osušim. Vsake toliko časa ( 2x na mesec) pa še z alkoholom, ker drugače tiste umazanije ne spraviš kar tako ven.

Meni je pediatrinja svetovala, da je za popek najbolje, da se ga po kopanju še dodatno puca s kamilicami in pleničko, nato se ga popivna, da je popolnoma suh. Pri nas to deluje, ker je mela hčerka ornk popkovno kilo in je pri 13m popek še vedno malo štrleči in zato potreben dodatnega čiščenja in nege.

Jaz ji občasno očistim z alkoholom in palčko.

New Report

Close