Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija “cista v grlu”

“cista v grlu”

Lp!

V grlu že dlje časa (cca 2leti) tipam nekakšen mehurček. Do pred kratkim me ni niti motilo razen tega da sem vedel da ga imam, ampak sem mislil da je to pač tkivo tako zrastlo. Pred kakimi dvemi meseci pa sem dal pulit modrostni zob in od tedaj me zadeva zelo moti in tudi čutim ko požiram slino,jem in pijem.

Prejšnji mesec sem šel zato do osebne zdravnice na pregled in ta mi je napisala napotnico za orl (naj bi imel cisto). Naročen sem 15.4.2014, vendar stvar vsak dan bolj čutim in prejšnji teden me je začelo tudi boleti v bezgavkah predvsem pa ko požiram, zato sem ta teden šel še enkrat do osebne zdravnice da bi mi napisala novo napotnico s katero bi lahko prišel vsaj malo prej na vrsto, vendar mi pod nujno ni želela napisat, tako da me je pisala pod hitro.

Danes, sem šel na ORL v Ljubljanji osebno in lepo prosil, če lohko dobim kakšen hitrejši datum, ampak žal bi moral s to novo napotnico čakat celo do maja. Na oglasni deski sem izpisal vse telefonske otorinolaringologov kje bi morda prišel malo prej na vrsto, vendar danes nisem dobil nikor od vseh štirih telefonskih, ki sem jih izpisal.

Danes sem še enkrat otipal z prstom ta mehur in ugotovil da se je zadeva zelo razrasla. Mehurčki so nekako združeni v enega večjega na koncu grla oziroma začetku jezika v premeru okoli 3 centimetre na površino in par milimetrov v višino.

Ker nisem čisto prepričan, da je to cista sem veliko prebral tudi na internetu in ugotovil da gre po vsej verjetnosti za polipe, ki pa so čedalje bolj boleči in ne vem kako bom zdržal še cel mesec in pol na pregled.

Novo napotnico imam še vedno doma ker nisem kontaktiral še z nobenim od specialistov z oglasne deske na ORL, vendar razmišljam da bi se naročil kar samoplačniško čeprav denarja nimam prav veliko in si ne morem povsem privoščit tako “dragega” pregleda ne vidim druge rešitve.

Star sem 26 let in kadilec, mendljne sem imel odstranjene kot otrok, zato me tudi skrbi da se stvar ne bi preveč razširila (ne vem niti če se lahko) na pljiuča. Nad svojo osebno zdravnico sem precej razočaran, saj sem se pri zadnjem pregledu počutil kot da se zmišljujem, ker ona zadeve niti ne vidi in ves čas trdi da ne ve kaj bi to lahko bil, vseeno pa je napisala na napotnico da naj bi imel cisto na grlu.
Zelo neprijetno bi mi bilo, da bi moral iti v petek spet do nje prosit, če me lahko piše pod nujno vendar bi le v tem primeru bil obravnavan kot želim. Sicer nisem po naravi tak, da bi zelo “težil” ko je nekaj narobe, ampak me boli in vsak dan posebej štejem kdaj bom na vrsti za pregled.

Zanima me, če so te moji polipi (sem precej prepričan da so) lahko kakorkoli nevarni, da ne pride do česa hujšega preden bom na vrsti. Če se, da bolečino kakorkoli omilit brez bolečinskih tablet oz. če lahko še bolj boli kot sedaj in pa če poznate kako ambulanto kjer so čakalne dobe z hitro napotnico krajše od enega meseca ali kateri samoplačniški specialist je najcenejši. Sklepam tudi, da ko se bo izkazalo kaj zadeva v mojem grlu je, bom potem še naročen na operacijo ali bo to potem šlo hitro naprej ali bom čakal potem še en mesec da pridem na vrsto. Postaja čedalje bolj neznosno.

Se zahvaljujem za odgovore in pomoč

Spoštovani,

verjetno ste si zatipali jezični mandelj, ki je normalna struktura, se lahko povečuje in zmanjšuje.

Težave, ki jih navajate, so lahko posledica refluksa želodčne kisline, ki ga povzročajo stres, kajenje, neredna in nezdrava prehrana, kava, alkohol, začinjene jedi.

Samoplačniški pregled brez čakalne dobe in pri specialistki z dolgoletnimi izkušnjami in z najsodobnejšo opremo je možen v ambulanti ORL SOKLIČ KOŠAK v Ljubljani, stavba Situla, Vilharjeva cesta 50.  GSM:  041 45 22 88      E:   [email protected]

Lep pozdrav,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close