Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Cista na trebušni slinavki

Cista na trebušni slinavki

Lep pozdrav,
prebolel sem že raka na modih,Seminom I stadij. Sedaj opravljalm redne preglede in na CTju so odkrili cisto, velikosti 0,8cm na repu pankreasa. Na izvidu piše samo, da je potrebno kontrilirati,kaj se dogaja s to cisto, nobenih napotkov nakakšne dodatne preiskave.
Sam sem pogledal po internetu in ugotovil, da je cista lahko tudi maligna in se da to preveriti s punkcijo.

Zanima me, ali je za ciste te velikosti primerna punkcija ali je treba pač čakati in videti, ali zadeva raste ? Ali ni potem, ko mogoče preraste že prepozno ?

Kaj predlagate, da naredim.

Hvala

Pozdravljen!
Ko opisuješ cisto, me zmrazi, sama je nisem imela na pankreasu, ampak na dojki. Zatrdili so mi, da to ni nič hudega, tudi punkcija ni pokazala nič, ker ni zadela bistvenega dela v cisti. Le natančnosti nekega zdravnika se lahko zahvalim, da jo je odstranil in odkril mnogo podobnih cist in v vseh je bil rak. Seveda sem imela še nekaj mesecev časa, da bi rak predrl stene ciste, ampak kaj bi bilo, če bi jo pustila v telesu.
Ne vem kako gledaš na vse skupaj, sama od tedaj pravim, da kar ne sodi v telo, nima v njem kaj delati.

Res pa je, da smo zaradi svojih diagnoz bolj prestrašeni, kot bi bili sicer. No, mogoče pa je to le dobro, kaj vemo.
Srečno Majda

dragi krokar,

predlagam vam ponovni posvet pri zdravniku. Odkrito ga vprašajte za mnenje. Naj vam pojasni, kdaj bi se odločili za punkcijo in zakaj se niso.

Strinjam se, da je dilema precejšnja, vendar mi lahko tukaj le ugibamo.

Lepo vas pozdravljam,

Irena

nova
Uredništvo priporoča

Lp tudi sama imam cisto ipmn v trebusni slinavki..povrh pa se 3 tumorje na jetrih bila na magnetno..storili niso nič rekli so da jetreba samo spremljat..mene pa iz dneva v dan bolj boli .precej sem ze hujsala stara sem 42 ..sedaj sem spet narocena na magnetno bomo vidli kaj bo…

Krokar in Lucka409, sta že kaj dalje?

Tudi jaz imam odkrito cisto na repu pankreasa, uradno samo opazovanje in čez 6m kontrola MR in markerji. Ker je rak pankreasa zelo invazivni, se nisem sprijaznila s tem, zahtevala kontrolo markerjev sedaj (so OK) in dobila sem še napotnico za abdominalnega kirurga.. Bomo videli, kako bo naprej…

Lp se vedno hodim samo na kontrole.. cista ipmn in tumorji na jetrih se se niso spremenili..zdravnik mi samo razlaga da je to treba samo spremljat..in nic drugo ne stori…bojim se da bo prepozno… rada bi kaksno drugo mnenje..zakaj tega ne odstranijo….iz dneva v dan imam bolecine..v trebuhu ki se sirijo v hrbet….

Lp se vedno hodim samo na kontrole.. cista ipmn in tumorji na jetrih se se niso spremenili..zdravnik mi samo razlaga da je to treba samo spremljat..in nic drugo ne stori…bojim se da bo prepozno… rada bi kaksno drugo mnenje..zakaj tega ne odstranijo….iz dneva v dan imam bolecine..v trebuhu ki se sirijo v hrbet….morem pa povedat..da bolezen ki jo imam z jetrih je naziv von mayenburg..

New Report

Close